07.01.2019

Tavaran vastaanotossa on Superlauantai 12.1.2019 – katso, mitä etsimme juuri nyt!

Helanderin tavaran vastaanotto tammikuun Kuukausihuutokauppaan päättyy 12.1.2019, jolloin vietetään Superlauantaita klo 10.00–14.00. Ellet ennätä tuoda aarteitasi myyntiin siihen mennessä, tulevien huutokauppojemme tavaran jättö on avoinna jatkuvasti. Voit jättää arviointipyynnön myös sähköisesti.

 

Helanderille on tulossa myyntiin erityisen hieno ja laaja valokuvakokoelma Wäinö Aaltosesta ja hänen töistään. Monet taiteilijakuvakokoelmat, myös tämä, sisältävät sekä henkilö-, ateljee- että teoskuvia. Esimerkiksi taiteentutkimus hyötyy jokaisesta kategoriasta; tiedonmurusia yhdistelemällä on mahdollista saada tietoa niin taiteilijan työskentelytavoista, hänen käyttämistään materiaaleista ja niiden alkuperästä, teosten ajoituksesta, taiteilijan inspiraation lähteistä ja vaikutteista – toisinaan kuvien perusteella voidaan jopa löytää aivan uusia teoksia, joita ei aiemmin ole tunnettu.

 

Etsimme nyt myyntiin sekä Wäinö Aaltosen teoksia että kiinnostavia taide- ja dokumenttivalokuvia. Tuo aarteesi intendenttiemme arvioitaviksi ja jätä kauttamme myyntiin!

Wäinö Aaltonen ateljee1

Wäinö Aaltonen herättää materiaalin eloon. Valokuvaaja todennäköisesti Viljo Pietinen ja vuosi 1944. Kuva tulossa myyntiin tammikuun Kuukausihuutokaupassa 26.1.2019.

Alla: Paavo Nurmen patsas Olympiastadionin edustalla on Wäinö Aaltosen tunnetuimpia töitä. Kuva on vuodelta 1960. Kuvaaja on Volker von Bonin. Helsingin kaupunginmuseo.

 

 Paavo Nurmi, Helsingin kaupunginmuseo

Etsimme myyntiin juuri nyt:

1. Wäinö Aaltosen teokset

 • veistokset
 • maalaukset ja piirrokset
 • luonnokset
 • vedokset

 

2. Kansainvälisten ja kotimaisten nimekkäiden valokuvaajien ja valokuvataiteilijoiden tuotanto

 • suomalaisista mm. Daniel Nyblin, I.K. Inha, Signe Brander, Fred Runeberg, Hugo Simberg, Caj ja Stefan Bremer, Elina Brotherus, Meeri Koutaniemi, Kari Hakli, Ulla Jokisalo, Eija-Liisa Ahtila, Hannes Heikura, Kuvasiskot

 • ulkomaisista mm. Robert Mapplethorpe, Lennart Nilsson, Robert Capa, Steve McCurry, Anne Geddes, Mario Testino, Vivien Maier, Andy Warhol, Annie Leibovitz, Henri Cartier-Bresson, Patrick Demarchelier

 

3. Muut valokuvat

 • sota-ajan valokuvat ja valokuvakansiot
 • valokuvat ja postikortit 1800-luvulta ja 1900-luvun alkupuolelta
 • rakennetun ympäristön muutosta kuvaavat valokuvat
 • kaupunki- ja paikkakuntahistoria, esim. Helsinki, Viipuri, Turku, Lappi
 • juna-, auto-, laiva- ja lentoliikenteen historia
 • tapahtuma- ja tilannevalokuvat
 • tunnettujen henkilöiden valokuvat
 • vanhemmat ateljeekuvat 
 • muu suomalaista kansanperinnettä kuvaava ja historiallinen valokuva

 

Signe Brander, Helsingin kaupunginmuseo

Vanhat valokuvat ovat äärettömän kiehtovia. Signe Branderin kuva on Helsingin Siltasaarenkadulta vuonna 1912. Nykyään paikka tunnetaan Hakaniementorina. Helsingin kaupunginmuseo.

 

Stefan Bremer, Helsingin kaupunginmuseo

Toisinaan ympäristö muuttuu hätkähdyttävästi vain muutamassa vuosikymmenessä, toisinaan taas näkymät pysyttelevät samanlaisina pitkäänkin. Stefan Bremerin tallentama näkymä Katajanokan kärjestä vuodelta 1977. Helsingin kaupunginmuseo.

 

Kuvasiskot Tauno Palo

Kuvasiskojen muotokuvassa Tauno Palo. Kuva vaihtoi Helanderilla omistajaa 400 euron kokonaishintaan. 

 

 

Otamme Superlauantaina vastaan kaikenlaista esineistöä. Asiakkaitamme kiinnostavat esimerkiksi suomalaiset ja ulkomaiset design-huonekalut, 1950–60-lukujen tiikki- ja rottinkihuonekalut, design-valaisimet, messinkiset sekä nahka- ja rottinkipunosvalaisimet, käsinsolmitut matot, funkistyyliset villamatot, useamman hengen vintage-astiakokonaisuudet, signeeratut taidelasiesineet, korut, miesten rannekellot, Muumi-esineistö sekä kansainväisesti tunnetut merkkilaukut ja asusteet.

Ilmari Tapiovaara, Pirkka

Ilmari Tapiovaaran Pirkka-huonekalut ja kalustot ovat erittäin kysyttyjä.

 

 

Tulevien huutokauppojen tavaran jättö on avoinna jatkuvasti

Tavaran vastaanottomme palvelee arkisin klo 12.00–17.00 ja lauantaisin klo 10.00–14.00. Tavaran vastaanotto on suljettu Kuukausihuutokauppojen näyttö- ja huutokauppapäivinä. Ajanvarausta ei tarvita, vaan voit tulla aukioloaikoina milloin tahansa.

 

Funkismatto Helander Funkismatto Helander

Näiden kaunotarten tapaiset funkistyyliset villamatot ovat sisustajien suosiossa.

 

 

Etkö pääse paikalle?

Mikäli haluaisit jättää kauttamme esineistöä myyntiin mutta et pääse paikalle, tai jos kyse on suurista ja painavista esineistä kuten huonekaluista tai veistoksista, voit jättää sähköisen arviointipyynnön verkossa.

Arvioimme irtaimistoa myös maksuttomilla kotikäynneillä, mikäli huutokauppaan tulevaa esineistöä on niin paljon, että niitä ei voi kuljettaa suoraan kamarille. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse (02 900 319 50) ja kysy lisää.

 

Esinekuvat: Aki Syrjäläinen / Huutokauppa Helander

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.