12.04.2019

Taiteen erikoishuutokaupan luettelo on julkaistu

Vuoden ensimmäinen erikoishuutokauppa, TAIDE, pidetään keskiviikkona 17.4.2019. Pidätpä klassisesta maisemamaalauksesta, värikylläisestä konstruktivismista, tunnelmallisista kaupunkikuvista tai hauskoista ja elämäniloisista teoksista, löydät tarjonnasta varmasti mieleisesi! 

 

Göran Augustson
Göran Augustson, ”Totem Central”, signeerattu -92. Myynnissä Helanderilla taiteen erikoishuutokaupassa 17.4.2019.
 
 
 
Uskaltautuisinko taidehuutokauppaan..?
 

Olemme aiemminkin todenneet, että moni kertoo kokevansa taiteen hankkimisen huutokaupasta mahdottomaksi tehtäväksi; ei ole varmuutta siitä, mitä kannattaisi ostaa ja mielikuva saattaa olla, että ostoksia varten olisi varattava paksu lompakko takataskuun. Huutokauppa Helanderilla myydään toki kultakauden taiteilijoiden tuotantoa, mutta runsaasti myös mainiota joka kodin käyttötaidetta kuten grafiikkaa, vedoksia ja taidokkaita akvarelleja, joiden vasarahinnat jäävät usein hyvinkin kohtuullisiksi. Yksinkertainen neuvomme siis on: osta sitä, mistä pidät! Voit halutessasi alkaa kerätä pientä taidekokoelmaa hankkimalla vaikkapa tietyn taiteilijan tai aihepiirin töitä.

 

Kattavan tarjonnan sekä hyvän hinta–laatusuhteen lisäksi on muitakin syitä kääntyä taidehankinnoissaan huutokaupan puoleen. Kuvataiteilijoilla on nimittäin tekijänoikeuslain nojalla oikeus saada korvaus, kun heidän teoksensa vaihtavat omistajaa, ja huutokauppa huolehtii näiden lakisääteisten maksujen perimisestä ja asianmukaisesta tilittämisestä eteenpäin. Jälleenmyyntikorvaus koskee teoksia, joiden tekijänoikeus on voimassa (tekijänoikeus päättyy, kun tekijän kuolemasta on kulunut 70 vuotta) ja teoksen veroton vasarahinta ylittää 255 euroa. Korvauksen suuruus riippuu teoksen ostohinnasta ollen enimmillään viisi prosenttia.

 

 

Terry Laakso Picasso Tuntematon taiteilija

Terry Laakson velmuilevat kissat ovat monen suosikkeja! Pablo Picasson notkea vedos ”Goat Dance” on vuodelta 1959. Komea veistos puolestaan on tuntemattoman taiteilijan käsialaa, korkeutta sillä on puolisen metriä. Teokset ovat myynnissä Helanderilla taiteen erikoishuutokaupassa 17.4.2019.

 

 

Taiteen erikoishuutokauppa (LIVE!)

 

Huutokauppa alkaa keskiviikkona 17.4.2019 klo 17.00 Helanderin päärakennuksessa.

Näyttö: Huutokaupassa oleviin kohteisiin voit tutustua paikan päällä Helanderin päärakennuksessa huutokauppaa edeltävänä tiistaina klo 12.00–19.00 ja huutokauppapäivänä klo 12.00–17.00.

Tarjousten jättö: Ennakkotarjousten jättö verkkoluettelon kautta sulkeutuu huutokaupan alkaessa noin klo 17.00. Puhelintarjousten jättö puolestaan sulkeutuu tuntia ennen huutokaupan alkua. Huutokauppa käydään LIVE-tilassa, joten tarjouksia voi jättää luettelon kautta huutokaupan aikana. Osallistua voit omilla tunnuksillasi luettelon kautta.

Osoite: Huutokaupan näyttö, huutokauppa sekä tavaroiden lunastus järjestetään Helanderin päärakennuksessa, osoitteessa Hernepellonkuja 8–10, 00560 Helsinki.

 

Tervetuloa mukaan tekemään löytöjä ja nauttimaan hyvästä tunnelmasta!

 

{{cta(’14e74164-3c36-427b-9a0f-c8f3c005b4ed’)}}

 

P.S. Mikäli et ole vielä vaihtanut salasanaasi uuteen järjestelmäämme, ohjeet löydät täältä.

 

Kuvat: Huutokauppa Helander

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.