17.03.2015

Kuolinpesä – miten löydän mahdolliset rahakätköt?

 

mikameklaroi-181870-edited

HELANDERIN meklari ja toimitusjohtaja Mika Sirén haluaa jakaa muutaman hyvän vinkin siitä, miten selvittää, onko omaisen kuolinpesässä mahdollisesti suuria summia rahaa piilossa. 

 

Kun kohdallesi sattuu valitettava menetys ja joudut kuolinpesän hoitajaksi, ei hätää, Helander tulee apuun. Aivan ensimmäisenä sinun kannattaa käydä asunto läpi itse, niin saat heti talteen itsellesi tärkeät muistoesineet sekä mahdolliset käteisvarat. Mutta miten omaisen jälkeen jättämän rahakätkön sitten löytää?

1: Tarkista tiliotteet.

Hyvä tapa päästä perille mahdollisesta kätköstä on tarkistaa, onko omainen nostanut suuria summia rahaa tililtään.

2: Miettikää, miksi rahaa on nostettu.

Kuolinpesän osakkaiden olisi hyvä miettiä, miksi omainen on nostanut suuren summan rahaa ja mihin se on käytetty. Onko se annettu jollekin vai kenties piilotettu johonkin? 

3: Käy läpi yleisimmät rahanpiilotuspaikat.

Mikäli tulette siihen tulokseen, että kuolinpesässä saattaisi olla rahaa kätkettynä, on kuolinpesä syytä käydä lävitse tarkasti. Vinkkinä niille jotka eivät tiliotteista mitään löytäneet: käykää yleisimmät rahanpiilotuspaikat lävitse, kaikesta huolimatta. 

 

Mistä löytää suurimmat summat: 

Suurempien rahamäärien piilottamiselle vaikuttaa olevan muutamia erityisen suosittuja paikkoja, jotka kannattaa näin ollen tarkistaa ensin: 

 • Keittiön komerot
 • Vaatekaappi
 • Vaatehuone
 • Lakanat
 • Patjan alle piilotetut rahat
 • Alusvaatteet ja sukat
 • Taulujen takaosa ja sisäosat

 

Mistä löytää pienempiä summia: 

Pienempiä summiakin kannattaa pitää silmällä kuolinpesien esineistöä läpikäydessä! Joskus seteleitä voi löytyä yllättävän paljonkin, kun rahaa on kätketty useampaan paikkaan. Nämä kannattaa ehdottomasti käydä läpi ennen suurempaa siivoamista: 

 • Laukut
 • Kaikkien vaatteiden taskut
 • Pienet rasiat

 

Rahaa sukanvarressa vai kultakolikoita kellarikomerossa?

Kumpikaan ei ole mahdottomuus! Sanonnat rahasta sukanvarressa tai ajatus rahan piilottamisesta patjan alle eivät ole siis pelkkää legendaa. Vanha kansa on perinteisesti kätkenyt vähäiset omistuksensa huolella, ja mikäs sen parempi paikka kuin oma tuttu koti. 

Hauskoja thopeaakp-staarinoita rahan löytymisestä riittää melkein loputtomiin, mutta joskus kuolinpesistä löytyy myös muuta mielenkiintoista ja odottamatonta. Esimerkiksi erään asiakkaan luota helanderilaiset löysivät lakanoiden välistä hopeaesineitä. Melkeinpä jokaisesta kodista löytyy jotain erikoista. Kannattaakin siis olla silmä tarkkana, ja jos homma tuntuu liian vaikealta, asiantuntijan apu on aina saatavilla! 

 

Meklarin ehdottomiin lempitarinoihin löydetyistä aarteista lukeutuu helsinkiläiskoti, jolle kuulunut kellarikomero kantoi salaisuutta 32 kultakolikon edestä!

kultarahatcopy

 

Kuolinpesän hoitaminen

Mikäli tarvitset apua kuolinpesän läpikäymisessä tai muihin kuolinpesän hoitamiseen liittyvissä asioissa, otathan meihin rohkeasti yhteyttä! Meklarimme tekee maksuttomia kotikäyntejä, joiden yhteydessä arvioidaan pesän tavaroiden myyntiarvo huutokaupassa. Mikäli asiassa päätetään edetä yhdessä, teemme toimeksiantosopimuksen ja sen mukaan joko osa- tai kokotyhjennyksen. Teemme myös pelkkiä arvioita tilanteissa, joissa pesästä ei haluta myydä mitään. Nämä arviokäynnit ovat maksullisia. 

Toimeksiantosi voi siis koskea esimerkiksi

 • irtaimiston tai sen osan myyntiä huutokaupassa (maksuton arvio)
 • kuolinpesän tyhjennystä kokonaisuudessaan (huutokaupattavat ja pois heitettävät esineet)
 • arviota pesäluetteloa varten (125 € / h)

Tyhjennysten kustannukset sovitaan aina erikseen esim. kotikäynnin yhteydessä. Kustannuksiin vaikuttavat mm. tyhjennettävän kiinteistön koko ja sijainti sekä tavaran kokonaismäärä.

Klikkaa tästä ja lähetä alustava kysely kotikäynnin sopimiseksi:

{{cta(’6688ea66-bfbf-4bd8-bf64-3a3c8f58a83f’)}}


Teksti: Jenny Sirén

Kuvat: Huutokauppa Helander 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.