23.03.2022Matkalla

Helanderin matkassa: Tukholman antiikkimessut ja Kurtnan rompetori kutsuvat toukokuussa!

Huutokauppa Helander järjestää toukokuussa Aarrematkojen kanssa kaksi hyvin erilaista antiikkimatkaa, jotka suuntaavat naapurimaihimme Ruotsiin (Tukholman antiikkimessut) ja Viroon (Kurtnan rompetori). Siinä missä Kurtnan rompetori on päivän mittainen ulkotapahtuma, joissa myyjät asettavat aarteensa esille vanhan teollisuuskiinteistön sijaitsevalle piha-alueella, on Tukholman antiikkimessut taas Ruotsin suurin antiikkitapahtuma, joka täyttää koko Älvsjön -messuhallin neljän päivän ajaksi. Myös paikan päältä löytyvä esineistö on hyvin erilaista ja eri hintaluokissa liikkuvaa. Toisessa tapahtumassa kuljetaan pikkukengissä ja toiseen sopii enemmänkin kumisaappaat. Kaikista eroavaisuuksista huolimatta, molemmat ovat oivia paikkoja aarteiden etsintään!

 

Aarteenetsintää Virossa vappuviikonloppuna

 

Toukokuussa seilataan Aarrematkojen kanssa aarteenetsintään niin Viroon kuin Ruotsiinkin. Kuva: Jenny Sirén, Huutokauppa Helander

 

Vappuviikonloppuna innokkaat aarteenetsijät suuntaavat yhdessä Huutokauppa Helanderin ja Aarrematkojen kanssa Viroon, pienelle paikkakunnalle Kurtnaan. Kurtna sijaitsee vajaan 50 km päässä Tallinnasta etelään. Kurtnassa pidettävät vanhan tavaran rompepäivät järjestetään kaksi kertaa vuodessa, toukokuun ja lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina.

 

Matkalle lähdetään vappuaaton aamuna Eckerö Linen m/s Finlandialla. Laivalla ryhmälle on varattu kokoustilat laivan lounge-osastolla. Matka sujuu mukavasti nauttien kokoustarjoilusta ja kuunnellen matkanjohtajan ja Huutokauppa Helanderin asiantuntijan matkavinkkejä.

 

Balti Jaam torin runsasta antiikkitarjontaa

Balti Jaam -torin yläkerrassa on antiikkitarjontaa runsain mitoin.

 

Tallinnassa suuntaamme samantien Balti Jaam -torille ja kauppahallille, jonka yläkerrasta löytyy useampikin antiikkiliike. Viereinen Telliskiven alue on nykyisin hyvin trendikäs kaupunginosa lukuisine putiikkeineen ja ravintoloineen. Täältä löytyy myös valokuvamuseo Fotografiska. Iltapäivällä ryhmällä on luvassa majoittuminen Metropol Spa-hotelliin ja ilta onkin vapaa-aikaa. Vappuaattoa voi viettää hotellin spa-osastolla poreista nauttien tai suunnata illaksi johonkin Tallinnan ravintoloista.

 

Sunnuntaina on vuorossa Kurtnan antiikkitapahtuma, jossa on aikaa kierrellä ja tehdä löytöjä muutaman tunnin ajan. Kurtnasta matka jatkuu Anijan kartanoon, jossa meitä odottaa opastettu kartanokierros ja lounas.

 

 

Kurtnan rompetorilta voi tehdä hyviä löytöjä, kun osaa katsoa oikein tarkkaan! Kuva: Jenny Sirén

 

Paluun laivamatka sujuu mukavasti jälleen kokousosastolla tarjoilusta nauttien. Hanajuomat sisältyvät hintaan, joten nyt on aika ottaa lasillinen viiniä ja toivottaa kanssamatkustajille hauskaa Vappua!

 

Lue lisää Viron hauskimman antiikkitapahtuman matkaohjelmasta täältä!

 

Seilaten Tukholman antiikkimessuille joko avajaispäivänä tai viikonloppuna

 

Tukholman antiikkimessut ovat Pohjoismaiden suurin antiikkitapahtuma.

 

Toukokuun loppupuolella on jälleen vuorossa perinteiset antiikkimessut Älvsjön messukeskuksessa (19.–22.5.), Tukholmassa. Tapahtuma on entistäkin odotetumpi tänä vuonna, sillä koronan takia vuoden 2021 messuja ei järjestetty ollenkaan ja vuoden 2022 messuja siirrettiin maaliskuusta toukokuulle.

 

Älvsjö on pohjoismaiden suurin antiikkitapahtuma, joka kokoaa saman katon alle kauppiaita ympäri Ruotsia ja naapurimaita. Älvsjön messutarjontaa voikin kutsua varsinaiseksi runsaudensarveksi, josta jokaiselle löytyy varmasti jotain. Tarjolla on myös paljon suomalaisille tuttua tavaraa. On suomalaista lasia ja keramiikkaa, ja esimerkiksi Arabian tuotantoa näkee messuilla myynnissä joka vuosi.

 

Antiikkimarkkinoilla, kuten monilla muillakin aloilla on omat vaihtelevat trendinsä ja Älvsjössä sen näkee selvästi. Mikä nyt on siellä suosittua, on todennäköisesti meilläkin kiinnostuksen kohteena vuoden, pari päästä.

 

 

Aarrematkojen matkanjohtaja Antti Haukkamaa ja antiikki- ja taideasiantuntija Tuija Peltomaa ovat mukana tämänkin vuoden Tukholman Antiikkimessu-matkoilla, tosin eri lähdöillä, sillä lähtöjä on tänä vuonna kaksi! Kuva: Jenny Sirén

 

 

Tukholman antiikkimessuilla on esillepanijoiden lisäksi joka vuosi useita erilaisia teemanäyttelyjä sekä -luentoja. Tavarapaljouden keskellä onkin mukava välillä istahtaa kuulemaan asiantuntijan vinkkejä ja samalla lepuuttaa jalkojaan, että taas jaksaa jatkaa omaa aarteenetsintäänsä.

 

Helander ja Aarrematkat järjestää Älvsjöhön kaksi opastettua ryhmämatkaa. Ensimmäisellä matkalla 18.–20.5. ollaan perillä messujen avajaispäivänä torstaina 19.5. Toinen matka on viikonloppumatka 20.–22.5. ja silloin perillä ollaan lauantaina. Ensimmäinen matka tehdään Viking Linella ja toinen Silja Linella. Perillä Tukholmassa on heti satamasta kuljetus messuille ja iltapäivällä taas paluu suoraan laivalle. Messuilla on siis aikaa kierrellä lähes koko päivä!

 

Lue lisää Tukholman antiikkimessuijen matkan ohjelmasta täältä.

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.