19.08.2022Huutokaupat

Helander huutokauppaa ainutlaatuisen Mini Suomi pienoismallikokoelman

HUUTOKAUPPA HELANDER huutokauppaa ainutlaatuisen Mini Suomi pienoismallikokoelman syyskuussa 2022. Kokoelmaan kuuluu kolmetoista Suomen historiaan ja arkkitehtuuriin liittyvää pienoismallia, joista moni edustaa Suomen tärkeimpiä matkailukohteita ja nähtävyyksiä. Kokoelmassa ovat Helsingin tuomiokirkko, Suomen kansallismuseo, Olympiastadion (vanha malli), Uspenskin katedraali, Suomenlinna, Turun linna, Turun tuomiokirkko, Muumimaailma, Mannerheimin salonkivaunut, Bomarsundin linnoitus, Kastelholman linna, Olavinlinna ja Joulupukin pajakylä.

Kohdenumerolla 11 huutokauppatava pienoismalli esittää Savonlinnassa sijaitsevaa, vuonna 1475 perustettua Olavinlinnaa. Siirry lisäkuviin tästä. Kuva: Huutokauppa Helander, Aki Syrjäläinen.

Kaikki myynnissä olevat pienoismallit ovat käsityönä tehtyjä yksittäiskappaleita ja ne on rakennettu tilauksesta Moskovassa 2020. Materiaalina malleissa on käytetty saksalaista pienoismallimuovia, joka kuuluu maailman arvostetuimpiin pienoismallimateriaaleihin. Kokoelman mallit myydään yksittäin ja niiden lähtöhinta on 500 euroa / kohde.

 

”Kyseessä on täysin ainutlaatuinen, mittatilaustyönä tehty kokonaisuus, joka edustaa Suomen tärkeimpiä matkailukohteita ja rakennuksia.”

 

 

Huutokauppa Helanderin markkinointipäällikkö Jenny Sirén toivoo pienoismallien saavan ansaitsemansa huomion:

 

– Kyseessä on täysin ainutlaatuinen, mittatilaustyönä tehty kokonaisuus, joka edustaa Suomen tärkeimpiä matkailukohteita ja rakennuksia. Toivomme tietysti, että kokoelmalle löytyy ostaja, joka pystyy esittelemään sitä julkisesti. Uskon silti, että kohteet myydään eri paikkoihin ja esimerkiksi Muumitalon pienoismalli kiinnostaa taatusti myös kansainvälisellä tasolla, toteaa Sirén.

Helanderilla uskotaan sympaattisen muumitalon herättävän kiinnostusta kainsainväliselläkin tasolla. Kuva: Huutokauppa Helander, Aki Syrjäläinen.

Kunkin kohteen kauppaan kuuluu älypuhelin, josta löytyy audio-opas sekä AR-sovellus, jonka avulla nähtävyydet heräävät eloon. Kun pienoismalleja katsoo AR-sovelluksen kautta, lasivitriinien sisälle ilmestyy laivoja, ihmisiä, hevosia yms. Audio-oppaat ja tekstit ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi.

Kaikki pienoismallit on asetettu isoihin yli kaksi metriä korkeisiin vitriineihin. Vitriinien alustat ja kansi on rakennettu MDF-levystä, niiden alustojen runkoihin on käytetty 50×50 mm. parrua ja lasi on 8 mm. paksua Triplex -lasia.

Kohdenumerolla 13 huutokaupattava pienoismalli esittää Helsingin Mannerheimintien varressa sijaitsevaa Suomen kansallismuseota. Vuonna 1916 avatun kansallismuseon rakennuksen suunnitteli arkkitehtitoimisto Gesellius, Lindgren, Saarinen. Toimiston lopetettua toimintansa museon suunnittelua jatkoi Eliel Saarinen. Kuva: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander.

Pienoismallit ovat aiemmin olleet esillä Helsingin Kruununhaassa sijanneessa museossa. Myyjä on yksityinen henkilö. Nyt Mini Suomi kokoelma on nähtävissä Huutokauppa Helanderin tiloissa Helsingin Viikissä koko huutokaupan ajan. Mini Suomi pienoismallihuutokauppa on käynnissä verkkosivuillamme (pääset siihen esimerkiksi klikkaamalla tästä) aina 7.9.2022 saakka.

Pienoismallien kaikille avoin näyttö on avoinna arkisin klo 12.00–18.00 sekä lauantaisin klo 10.00–14.00, osoitteessa Hernepellonkuja 8–10, 00560 Helsinki. Alueella maksuton pysäköinti ja tiloihimme on esteetön pääsy. Tervetuloa tutustumaan!

Tutustu Mini Suomi pienoismallikokoelmaan:

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.