23.05.2019

Kauppareissun saldo: kaksi litraa maitoa ja Edelfelt

 

Kaikista Helanderille tulleista palautteista ja toiveista ylivoimainen ykkönen vuodesta toiseen on ollut mahdollisuus jättää esineistöstä tarjouksia huutokaupan aikana verkon kautta. Tämä LIVE-toiminto on saatu käyttöön vuoden 2019 keväällä. Sen avulla olet paikalla huutokaupassa, missä tahansa liikutkin!

 

Helanderilla pidettiin 22.5.2019 vuoden toinen erikoishuutokauppa, jossa myynnissä oli pääsääntöisesti kuvataidetta. Suosituimpien teosten joukkoon nousi Albert Edelfeltin (1854–1905) piirtämä muotokuva taiteilijakollegastaan Gunnar Berndtsonista (1854–1895). Teoksen uusi omistaja jätti tarjouksensa juurikin LIVE-toiminnon kautta.

 

Edelfelt

Albert Edelfelt: Gunnar Berndtsonin muotokuva, ajoittamaton. Lyijykynä paperille, 27 x 23 cm.
Yksityiskokoelma. Kuva: Huutokauppa Helander / Aki Syrjäläinen

 

 

”Olin maitohyllyn kohdalla kun teos tuli myyntivuoroon.”

 

”Halusin tämän työn välttämättä itselleni, sillä siinä yhdistyvät sattumalta kaksi suosikkitaiteilijaani: toinen on piirtänyt toisen! Kävin katsomassa piirrosta näytössä, mutta huutokauppapäivän illaksi minulla oli sovittuna jo muuta ohjelmaa. Sen vuoksi kirjauduin puhelimeltani LIVE-huutokauppaan ja seurasin sen etenemistä samalla kun tein ruokaostoksia. Olin maitohyllyn kohdalla kun teos tuli myyntivuoroon. Huudon sai tehtyä vain yhtä painiketta napauttamalla. Näin sain kylmäosastolta saaliikseni kaksi litraa maitoa ja yhden Edelfeltin!”

Ostaja harkitsi myös puhelintarjouksen jättämistä ennakkoon. Tällöin Helanderilta olisi soitettu hänelle hetkeä ennen teoksen myyntivuoroa. Hän halusi kuitenkin kokeilla LIVE-toimintoa, sillä vasta hiljattain käyttöön otettu uusi osallistumismahdollisuus tuntui jännittävältä.

”Kokeilen mielelläni uusia tapoja tehdä tuttuja asioita. Tekniikka kehittyy jatkuvasti ja tuo entisten toimintatapojen rinnalle uusia. Kuvaavaa on ehkä sekin, että kyseiset ruokaostokseni maksoin kaupan itsepalvelukassalla”, ostaja nauraa.

 

 Helander ulkoa

Tervetuloa huutokauppaan monella eri tavalla! 

 

✏️MUISTA!

Kaikkiin Helanderin huutokauppoihin voi osallistua neljällä eri tavalla:

  • jättämällä ennakkotarjouksen luettelon kautta
  • luettelon kautta huutokaupan aikana (LIVE)
  • huutokaupan aikana salissa huutonumeron avulla
  • jättämällä ennakkoon puhelintarjouksen

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.