21.03.2018

Rakkaus Akuun ei haalistu – vintage-Disney huhtikuun huutokaupassa

Suomalaisilla on erityisen lämmin suhde Aku Ankkaan. Sarjakuvia on meillä luettu sukupolvesta toiseen, ja piirtäjämestareiden Carl Barksin ja Don Rosan klassikkoja julkaistaan aina uudelleen nuorempienkin ankkafanien iloksi. Ankat olivat hiljattain esillä myös Ateneumin taidemuseossa, jossa ne viihtyivät sulassa sovussa kultakauden avainteosten rinnalla. Helanderin kuukausihuutokaupassa on nyt tarjolla neljä näyttävää Disneyn suosikkihahmoa.

 

Mikki Hiiri lentäjänä

Mikki on pukeutunut tyylikkääseen lentäjäntakkiin.

 

Huutokauppa Helanderin meklari ja leluasiantuntija Mika Sirén pitää todennäköisenä, että vintage-hahmot ovat italialaisvalmisteisia. Ikää niillä lienee noin 30-40 vuotta. Näyttävän kokoisten, varsin painavien pienoispatsaiden materiaali on kovaa muovia. 

 

Helanderilla on myynnissä neljä hienoa vintage-Disney-hahmoa

Helanderin markkinoinnissa työskentelevä Virva kuuluu Aku Ankan ja kumppaneiden ystäviin.

 

Trapetsilla taiteileva Hessu Hopo on tarkoitettu ripustettavaksi. Mikki Hiiri lentokoneineen on niin ikään varustettu ripustusmahdollisuudella, mutta viihtyy myös laskeutuneena pöydälle. Ensilanttiaan vaaliva Roope-setä taas seisoo maassa tukevasti kuin rahasäiliönsä konsanaan. Matkalaukkuunsa rennosti nojaileva Aku puolestaan sopisi mainiosti esimerkiksi kodin eteistilaan, jossa voi seurailla muita tulijoita ja lähtijöitä.  

Uuteen kotiinsa hahmot ovat valmiita muuttamaan huhtikuussa, sillä ne tulevat huudettaviksi numeroilla 10–13 Helanderin seuraavaan kuukausihuutokauppaan, joka järjestetään 5.–6.4.2018. Niihin voi tulla tutustumaan huutokaupan näyttöpäivänä 4.4.2018 klo 12 alkaen. Tervetuloa!

 

Kuvat: Aki Syrjäläinen / Huutokauppa Helander

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.