17.11.2017

Kurkista marraskuun iltahuutokaupan tarjontaan ennakkoon!

Marraskuun iltahuutokaupan luettelo julkaistaan tulevana maanantaina, 20.11. klo 12 mutta kurkataan ennen sitä hieman tulevan huutokaupan tarjontaan! Marraskuun iltahuutokaupasta löydät tuttuun tapaan esineitä monista eri kategorioista. 
 

Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 42: Tapio Wirkkalan aterimia (ym.) / terästä ja alpakkaa / Tapio / KULTAKESKUS. Kuva: Huutokauppa Helander. 


Kohteet 250 ja 251: LUXMAN / viritin ja vahvistin.

 

Luxman on maailmanlaajuisesti tunnettu audiolaitteita valmistava yritys. Yritys on perustettu Japanin Osakassa jo vuonna 1925. Luxman keskittyy nykypäivänä valmistamaan vain niin sanottuja high-end eli luksus tuotteita. 

Luxman oli arvostettu audiotuotteiden valmistaja, sen alamäen alkaessa vuonna 1984.  Laadukkaista tuotteistaan tunnettun Luxmanin tuotteita myytiin vain audiotuotteisiin erikoistuneissa liikkeissä, yrityksen yhdistyttyä osaksi suurta Alpine Electonicsia.

Suurin syy Luxmanin yrityskaupan yhteydessä alkaneeseen alamäkeen oli se, että yristys ryhtyi (Alpinen päätöksestä) myymään halvempia malleja, isoissa kauppaketjuissa. Tämä tarkoitti käytännössä kilpailua Yamahan kanssa.

Vaikean markkinan lisäksi suunnan muutos suututti Luxmanin uskolliset asiakkaat, joiden asiakkuus perustui pitkälti yrityksen erikoistumiseen audiolaitteiden alalla. 

Luxmanin valmistamat edullisemmat audiolaitteet eivät kuitenkaan olleet huonoja, mutta tuotteet eivät millään yltäneet yrityksen aiemmin saavuttaman brändin mukaisiin laatutavoitteisiin.

Luxmanin tarina päättyi kuitenkin onnellisesti Alpinen myydessä yrityksen pois 1994. Luxman palasi takaisin juurilleen heti yrityskaupan jälkeen ja yrityksen tie jatkui menestykseekkässti siitä alkaen. 

 

Marraskuun iltahuutokauppa Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 250: LUXMAN / viritin, vahvistin ja kasettisoitin. Kohde 251: LUXMAN / viritin ja vahvistin.

 


Kohde 15: Keinuhevonen / vikoja

 

Keinuhevoset ovat olleet suosittuja leluja jo useamman vuosisadan, toki viime vuosikymmeninä suosio on todennäköisesti hieman vähentynyt, mutta ei millään tavalla kokonaan lopahtanut.

 

Keinuhevosia alettiin valmistaa Euroopassa jo 1500-luvulla. Keinuhevosten tarkoitus oli leikkimisen ohella valmistella lapset oikeata ratsastusharrastusta varten. Keppihevoset ovatkin sitten valmistelleet lapsia ratsastukseen jo paljon ennen keinuhevosen saapumista markkinoille.

 

Suomessa keinuhevosia ryhdyttiin valmistamaan todennäköisesti vasta 1800-luvun loppupuolella. Vanhoista keinuhevosista voi löytyä myös pieni laatikko, jossa on aikoinaan säilytetty esimerkiksi vauvakiharoita ja muita muistoja lapsuudesta.

 

Huutokaupattavassa keinuhevosessa on käytön jälkien lisäksi myös vikoja, kuten hevosen puuttuvat korvat, mutta onhan kyseessä vanha keinuhevonen. Halutessaan tämän voi toki myös kunnostaa haluamallaan tyylillä, ja antaa vaikka lahjaksi lapsenlapselle tai kummilapselle.

Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 15: Keinuhevonen / vikoja.

  


Kohde 233: Nojatuoli.

 

Nyt on kaunis ja erikoinen nojatuoli huutokaupan! Tästä nojatuolista ei valitettavasti löytynyt minkäänlaista leimaa tai tekstiä, joten valmistajasta tai suunnittelijasta ei ole tietoa. Tuolin kuva ei myöskään anna siitä täysin oikeaa kuvaa, toisen siiven peittäessä varsinaista istuinosaa. Tästä tuolista pitäisi esittää useampi kuva tai oikeastaan video, jotta sen todellinen luonne paljastuisi. 

 

Nojatuolin selkänoja on pehmeä ja sen ”siivet” joustavia. Nojatuolissa istuessa helposti unohtaa ulkomaailman, sillä sen ”siivet” eristävät istujansa hellällä syleilyllään, rauhallissen sekä turvalliseen tunteeseen.

