EtusivuTapahtumatMatkailupäivä & Mini Suomi -näyttely

Matkailupäivä & Mini Suomi -näyttely

3.9.202210:00 - 14:00Huutokauppa Helander, Hernepellonkuja 8–10, 00560 Helsinki
Kutsuvierastilaisuus

Kutsuvierastilaisuus: Matkailupäivä ja Mini Suomi -näyttely

Kiinnostaako kulttuurimatkailu ja huutokauppa-alan ajankohtaiset tuulet? Liity Huutokauppa Helanderin ja Aarrematkojen matkailupäivään ja tule tutustumaan ainutlaatuiseen Mini Suomi -näyttelyyn Helanderin Meklarin Mika Sirénin johdolla. Syyskuussa pidettävän päivän ohjelmaan kuuluu lisäksi kiinnostavia puheenvuoroja alan ammattilaisilta, matkalahjakorttien arvontaa sekä pientä naposteltavaa.

 

Bussikuljetusten sekä tarjoilujen tähden tapahtumaan tulee ilmoittautua. Lue alta lisää päivän puhujista, agendasta, Mini Suomi miniatyyrinäyttelystä, bussikuljetuksista sekä bussireittien aikatauluista. Tervetuloa!

Agenda

10:15Tervetulosanat, meklari Mika Sirén ja Matkanjohtaja Antti Haukkamaa
10:30Huutokauppa Helander, ajankohtaista asiaa alalta, Mika Sirén
11:00Mini Suomi -näyttelyn kierros, Mika Sirén
11:30Puolan matkoilla Mannerheimin ja Chopinin jalanjäljillä, Jukka Soisalon–Soininen
12:00Suomen kesän antiikkitapahtumat ammattilaisen silmin, Tuija Peltomaa
12:20Unkarin ja Krotian matkakuulumiset, Mertsi Lindfors
12:40Huutokauppa Helander, ajankohtaista asiaa alalta, Mika Sirén
13:00Finnlinesin laivoilla Saksaan, Joulutorimatka Lyypekkiin, Antti Haukkamaa
13:30Älvsjö antikmässan, Pohjoismaiden suurin antiikkitapahtuma, Jenny Sirén
14:00Kiitossanat, Antti Haukkamaa

Puhujat

TUIJA PELTOMAA on taidehistorioitsija, luennoitsija, opettaja, vapaa kirjoittaja, useista kirjoistaan tuttu ja tv:ssäkin nähty taiteen, antiikin ja designin monitoimija ja osaaja, jolla on pitkä kokemus antiikin- ja taiteen asiantuntijatehtävistä. Peltomaa on toiminut 1997–2014 Ylen Antiikkia, antiikkia ohjelmassa asiantuntijana ja toimii myös alan opettajana. Peltomaa on opettanut 1993–2007 Taideteollisessa korkeakoulussa ja vuodesta 2013 Aalto-yliopistossa.

MIKA SIRÉN on Huutokauppa Helanderin meklari, toimitusjohtaja ja yrittäjä kamarin takana. Ylen Aarteenetsijät -sarjasta tuttu Sirén on pitänyt huutokauppoja jo 1980-luvulta alkaen ja on taiteen, antiikin ja designin moniosaaja. Sirénin lempiaiheisiin kuuluvat muiden osaamisalueiden ohella erityisesti itämaiset matot, joita hän on myös tuonut Suomeen.

JUKKA SOISALON-SOININEN on Puolan historiaan sekä marsalkka Mannerheimin siellä viettämiin vuosiin perehtynyt kirjailija. Krakovaa henkiseksi kodikseen kutsunut Soisalon-Soini on tuttu puolalaisen vaimonsa Anna Soisalon-Soinin kanssa toimittamastaan Mannerheimin Puolan vuodet -teoksesta, joka ilmestyi 2020.

 ANTTI HAUKKAMAA on yksi Aarrematkojen perustajajäsenistä. ja toimii matkoilla matkanjohtajana. Useita matkailualan yrityksiä perustanut Haukkamaa on työskennellyt matkailualalla jo vuodesta 1987 alkaen. Haukkamaalla on vuosien kokemus antiikki- ja kulttuuriteemaisten matkojen tuottamisesta, ryhmämatkojen vetämisestä sekä matkanjohtajana toimimisesta.

