22.03.2018

Eurooppalaisen nallekarhun menestystarina STEIFF huhtikuun huutokaupassa

Laadukkaat Steiff-nallet ovat elinikäisiä kavereita. Niiden historia juontaa juurensa 1800-luvun lopun Saksaan; ompelija Margarete Steiff perusti huopatuotteita valmistavan yrityksen Giengen an der Brenziin vuonna 1880 ja loppu on historiaa.

 

Steiff Teddies

Pienimmät Steiff-nallet kiipesivät tuolille. Kuva: Minna Sirén / Huutokauppa Helander.

 

Vaikka Steiff on tullut tunnetuksi juurikin korkealaatuisista, käsintehdyistä nallekarhuistaan, yrityksen ensimmäiset pehmoeläintuotteet olivat mm. lelunorsuja, – apinoita ja -hiiriä. Vuonna 1902 Steiff valmisti tiettävästi maailman ensimmäiset nallet, joilla oli liikuteltavat kädet ja jalat. Tuote esiteltiin samana vuonna Leipzigissä leikkikalualan messuilla ja se valloitti maailman! Nykyään vintage-Steiff-nallet ovat suosittuja keräilykohteita. Niiden ystäville on perustettu oma virallinen kerho, johon kuuluu jäseniä niin Euroopasta, Pohjois-Amerikasta kuin Aasiastakin. Steiffien tunnus, korvaan kiinnitetty metallinappi, on muodostunut lelujen ikoniseksi symboliksi. 

 

A66Steiffit2.jpg  A66Steiffit1.jpg

Steiff-nalleja on vuosikymmenten aikana valmistettu lukuisissa väreissä ja mitoissa. Tässä pienet Steiff-nallet ovat päässeet muiden iäkkäiden lelujen seuraan. Kuvat: Aki Syrjäläinen / Huutokauppa Helander.

 

Helanderin huhtikuun kuukausihuutokaupassa on myynnissä kymmeniä erikokoisia ja -värisiä Steiff-nalleja, joista vanhimmat ovat peräisin 1900-luvun ensimmäisiltä vuosikymmeniltä. Huutokauppa järjestetään 5.–6.4.2018 ja nalleihin, kuten muuhunkin esineistöön, voi tulla tutustumaan huutokaupan näyttöpäivänä 4.4.2018 klo 12 alkaen. Tervetuloa! Huutokaupan luettelo julkaistaan verkkosivuillamme huutokauppaa edeltävän viikon lopulla. Luettelosta saat lisätietoa myytävistä leluista.

 

{{cta(’5243779b-e2a7-4967-b785-a6efa0831ba9’)}}

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.