 

Harvinaislaatuinen nojatuoli myydään kohdenumerolla 223. Marraskuun iltahuutokauppa pidetään keskiviikkona (22.11) klo 17 eteenpäin, joten tuoli saa uuden omistajan suunnilleen klo 18:00 jälkeen. Näyttö pidetään samana päivänä klo 12-17 ja tätä tuolia kannattaa ehdottomasti tulla testaamaan!

 

Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 233: Nojatuoli. 

 


Kohde 42: Tapio -sarjan aterimia (sekä muita aterimia). Valmistaja Kultakeskus, suunnittelija Tapio Wirkkala.

 

Tapio Wirkkala suunnitteli Kultakeskukselle useita satoja kauniita tuotteita, yli kolmen vuosikymmentä kestäneellä urallaan. Vielä nykypäivänäkin yritykset valmistavat ja myyvät Wirkkalan suunnittelemia hopeaesineitä, eikä ihme sillä onhan hän suosittu niin Suomessa kuin ulkomaillakin. 

Tapio niminen pöytähopea sarja on Wirkkalan niin kutsuttu nimikkosarja, joka julkaistiin vuonna 1958 Brysselin maailmannäyttelyssä. Tapio -sarja valittiinkin maailmannäyttelyssä ”Koti vuonna 2000” -esineistöön. Huutokaupattavat aterimet ovat terästä tai alpakkaa, ja osassa on kaiverrus. 

Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 42: Tapio Wirkkala ym. aterimia / terästä ja alpakkaa / Tapio / osassa kaiverruksia.

 


Kohde 97: Kotimaista lasia 4 kpl.

 

Tapio Wirkkala, Timo Sarpaneva, Alvar Aalto ja Friedl Holzer-Kjellberg, tässä on upea nelikko suomalaisia tunnettuja suunnittelijoita.

 

Numerolla 97 myytävä kohde koostuukin kyseisten suunnittelijoiden tunnetuimmista taidelaseista sekä -keramiikasta. Huutokaupattavissa kohteissa on vikoja, mutta siitä huolimatta ne soveltuvat hyvin joko koristeeksi tai käyttöön.

 

Mikäli kiinnostuit, suosittelemme sinua tarkistamaan myös kohdenumeron 35, tulevan iltahuutokaupan luettelosta!

 

Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 97: Kotimaista lasia 4 kpl.

 


Astioita: mm. Kohteet 51 sekä 130.

 

Marraskuun iltahuutokaupa tarjoaa astioista kiinnostuneille esineitä mm. sellaisilta valmistajilta kuin Lomonosovilta sekä Arabia.

 

Kohde 51 on oivallinen valinta Lomonosovia ihailevalle. Kuudesta teekuppiparista sekä sokerikosta ja kermakosta koostuva lyönti on valmis kokonaisuus teen nauttijalle.

 

Kotimaista valmistajaa suosivaa saattaa puolestaan kiinnostaa kohdenumero 130, joka koostuu Arabian Myrna –sarjan esineistä. Lyönnissä on niinikään 12 kahvikuppiparia, sokerikko ja kermakko.

 

Keramiikasta kiinnostuneille vinkkinä, myös kohteet 27, 148, 195 sekä 200. Ps. luettelo julkaistaan maanantaina näillä verkkosivuilla!

 

Marraskuun iltahuutokauppa Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 130: 1 ltk kahviastioita / Myrna / ARABIA. Kohde 51: 1 ltk LOMONOSOV / teeastioita.

 


Kohde 350: AMERICAN DYNAMICS / valvontakameroita ym.

  

American Dynamics on yritys, joka myy ja valmistaa valvontakameroita sekä muita valvontaan liittyviä ohjelmia ja laitteita.

Useimmat Fortune 500 yrityksistä (Fortune 500 on talouslehti Fortunen julkaisema luettelo suurimmista yhdysvaltalaisista yhtiöistä) käyttää American Dynamicsin tuotteita suojaamaan omaisuuttaan, tietojaan ja ihmisiään. 

Yrityksen valmistamat valvontakamerat ovat muun muassa moottoriohjattavia ja niillä voi zoomata. Tällaisella kameravalvontasysteemillä pidät varmasti esimerkiksi yrityksesi omaisuuden suojassa.

 

 Marraskuun iltahuutokauppa

Kohde 350: AMERICAN DYNAMICS / valvontakameroita ym.

 


 

Luettelo: Ma 20.11. klo 10.00.

Ennakko- ja puhelintarjousten jättö alkaa: Ma 20.11. klo 10.00.

Ennakko- ja puhelintarjousten jättö loppuu: Ke 22.11. klo 16.00.

Näyttö: Ke 22.11. klo 12-17.00

Huutokauppa: Ke 22.11. klo 17.00-

 

 

{{cta(’647aa7df-0874-4df7-b551-42885875d796’)}}

  


  

Teksti: Joonas Mutkala

Kuvat: Huutokauppa Helander, Aki Syrjäläinen.

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.