MERTSI LINDFORS johtaa Keski-Euroopassa ja Balkanilla toimivaa HTI Travel & Incentives – matkatoimistoa Budapestissa. HTI:n asiakkaat ovat pääosin Pohjoismaista, lähes puolet Suomesta.

JENNY SIRÉN on työskennellyt huutokauppa-alalla pienestä pitäen ja Huutokauppa Helanderilla vuodesta 2012 lähtien. Lentoemäntänäkin aiemmin toiminut ja antiikkimatkoja useamman vuoden ajan vetänyt Sirén on valmistumassa pian myös restonomiksi. Sirén on yksi Aarrematkojen perustajajäsenistä.

Mini Suomi pienoismallinäyttely

Mini Suomi pienoismallihuutokauppa on käynnissä verkossa 15.8.–7.9.2022 välisenä aikana. Kuvat: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander.

Mini Suomi pienoismallikokoelmaan kuuluu kolmetoista suomen historiaan ja arkkitehtuuriin liittyvää pienoismallia, joista moni edustaa Suomen tärkeimpiä matkailukohteita ja nähtävyyksiä. Kokoelmassa ovat Helsingin tuomiokirkko, Suomen kansallismuseo, Olympiastadion (vanha malli), Uspenskin katedraali, Suomenlinna, Turun linna, Turun tuomiokirkko, Muumimaailma, Mannerheimin salonkivaunut, Bomarsundin linnoitus, Kastelholman linna, Olavinlinna ja Joulupukin pajakylä. 

Matkailupäivä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Mini Suomi pienoismallikokoelmaan Helanderin meklarin Mika Sirénin johdolla! Mallit ovat esillä ilman opastusta Helanderin tiloissa 15.8.–7.9.22 välisenä aikana arkisin klo 12.00–18.00 sekä lauantaisin klo 10.00–14.00

Huutokauppa Helander myy Mini Suomi -kokoelman verkossa pidettävässä pienoismallihuutokaupassa. Huutokauppa on avoinna 15.8.–7.9.2022. Kohteista voi jättää tarjouksia verkossa luettelon kautta. Tarjousten jättäminen vaatii palveluun rekisteröitymisen sekä sisäänkirjautumisen.

Lue lisää Mini Suomi kokoelmasta, klikkaa tästä!

Kuljetukset

Tilaisuuteen ilmoittautuneille on saatavilla yhteistyökumppanimme Packalén bussin maksuton meno-paluu tilausajokuljetus. Bussi kulkee kahdella eri reittivaihtoehdolla, jotka ovat:

Reitti 1:

Kirkkonumi – Espoo (Länsiväylä)– Helsinki – Huutokauppa Helander – Helsinki – Espoo (Länsiväylä) – Kirkkonummi.

Reitti 2:

Korso – Tikkurila – Huutokauppa Helander – Tikkurila – Korso.

Tarkat bussiaikataulut on nähtävissä alta. Ilmoitathan meille, mikäli haluat nousta kyytiin Länsiväylän varrelta. Bussi pysähtyy Länsiväylän pysäkeille vain, jos asiasta on erikseen sovittu.

 

Bussiaikataulu reitti 1

klo 9:00Kirkkonummen linja-autoasema
klo 9:00–9.30Länsiväylän ramppien pysäkit (sovittava erikseen ilmoittautumisen yhteydessä)
klo 9:40Helsinki Kiasman tilausajopysäkki
klo 10:00Huutokauppa Helander
klo 12:30Paluukuljetus lähtee Huutokauppa Helanderilta ajamaan reittiä toiseen suuntaan

Bussiaikataulu reitti 2

klo 10:45Korson keskusta (Aadan pysäkki)
klo 11:05Tikkurila, Hotelli Vantaa
klo 11:20Huutokauppa Helander
klo 14:00Paluukuljetus lähtee Huutokauppa Helanderilta ajamaan reittiä toiseen suuntaan

Tapahtuma on täynnä.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

Enemmän kuin

huutokauppa