29.04.2016

Vene vai auto? Toukokuun huutokaupasta voit ostaa molemmat!

Kesä tuo iloa ja elämyksiä kaikkiin päiviin ja jotkut elämykset muistetaan vielä vuosienkin jälkeen. Miksi et ostaisi itsellesi ensi kesäksi kunnon ajopeliä, jolla voit nosta tulevan kesän elämykset aivan uusiin sfääreihin! 

C06K0050-678897-edited.jpg

Mieli lepää vetten päällä!

 

Toukokuun huutokaupassa myydään useita eri kulkupelejä aina veneistä Mustangiin saakka, kyllä, luit ihan oikein! Kohde numerolla 199 myytävä mahonkisluuppi `Mary´ edustaa aivan omaa luokkaansa! Tällaisella kaunokaisella purjehtiminen on elämys, jota ei helposti unohda. Aurinkoisessa kesäsäässä purjehtiminen tyhjentää mielen ja sielu lepää. Joten nyt jos koskaan on aika hankkia itselleen vene ja nauttia kesästä oikein täysin rinnoin!

 

Kohde 199, Mahonkisluuppi `Mary´, v. 1910

 

Toukokuussa Helanderilla Huutokaupattava mahonkisluuppi `Mary´ on vuonna 1910  Bröderna Arvidssons båtvarvissa valmistettu mahonkinen purjevene. 

Bröderna Arvidsson båtvarv oli vuosina 1881-1957 Göteborissa toiminut veistämö. Se oli Ruotsin länsirannikon ensimmäinen todellinen veistämö, joka aloitti vaatimattomasti soutuveneistä ja kanooteista. Vuosien saatossa veistämöstä tuli tunnettu ja arvostettu suurempien veneiden tuottaja ja veistämössä tehtiin mm. C. G. Petterssonin suunnittelemia veneitä.

Yksi veistämön ”venemalleista” oli sluuppi. Sluuppi on siis yksimastoinen purjealus, kahdella purjeella. Yleisesti sluupissa pidetään suorakulmaisen kolmion muotoista isoa purjetta, sekä yhtä pienempää keulapurjetta. 

Helanderilla toukokuussa huutokaupattava sluuppi `Mary´ on aikanaan tehty tilaustyönä ruotsalaiselle Dan Broströmille. `Mary´ löysi tiensä suomeen vasta 101 vuotta valmistumisensa jälkeen, vuonna 2011. 

Daniel Broström (1870-1925) oli ruotsalainen laivanvarustaja ja liberaalipoliitikko. Hänestä tuli yksi Ruotsin suurimmista laivanvarustajista, ja hän oli uransa aikana mm. perustamassa Svenska Amerika Linieniä, vuonna 1914. Broström toimi myös meriministerinä vuosina 1914-1917.

Vuonna 2011 Dan Brorströmin rakennuttamassa kesäkartano Gyllehammarissa pidettiin kartanohuutokauppa. Christer Ericssonin omistuksessa tuolloin olleen Gyllenhammarin irtamistoon kuuluivat luonnollisesti myös kartanon tiluksilla säilytetyt veneet. Niinpä myös Brorströmin aikanaan tilamaa sluuppi `Mary´ huutokaupattiin eteenpäin.

Ja nyt Mary on löytänyt tiensä eteenpäin, Helanderin seuraavaan kuukausihuutokauppaan. Voit ostaa tämän mahonkisen kaunottaren seuraavasta huutokaupastamme omaksesi, jos siltä tuntuu!

 

Mahonkisluuppi `Mary´

  • Rakennusvuosi: 1910
  • Veistämö: Gustafsson & Andersson Varvs AB
  • Mitat: pituus 5,40 m ja leveys 1,50 m
  • Moottori: Albin

Veneen mukana seuraa pukit sekä mittojen mukaan tehty pressu, ja alkuperäinen moottori vuodelta 1912 osina ilman propelia. Moottori Albin sähkostartilla polttoaineena bensiini, moottori käyty läpi ja uudestaan maalattu 2012.

C06K0055-922939-edited.jpg

 

 

Kohde 200, Ford Mustang

 

Ford Mustang on Fordin vuodesta 1964 lähtien valmistama automalli. Mustang mallilla oli ennen valmistusta jo niin suuri kysyntä, että Ford joutui aloittamaan sen valmistuksen viisi kuukautta suunniteltua aiemmin. Tästä syystä monet kutsuvat ensimmäisiä Mustangeja 19641/2 vuosimalliksi. Mustangin korimalleja ovat 2-ovinen Coupe, cabriolet, fastback sekä 3-ovinen hatchback.

1960-luvun Mustang kuului yhdysvaltalaiseen “pony car” autoluokkaan, suomalaisittain poniauto-luokka. Tällä nimellä tarkoitetaan autoja, joissa on pitkä keula ja lyhyt takakontti. Näin auto näyttää urheilulliselta, olematta muskeliauto joksi sitä ei ole tehty. Syynä tälle oli ekonomisuus, sillä Fordin uuden Mustang mallin tuli myös olla edullinen. Poniauto-luokkaan kuului Mustangin lisäksi muun muassa Firebird, Capri sekä Camaro.

Meillä myynnissä oleva auto on ns. kolmannen sukupolven Mustang (kolmas sukupolvi oli 1979-1993). Vaikka Mustangit luokitetallaankin eri ”sukupolviin” on sukupolvien sisälläkin nähtävissä pientä kehitystä. Esimerkiksi vuoden 1987 jälkeen valmistetut Mustangit ovat ns. “Aero”-tyylisiä, eli hieman pyöreämpilinjaisia. Vuoden 1987 jälkeen Mustang sai myös vakiovarusteekseen sähköisen monitoimiruiskeen.

Tietoja huutokaupattavasta autosta:

 

Huutokaupattava Ford Mustang on täysin alkuperäisessä kunnossa, ja sitä on katsastettu ja huollettu vuosittain!

Rekisterinumero: NZX-11          Malli: 2D Mustang 5.0 H.O

Valmistusvuosi: 1989                Valmistusmaa: USA

Ajoneuvoluokka: M1                  Teho: 168 kW (225 hp) / 4200 rpm

Iskutilavuus: 4940                      Vaihteisto: Automaatti

Polttoaine / tilavuus: 95E / 58 l  Mittarilukema: 37915 km

Väri: Valkoinen

2mustangphotoshop-761920-edited.jpg 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.