23.09.2016

Kuvataitelija ja muotisuunnittelija Jukka Rintala saapuu maalaamaan Helanderin näyttöpäiville.

Jukka Rintala on lahjakas ja monipuolinen suunnittelija sekä kuvataiteilija. Hänet tunnetaan Suomen lisäksi kansainväliselläkin tasolla hienostuneista ja upeista uniikki-iltapuvuista. Nyt tämä monilahjakkuus saapuu maalaamaan Helanderin näyttöpäiville. Maalaukset huutokaupataan lokakuun kuukausihuutokaupan aikana.

 

Kohde_273-371392-edited.jpg

Lahjakas taiteilija ja muotisuunnittelija Jukka Rintala saapuu Helanderin torstaiseen (6.10.2016) näyttöön maalaamaan. Rintalan paikalla maalaamat taulut huutokaupataan lokakuun kuukausihuutokaupassa. Voit tavata hänet Jukan torstaina 6.10.2016 klo 12.-19.00 välisenä aikana. Tule siis paikalle ja näe kuinka taitava kuvataiteilija valmistaa maalauksiaan!

  • Jukka Rintala maalaa torstaina 6.10.2016, klo 12-19.00

  • Maalaukset myydään lokakuun huutokaupassa 

FullSizeRender-3.jpg    FullSizeRender-8.jpg

Jukka Rintala
 
Jukka Rintala (9.4.1952-) on muodin ja sisustuksen aloilla toimiva teollinen suunnittelija sekä taidemaalari. Taideteollisesta korkeakoulusta vaatesuunnittelijaksi vuonna 1976 valmistunut Rintala on tehnyt yhteistyötä niin julkisuudesta tunnettujen henkilöiden kuin isojen yritystenkin kanssa. Rintalan luomuksia on nähty mm. FriitalanMarimekonAarikan, A. Tillanderin sekä VM-Carpetin tuotevalikoimassa. Lisäksi hän on lanseerannut nimeään kantavan Jukka Rintala vaatemalliston, vuonna 2008.

Rintala on toiminut ahkerasti myös suomalaisen teatterin saralla, suunnittelen niin asuja kuin lavasteitakin. Hänen suunnitellemiaan puvustuksiaan on nähty mm. Svenska Teaternin musikaalissa My Fair Ladyssä (2003-2004), Kokkolan oopperayhdistyksen Lepakko-operettissa (2007-2008) sekä Tampereen Musiikkiteatterin Palatsin Piukat paikat –näytelmässä (2009). Lisäksi Rintala on ollut mukana Seinäjoen kaupunginteatterin musiikkinäytelmän Muukalaisia yössä (2006-2007) lavastuksen sekä puvustuksen suunnittelussa, joka toteutettiin yhteistyössä Visualisti Matti Vaskelaisen kanssa.

Monista saavutuksistaan huolimatta suuri yleisö tuntee Jukka Rintalan ehkä parhaiten hänen Itsenäisyyspäivän vastaanotolle suunnittelemistaan puvuista. Suomen itsenäisyyttä hänen luomuksissaan ovat juhlistaneet mm. Aira SamulinNoora KarmaLeena HarkimoPepe Willberg sekä Hector.

Rintala on ollut mukana myös yli 50 muotinäytöksessä sekä tapahtumassa uransa aikana.  Hän on Teollisuustaiteen Liitto Ornamon, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n sekä Ranskan taiteilijaseura La Société Nationale des Beaux-Arts:n jäsen.

 

  Jukka_Rintala_2-209246-edited.jpg


Teksti: Jenny Sirén, Joonas Mutkala
Kuvat: Jukka Rintala, Huutokauppa Helander

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.