30.05.2018

Kesäkuussa myydään aarteita meiltä ja muualta – vielä ehdit tuoda omaa esineistöäsi!

Aarteita meiltä ja muualta

 

Kesäkuun Kuukausihuutokaupassa on tarjolla ennätyksellisen upea taskukello: Nikolai II:n kultaista lahjaa vartioi timanteista sommiteltu Venäjän kaksipäinen kotka. Huutokauppaan on tulossa myös eräitä erityisen hienoja jalokivikoruja. Tavaran vastaanotossamme vietetään viimeistä korut & kellot -teemapäivää lauantaina 2. kesäkuuta klo 10.00–14.00. Mikäli sinulla itselläsi on piironginlaatikossasi kello tai koruja, joille ei ole enää käyttöä, tuo ne maksuttomaan arviointiin viimeistään silloin ja jätä kauttamme myyntiin!

 

Buhre kello

 

Kello keisarillisena lahjana

Pietari Suuri (1672–1725) oli Venäjän keisareista ensimmäinen, joka teki hallintoaikanaan pitkän ulkomaanmatkan. Tuolloin hän tutustui eurooppalaisiin ritarikuntajärjestelmiin ja niiden moninaisiin arvomerkkeihin. Siitä sai alkunsa venäläinen meritokraattinen perinne, jossa yleneminen yhteiskunnassa tapahtui yksilön omien henkilökohtaisten ansioiden perusteella. Näiden askelmien kunniaksi keisarit lahjoittivat ansioituneille erilaisia upeita muistoesineitä, kuten kaksipäistä kotkaa kuvaavalla vaakuna-aiheella varustettuja taskukelloja. Mitä suuremmassa arvossa lahjan saajaa pidetiin, sitä runsaammin kello oli koristeltu emali- ja timanttiupotuksin.

 

Koneisto1

 

Koneisto2

Kellon koneisto on sveitsiläisvalmisteinen. Sen yksityiskohdat ovat kiehtovia.

 

Katariina Suuren hallintokaudella (1762–1796) ranskasta tuli sekä Euroopan että Venäjän sivistyskieli, joten monet venäläisen yläluokan jäsenet käyttivät syntymänimensä ohella ranskalaisversioita nimistään – myös Pavel Bure, joka tunnetaan laajemmin Paul Buhréna. Kelloharrastajien keskuudessa tuttuakin tutumpaa nimeä kantava perheyritys perustettiin vuonna 1815. Saman vuosisadan lopussa yhtiöstä tuli laadukkaiden tuotteidensa ansiosta keisarin virallinen hovihankkija.

 

Buhre kello

 

Kaiverruksessa lukee kelloseppämestarin, Pavel Buren nimen venäläinen muoto.

 

Kremlin museossa on näytteillä samanlainen kello. 

Huutokaupattava kello kultaa ja se on koristeltu käsinhiotuilla timanteilla. Esine on tiettävästi saapunut Suomeen Venäjän vallankumouksen aikoihin. Tiesitkö, että alinna kaiverruksessa näkyvän numerosarjan perusteella on mahdollista ryhtyä jäljittämään kellon alkuperäistä saajaa venäläisten arkistojen kätköistä? Myynnissä olevaa kelloa vastaava yksilö on näytteillä Kremlin museossa Moskovassa. Sen keisari lahjoitti aikanaan karismaattiselle oopperatähdelle Fjodor Šaljapinille (1873–1938).

 

Koruja jokaiseen makuun

Arvometalleja ja jalokiviä on rakastettu jo tuhansien vuosien ajan, ja niiden viehätys näyttää yhä meidän päivinämmekin vain kasvavan. Kesäkuun Kuukausihuutokaupassa on myynnissä esimerkiksi muutamia erityisen hienoja jalokivikoruja. Jokaisen maku on kuitenkin yksilöllinen; jos itse pidät sirojen kultakorujen sijaan enemmän esimerkiksi suurista pronssisista Kalevala Koruista, myös niitä on tulossa valikoimaan. Eikä koruhuutokauppaa voi toki kuvitella ilman monenlaisia timanttikoruja! 

 

Kesäkuun Kuukausihuutokaupan luettelo julkaistaan maanantaina 11. kesäkuuta klo 10.00. Tuolloin koko ajankohtainen koru- ja muu huutokauppatarjontamme tulee selattavaksesi. Huomaathan, että julkaisemme valikoituja kohdekuviamme usein jo ennakkoon sosiaalisen median kanavillamme, joten seuraa meitä myös siellä:

{{cta(’6429ce72-007f-455f-a3eb-f41fd0339650’)}}  {{cta(’d2b512eb-3f1b-4865-afe1-9de8fa3261fc’)}}  {{cta(’e8391180-26e0-4e0a-b9e4-54659395a94c’)}}

 

Jalokivikorut

Värikkäät jalokivet ovat hohtavalle kullalle täydellinen pari. Oikeanpuoleinen kaulakoru saa seurakseen myös saman sarjan ranneketjun ja korvakorut.

 

Tuo esineesi maksuttomaan arviointiin 

Kesäkuun Kuukausihuutokauppaan on viimeinen esineistön jättömahdollisuus lauantaina 2. kesäkuuta 2018 klo 10.00–14.00 (Hernepellonkuja 8–10, 00560 Helsinki). Mikäli et pääse paikalle, voit pyytää esinearviota kuvien perusteella.

{{cta(’2550dd0a-4816-41ba-9212-5af8e499636a’)}}

 

Huutokauppa Helanderin tavaran vastaanotto on avoinna arkisin klo 12.00–17.00 sekä lauantaisin klo 10.00–14.00. Myös teemapäivien aikana otamme vastaan kaikenlaista esineistöä, kuten huonekaluja, valaisimia, taidetta, keräilykohteita sekä lasi- ja designesineistöä – samoin koruja ja kelloja voi tuoda nähtäväksemme milloin tahansa aukioloaikojemme puitteissa.

 

Tervetuloa!

 

Kuvat: Aki Syrjäläinen / Huutokauppa Helander

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.