29.01.2014

Kuukausi- ja erikoishuutokauppojen kiehtova maailma

_DSC0841

Mika Sirén meklaroi Helmikuun huutokauppaa. 


Kevään huutokaupat

Keväällä pidetään sekä perinteisiä kuukausihuutokauppoja että ainakin yksi erikoishuutokauppa! Seuraava huutokauppamme pidetään maaliskuun kahdeksas päivä ja lisätietoja maaliskuun huutokaupasta saat tästä. 

Alustavasti kevään huutokaupat pidetäään seuraavina päivinä: 8/3/14, 12/4/14. 17/5/14 sekä 14/6/14.

Lisäksi pidämme ainakin yhden erikoishuutokaupan keväällä 2014.Erikoishuutokaupan aikataulu varmistuu lähiaikoina ja tiedotamme asiasta näillä sivuilla. 

Kuukausihuutokauppa 

Kuukausihuutokauppa on kuukausittain Huutokauppa Helanderin tiloissa järjestettävä tapahtuma. Tyypillisiä piirteitä kuukausihuutokaupalle ovat: 

  • Kuukausihuutokaupassa huutokaupataan antiikkia, designia, huonekaluja, autoja… You name it, We got it!
  • Huutokauppa, sen näyttö sekä tavaroiden luovutus pidetään samassa paikassa
  • Kuukausihuutokauppa pidetään pääsääntöisesti jokaisen kuukauden toisen viikonlopun lauantaina 
  • Kohteita on yli 1000
  • Tavaran vastaanotto- ja luovutuspäivät ovat aina vakioita. 

Kuukausihuutokaupalla ei oikeastaan ole tyypillistä muotoa mutta toisaalta se on hyvin perinteinen. Nyrkkisääntöä sille mitä myydään ei ole mutta pääsääntöisesti kuukausihuutokauppa keskittyy kuitenkin antiikin ja designin huutokauppaamiseen. Kuukausihuutokaupassa on myynnissä sekä yksittäisten ihmisten, yritysten sekä koti-irtaimistojen että kuolinpesien esineistöä.

Mikä on erikoishuutokauppa?

Erikoishuutokauppa on nimensä mukaisesti hiukan erikoisempi huutokauppa. Tässä joitain erikoishuutokaupan yleisimpiä piirteitä: 

  • Erikoishuutokauppa keskittyy tietyn esineistön/ aihepiirin esineiden huutokauppaamiseen
  • Sijainti on yleensä kuukausihuutokaupasta poikkeava ja aiheeseen liittyvä 
  • Erikoishuutokauppa voidaan pitää milloin vain: arkena, viikonloppuna tai pyhänä, yöllä tai päivällä. 
  • Kohteita on vähemmän kuin kuukausi huutokaupassa
  • Tavaran vastaanotto aika on pidempi.

Tyypillisin erikoishuutokaupan muoto on tiettyyn aihepiiriin keskittyvä huutokauppa, huutokaupan sijainniksi valikoituu yleensä aiheeseen sopiva paikka ja aika. Erikoishuutokauppa syntyy yleensä tarpeesta, esimerkiksi toiminnan lakkaamisen yhteydessä tai muuton kohdalla. Näissä tapauksissa kyse on yleensä yrityksestä. Yksittäisten henkilöiden kohdalla erikoishuutokauppaa kannattaa harkita mikäli oman kokoelman eteenpäin myyminen on ajankohtaista. Näihin huutokauppoihin yleensä haetaan muidenkin asiakkaiden esineitä myytäväksi. 

MTV3_Rekvisiitta_varasto

Huutokauppojen historia Helanderilla

Helander on pitänyt perinteisiä kuukausihuutokauppoja jo kahden vuosikymmenen ajan. Toimipiste on sijainnut Helsingin Hermannin tai Sörnäisten alueella.

Vuoden 2012 tapahtuneen omistaja muutoksen myötä Helander koki historiassaan uuden ajanjakson. Helanderin toinen omistaja Merja Sirén kertoo: ” Pyrimme alusta alkaen raikastamaan huutokauppakamarin ilmettä ja tuomaan uutta näkökulmaa huutokauppaamiseen. Toivommekin että Helander olisi sellainen huutokauppakamari johon kaikkien on helppo tulla ja josta jokainen löytäisi itselleen sen mieluisan aarteen.”

Uudet omistajat Merja ja Mika Sirén toivat mukanaan myös erikoishuutokaupat. Huutokauppa Helander on pitänyt mm. MTV3:n rekvisiittavaraston tyhjennykseen liittyneen huutokaupan. Kyseisessä erikoishuutokaupassa myytiin ohjelmarekvisiittaa kuten ruumisarkkuja, huonekaluja ja Miss Suomen 40-vuotias kruunajaistuoli sekä Miss Suomen-Logo. Toinen esimerkki erikoishuutokaupasta on Rajala Pro Shopin kanssa järjestetty kameroiden erikoishuutokauppa. 

MTV3:n erikoishuutokaupan tunnelmiin pääset tästä: http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/vid-1288465524051.html

 

”Huutokauppa Helander pitää jatkossakin sekä kuukausi- että erikoishuutokauppoja. Kaikki lähtee asiakkaiden tarpeesta ja sen mukaan edetään” kommentoi Merja Sirén. 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.