14.06.2022Huutokaupat

Luonnonperintösäätiön hyväntekeväisyyshuutokaupalla yli 63 000 euroa Suomen luonnon ja ikimetsien suojeluun

Huutokauppa Helander järjesti toistamiseen Luonnonperintösäätiön hyväntekeväisyyshuutokaupan kesäkuussa 2022. Pääosin nykytaiteesta koostuneen huutokaupan avulla myytiin 88 teosta ja onnistuttiin keräämään yli 63 000 euroa Suomen luonnon ja ikimetsien suojeluun. Yli sata suomalaista taiteilijaa lahjoitti teoksiaan huutokauppaan.

Poimintoja Luonnonperintösäätiön hyväntekeväisyyshuutokaupan myydyistä kohteista

Outi Pieski, ”Golbma oappáža – Three sisters”

Outi Pieskin taiteilijavedos ”Golbma oappáža – Three sisters” myytiin huutokaupassa 2 000 eurolla. Teos on osa kuvataiteilija Outi Pieskin ja tutkija Eeva-Kristiina Nylanderin taide- ja tutkimusprojektia Máttaráhku ládjogahpir – Esiäidin mahtilakki (2017-2020), jonka keskiössä on saamelaisnaisten 1800-luvun lopulle saakka käyttämä päähine, ládjogahpir. Ládjogahpir edustaa vanhaa saamelaista kosmologiaa, jossa kaikki olevaiset ovat yhdenvertaisia. Erityislaatuinen yhteistyö on yhdistänyt historiallisen ja arkeologisen tutkimuksen yhteisötaiteeseen ja craftivismiin.

Rástegáisá, Geaidnogáisá ja Jorbbot kuuluvat mahtavaan Gaisa tunturijonoon. Niiden pyhä ilmentyminen näkyy laajalle Paistunturin ja Tenojokilaakson alueilla.

Pieski lahjoitti Luonnonperintösäätiön hyväntekeväisyyshuutokauppana kolme teosta, joiden avulla kerättiin yhteensä 5,400 euroa. Pieskin teoksista kerätyt tuotot suunnataan Ylä-Lapin ikimetsien suojeluun.

Elina Brotherus, ”Spectator 1”

Elina Brotheruksen teos huutokaupattiin 2,000 euron vasarahinnalla. Teos oli taiteilijan lahjoitus Luonnonperintösäätiölle.

Heikki Willamo, ”Karhu” sarjasta ”Mielen kuvia”.

Heikki Willamon alumiinikomposiitille pohjustettu pigmenttivedos ”Karhu” on Willamon sarjasta ”Mielen kuvia”. Vedos huutokaupattiin 1,300 euron hintaan.

”Karhu” teoksen lisäksi huutokaupattiin kaksi muuta Willamon teosta sarjasta ”Metsä minussa”, joiden avulla kerättiin yhteensä 4,5000 euroa ikimetsien ja Suomalaisen luonnon suojeluun. Teokset lahjoitti huutokauppaan taiteilija.

Sanna Kannisto, ”Saxicola Rubetra” (pensastasku)

Sanna Kanniston ”Saxicola Rubetra” (pensastasku) pigmenttivedos 1/7 huutokaupattiin 1,900 euron vasarahinnalla. Teos oli taiteilijan lahjoitus Luonnonperintösäätiön huutokauppaan.

–Jo kolmannes Suomen lintulajeista on uhanalaisia – linnustonsuojelu vaatii metsien ja elinympäristöjen suojelua! Teokseni kuvaa pensastaskua, kertoo taiteilija Sanna Kannisto.

Santeri Tuori, pigmenttivedos.

Santeri Tuorin pigmenttivedos huutokaupattiin 1900 euron hinnalla. Teos oli taiteilijan lahjoitus Luonnonperintösäätiölle.

Santeri Tuori näkee taivaan itsenäisenä maisemana. Hän voi kerroksellisesti yhdistellä taivaita eri otoksista jolloin jotkin kuvan osat korostuvat, jotkin pyyhkiytyvät pois. Myös mustavalkoinen ja väri kerrostuu luoden historian tuntua. Lopputulos on selkeästi valokuva, mutta liikkuu maalauksen ja valokuvan raja-alueella.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.