16.04.2014

Nykyajan huutokauppa palvelee kuten sinä haluat

_DSC0841Perinteinen huutokauppa tuo mieleen tiivistunnelmaisen tapahtuman: meklarin vasaranlyönti vahvistaa antiikkiesineen kaupan ostajan ja myyjän välillä. Tämäkin on edelleen totta, mutta nykyaikainen huutokauppa palvelee yhä useampia asiakasryhmiä – ja jokaiselle sopivalla tavalla. Helander on uudistanut perinteisiä toimintatapoja pystyäkseen palvelemaan sekä vanhoja että uusia asiakkaita aikaisempaa paremmin ja tehokkaammin.

Tämän päivän huutokauppias palvelee sekä huutokaupasta ostajia että tavaroiden myyjiä, ja molemmista löytyy useita toisistaan poikkeavia ryhmiä erilaisine tarpeineen. Helanderilaisten tavoitteena on palvella jokaista asiakasryhmää jatkuvasti paremmin ja tehokkaammin.

Mika Sirén kertoo mitä tämä tarkoittaa asiakkaille: ”Helander on koko kansalle sopiva palvelu, jossa mikä tahansa rahanarvoinen tavara vaihtaa omistajaa helposti niin, että kaikki ovat tyytyväisiä. Meillä huutokaupattavat tavarat muodostavat todellisen löytötavaratalon kuorma-autoista kolikoihin ja taide-esineistä käyttötavaroihin. Huutokaupattavilla esineillä ei ole pohjahintaa, toimintamme on läpinäkyvää sekä myyjälle että ostajalle ja tarjoamme monia kaupan tekemistä helpottavia palveluita sekä henkilökohtaisesti että digitaalisesti.”

Nettisivut palvelevat todella monia

helander-responsive-web-designMiten kasvavia asiakasmääriä palvellaan tehokkaasti ja nopeasti? Erityisesti nuorempi asiakaskunta on tottunut sähköisiin palveluihin ja myös etsii kiinnostavia esineitä netistä. Osa asiakkaista asuu kaukana, myös ulkomailla, ja heitä varten mahdollisuus saada palvelua 24/7 on erittäin tärkeää. Perinteisten henkilökohtaisten palveluiden rinnalle tarvittiin uusia sähköisiä palveluita, jotka nopeuttavat ja helpottavat sekä myyjien että ostajien toimintaa.

Vuodenvaihteessa 2014 toteutetuilla Helanderin uusilla verkkosivuilla on kuukausittain kymmeniätuhansia kävijöitä, ja liikenteen määrässä on huomattava piikki aina huutokauppatapahtumaa edeltävällä viikolla kun huutokaupattavien esineiden luettelo julkaistaan. Sivuston avulla sekä ostajat että myyjät pysyvät ajan tasalla huutokaupan tarjonnasta ja aikatauluista. Lisäksi netistä voi mm. varata huutonumeroita, jättää tiedusteluja, tarjouksia ja seurata huutokaupan etenemistä reaaliajassa. Palveleva sivusto toteutettiin yhteistyössä Vipu International Oy:n kanssa.

Huutokauppa on monipuolinen palvelu

Mika Sirén on luotsannut pitkien perinteiden Huutokauppa Helanderia pari vuotta. Millainen on huutokaupan tulevaisuus? ”Helppo, hauska ja monipuolinen. Tulevaisuudessa huutokauppapalvelut ja esinevalikoima monipuolistuvat. Myös erikoishuutokaupat ja kansainvälisyys lisääntyvät. Tämä on loistava tapa vaihtaa tavaraa. Mikä on tarpeetonta yhdelle, voi olla aarre toiselle. Jokaisella on mahdollisuus tienata.” Palvelun voi nähdä myös ympäristöä ja perinteitä säästävänä kierrätystoimintana. Sekä tietenkin elämyksenä ja osana kaupunkikulttuuria.

Mobiilioptimoidut nettipalvelut mahdollistavat yhä useampien osallistumisen huutokauppaan, mutta palvelu pelaa tietenkin perinteisissäkin kanavissa päivälehdistä puhelimeen ja henkilökohtaisiin tapaamisiin. Laaja asiakaskunta nostaa jonkin verran hintatasoa, mutta jokainen voi edelleen tehdä löytöjä, sillä myös tarjonta kasvaa, kansainvälistyy ja monipuolistuu asiakaskunnan kasvun myötä.

”Palvelemme yksityisiä ihmisiä usein varsin henkilökohtaisella alueella. Esineillä on aina arvonsa, mutta tunnearvo voi olla mittaamaton. Siksi on tärkeää, että meidän kanssa on helppo asioida. Tavoitteemme on löytää jokaiselle esineelle sitä arvostava uusi omistaja”, Mika Sirén kertoo.

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.