18.03.2021Design

Oletko persoonallinen sisustaja? Design & Taide-huutokauppa on kuin sinulle tehty!

Persoonallinen koti syntyy tarkkaan valikoiduista esineistä, laadukkaasta taiteesta ja ajattomasta designista. Asiantuntijamme ovat keränneet ensi keskiviikkona (24.3.) pidettävään Design & Taide -huutokauppaan suomalaisen modernin taiteen ja designin parhaita paloja.

 

Design & Taide -huutokauppa, Tove Jansson, Alvar Aalto. HELANDER.

Kuva: Huutokauppa Helander.

Tarjolla on muun muassa Artekin huonekaluja, Idmanin ja Itsun valaisimia, Ilkka Lammin ja Tove Jansson maalauksia, Kauko Räsäsen veistostaidetta, Rut Brykin keramiikkaa ja Markku Salon lasitaidetta. Myynnissä on esineistöä myös seuraavilta taiteilijoilta: Alvar Aalto, Aino Aalto, Nikolai Lehto, Arne Jacobsen, Howard Smith, Eero Aarnio, Yrjö Kukkapuro, Olof Ottelin, Tapio Wirkkala, Kaj Franck, Ilmari Tapiovaara, Sam Vanni, Göran Augustson, Juhani Linnovaara, Elis Kauppi, Björn Weckström, Liisa Vitali, Nanny Still, Paavo Tynell, Oiva Toikka ja Francesca Mascitti-Lindh. 

Kaikki keskiviikkona 24.3. huutokaupattavat esineet ovat nähtävissä verkossa julkaistussa huutokauppaluettelossa, jonka kautta voi myös jättää tarjouksia. Mutta tutustutaan tarjontaan hieman lähemmin:

 

Huonekalut & valaisimet

 

Design & Taide -huutokaupan huonekalu- ja valaisintarjonta on varsin laaja. Huutokaupattavien kohteiden joukosta löytyy muun muassa Yrjö Kukkapuron tuotantoa, kuten Ateljee-nojatuoli (kohdenumero 15) sekä lähes 30 kohdetta Alvar ja Aino Aallon Artekille suunnittelemia kalusteita, kodin käyttöesineitä sekä valaisimia. 

 

Taide & Design-huutokauppa, Yrjö Kukkapuro, Alvar Aalto, Artek, Brian Rasmussen, Karboxx, Sun 75, malli 64, Aino Aalto, malli A810.Kuvat: Huutokauppa Helander.

 

Myös harvinaisempaa Artekia on tarjolla. Esimerkiksi kohdenumerolla 122 myytävä, Alvar Aallon suunnittelema nojatuoli sekä kohdenumerolla 17 huutokaupattava, 1970-luvulla valmistettu A810 lattiavalaisin. 

Tiesitkö, että Artekin valaisimet valmisti vuosina 1953–1975 pääasiallisesti metalliseppämestari Viljo Hirvosen luotsaama, Helsingissä toiminut Valaistustyö Ky? Hirvonen oli Aallon yhteistyökumppani niin valaisinten suunnittelussa kuin valmistuksessa. Hirvosen kuoleman jälkeen valaisinten valmistusta jatkoi jo aiemmin mukana tuotannossa ollut Valaisinpaja Oy.

Suomalaisen designin lisäksi huutokaupattavana on muun muassa tanskalaista ja italialaista designia. Mainittakoon esimerkiksi tanskalaisen suunnittelijan, Brian Rasmussenin SUN-kattovalaisin (kohde 365) sekä italiassa valmistettu, näyttävä ja kookas kattovalaisin (kohde 165).

 

Maalaukset & vedokset

 

Huutokaupan taidekattaus saa modernin taiteen ystävässä aikaan kihelmöintiä. Ehdottomia helmiä ovat nuorena menehtyneen Ilkka Lammin maalaus metsässä samoilevasta nuoresta naisesta (kohde 41), Tove Janssonin eläväiset teokset (kohteet 39, 42, 43 sekä 49) sekä henkilökohtaisen suosikkini, Juhani Linnovaaran upean leikkisät työt (kohteet 18, 33 ja 36). Muita kiinnostavia töitä ovat mm. Aaro Rauhalan Yhteen kasvaneet (kohde 355) ja hetki sitten edesmenneen, myös Iittalalle keramiikkateoksia suunnitelleen Howard Smithin Oracle & Hero vedos (kohde 105). Smithin teoksia on myynnissä myös kohdenumeroilla 103, 106 sekä 246.

 

Taide & Design-huutokauppa, Mauri Fáven, Howard Smith, Göran Augustson, Ernts Mether-Borgström, Juhani Linnovaara, Antero Kahila, Ilkka Lammi, Tove Jansson, Aaro Rauhala, HELANDER.

Kuvat: Huutokauppa Helander.

