14.06.2023Huutokaupat

Luonnonperintösäätiön taidehuutokauppa tuotti 45 000 euroa ikimetsien suojeluun

Kolmen teoskuvan kollaasi: Niclas Wariuksen pigmenttivedos,Jaakko Tornbergin jätemateriaaleista valmistettu veistos ja Kuutti Lavosen Andy Warhol-aiheinen serigrafia.

”Hyvin moni taiteilija on hyvillään löytämästään suorasta tavasta osallistua suojelutyöhön.”

-Taidehuutokaupan kuraattori Taneli Eskola

Huutokauppa Helander oli jo kolmatta kertaa mukana järjestämässä Luonnonperintösäätiön taidehuutokauppaa 2.–10.6.2023. Taidehuutokauppa koostui maalauksista, taidekäsitöistä, kuvanveistosta, taidegrafiikasta sekä valokuvataiteesta ja huutokaupattavat kohteet olivat lahjoituksia niin taiteilijoilta kuin taidetta omistavilta yksityishenkilöiltä. Taidehuutokauppa onnistui keräämään 45 000 euroa Suomen luonnon ja ikimetsien suojeluun ja yli sata teosta löysi huutokaupan kautta uuden kodin. Huutokaupan tuotoilla suojellaan pysyvästi noin kymmenen hehtaaria luonnonarvoiltaan korkeatasoista metsää. Helander haluaa osaltaan kiittää Luonnonperintösäätiötä onnistuneesta yhteistyöstä, taidehuutokauppaan teoksiaan lahjoittaneita taiteilijoita ja yksityishenkilöitä sekä taidehuutokaupan kuraattoria Taneli Eskolaa.

 

Poimintoja Luonnonperintösäätiön taidehuutokaupan myydyistä kohteista

Sanni Seppo: Näränkävaara

Sanni Sepon signeerattu alumiinille pohjustettu pigmenttivedos huutokaupattiin 1 800 euron vasarahinnalla.

Sanni Seppo on tehnyt pitkän uran metsien suojelun hyväksi ja nyt huutokaupattu Näränkävaara-aiheinen teos näyttää harvinaisen luonnonmetsän arvot.

SANNI SEPPO (s. 1960), signeerattu

Elina Brotherus: Spectator 1

Elina Brotheruksen pigmenttivedos 2/6  (signeerattu 2006)  huutokaupattiin 3 300 euron vasarahinnalla. Taidehuutokaupassa oli myynnissä kaksi Brotheruksen valokuvateosta, joiden avulla kerättiin yhteensä 5 900 euroa.

ELINA BROTHERUS (s. 1972), signeerattu 2006

Kuutti Lavonen: I

Kuutti Lavosen serigrafiavedos 23/25 on osa grafiikkasarjaa, jonka taiteilija julkaisi vuonna 1987 Andy Warholin muistolle. Vuonna 1987 signeerattu vedos huutokaupattiin 1 500 euron hintaan.

Kuutti Lavosen samaan sarjaan kuuluvia serigrafioita huutokaupattiin yhteensä kolme kappaletta – teoksien I, II ja III:n avulla kerättiin yhteensä 3 050 euroa ikimetsien ja Suomalaisen luonnon suojeluun.

KUUTTI LAVONEN (s. 1960), signeerattu 1987

Niclas Warius: Confession

Niclas Wariuksen pigmenttivedos pigmenttivedos 1/5 huutokaupattiin 700 euron vasarahinnalla. Teos oli taiteilijan lahjoitus Luonnonperintösäätiölle.

NICLAS WARIUS (s. 1972), signeerattu a tergo 2021

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.