Lammin, Janssonin sekä Linnovaaran teosten hintatason odotetaan kohoavin tuhansiin, ja osan jopa kymmeniin tuhansiin euroihin teosta kohti. Näillä taiteilijoilla on oma vankka keräilijäkuntansa. Nuoren lupaavan – jo taidemaailmaan astuneen – taiteilijan kuolema myös nostaa teoksien hintoja ylös. Näin kävi esimerkiksi kuvataiteilija Ilkka Lammin tapauksessa. Hän kuoli traagisesti juhannusuinnilla kesällä 2000. Rauhalan sekä Smithin töiden hintakehitys on taas maltillisessa, mutta tasaisessa nosteessa. Niiden hintataso on edellä mainittuihin taiteilijoihin verrattuna tosin huomattavasti huokeampi, liikkuen tänä päivänä vielä joissain sadoissa euroissa teosta kohden. Helanderin Design & Taide -huutokaupan tarjonnasta löytyykin taidetta lähes jokaiselle kukkarolle sopivissa hinnoissa.

 

Lasitaide & keramiikka

 

Design & Taide -huutokauppa on sisustajalle kuin aarrearkku. Huonekalujen, valaisimien, mattojen ja taiteen lisäksi tarjolla on myös lasitaidetta, keramiikkaa ja veistoksia. Klassikkomestareiden Rut Brykin (kohteet 2 ja 192) ja Oiva Toikan (kohteet 178–179, 185–190, 225–231 sekä 341–342) lisäksi tarjolla on myös tuoreempaa designia, muun muassa taiteilija ja muotoilija Markku Salolta (kohteet 174, 175, 176, 177 sekä 207).

 

Design & Taide -huutokauppa. Markku Salo, Nuutajärvi, Oiva Toikka, Rut Bryk, Arabia, Bertil Valliel, Rörstrand, Ben Renvall, Åsa Hellman. HELANDER.

 

Persoonallisen sisustajan kolme käskyä esinehankintoihin – valikoiva, laadukas ja ajaton

 

Persoonallinen koti syntyy tarkkaan valikoiduista esineistä, laadukkaasta taiteesta ja ajattomasta designista. Se ei rakennu hetkessä, vaan kehittyy, muuttuu ja elää omistajansa mieltymysten ja elämäntilanteen mukaan. Huutokauppa on mitä oivin paikka tehdä kotiin persoonallisia hankintoja; huutokaupan esineet ovat kierrätettyjä ja kestävät aikaa niin muotokielen kuin hintojenkin osalta

Jos jokin esine lakkaa miellyttämästä tai ei enää sovi omaan kotiin, sen voi aina myydä seuraavaan rakastavaan kotiin. Eräs ystäväni sanoi viisaasti, ettei koskaan ajatellut omistavansa esineitään vaan olevansa vain yksi niiden monista onnekkaista haltijoista. Pidän tästä ajatuksesta. Maailmassa on aivan liikaa kertakäyttökulttuuria. 

 

Persoonallinen koti syntyy tarkkaan valikoiduista esineistä, laadukkaasta taiteesta ja ajattomasta designista, Jenny Sirén, Huutokauppa Helander.

 

Tuleva Design & Taide-huutokauppa pidetään keskiviikkona 24.3.2021 klo 13.00 alkaen. Huutokaupan kohteita voi huutaa ennakkoon luettelon kautta, tai LIVE:nä huutokaupan aikana. Huutokauppaan voi myös halutessaan jättää puhelintarjouksen, jolloin kamarilta soitetaan sinulle huutokaupan aikana ja huutaminen tapahtuu puhelimen välityksellä. Vaihtoehtoja siis löytyy ja paikan päälle ei tarvitse tulla.

Kaikkia esineitä pääsee ihailemaan huutokauppaluettelossa tai vastaavasti näytössä, joka pidetään Helanderin päärakennuksessa (Hernepellonkuja 8–10) tiistaina 23.3.2021 klo 12.00–19.00 ja huutokauppapäivänä keskiviikkona 24.3.2021 klo 12.00–13.00.

Näytön ja huutokaupan aikana on käytössä tiukat kokoontumisrajoitukset ja kamarilla vallitsee maskipakko. Suositeltavaa onkin tarkastella esineitä verkossa ja osallistua huutokauppaan myös sitä kautta. Halutessaan esineistä voi kysyä lisää esimerkiksi sähköpostitse (info@huutokauppahelander.com) tai soittamalla asiakaspalveluun (ma-pe klo 9–17) 02 900 319 50. 

 

Alvar Aalto, Artek hylly. Taisto Kaasinen, seeprafiguuri. Alvar Aalto, Iittala, Aalto-malljakko. H&M home vaasi. Huutokauppa Helander. Kuva: Jenny Sirén, Huutokauppa Helander.

 

Kuvan kauniit Artekin hyllyt, Aallon klassinen maljakko ja Taisto Kaasisen suloinen seeprafiguuri ovat kaikki löytöjä Helanderin huutokaupoista. Löytäisinköhän tulevasta Taide ja Design -huutokaupasta kaverin maljakolle?


 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: 

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.