25.11.2022Huutokaupat

Joulun ihanimmat vintage-korulahjat

Intendentti Hanne Siekkinen

Vintagekorut kiehtovat keräilijöitä ja huutokauppojen asiakkaita vuodesta toiseen. Moni pelkää suotta korun hankkimista lahjaksi, sillä koru on yksi toivotuimmista lahjoista. Korulahja on parhaimmillaan romanttinen osoitus arvostuksesta ja rakkaudesta tai esimerkiksi vastavalmistuneelle ikuinen muisto saavutuksesta.

VINTAGEKORUT ovat alusta loppuun käsityönä valmistettuja. Nykyään korut valmistetaan usein osittain koneellisesti. Niiden hinnat muodostuvat uusina suunnittelutyön, arvokkaan käsityön, materiaalien ja liiketoiminnan kustannuksista.

–Koruissa materiaalit ovat ikiaikaisia, toteaa Helanderin johtava, mm. koruihin erikoistunut intendentti Hanne Siekkinen.

Huutokaupassa ostaja maksaa usein korussa vain materiaalin hinnasta. Siekkinen kertoo, että samalla hinnalla saa todella näyttävän arvokorun huutokaupasta, kuin jos sen ostaisi uutena.

Tällä hetkellä huutokaupasta etsitään näyttäviä koruja, kuten värikkäitä jalo- ja korukiviä sekä timantti- ja korvakoruja, kertoo Siekkinen. Kuva: Hanne Peippo, Huutokauppa Helander.

Vintagekoruissa on aivan oma lumonsa. Ne ovat ekologinen hankinta ja korujen viehätystä lisää sekin, että ne ovat usein uniikkeja löytöjä. Tällä hetkellä huutokaupasta etsitään näyttäviä koruja, kuten värikkäitä jalo- ja korukiviä sekä timantti- ja korvakoruja.

Suomalaiset klassikkosuunnittelijat ovat aina muodissa, kuten Bertel Gardberg, Liisa Vitali, Saara Hopea, Björn Weckström. Myös useiden tunnettujen valmistajien kuten Lapponian sekä Kaunis korun tuotanto kiinnostaa, kertoo Siekkinen. Muodissa on myös 1900-luvun puolivälin näyttävät hopeakorut ja art deco-tyyliset korut. Lisäksi useat tunnetut korubrändit ovat pinnalla, esimerkiksi Tiffany, Georg Jensen, Bvlgari ja Kalevala Koru.

”Vintagekoruissa on aivan oma lumonsa. Ensinnäkin ne ovat ekologinen hankinta, mutta korujen viehätystä lisää sekin, että ne ovat usein uniikkeja löytöjä.”

24/7 -verkkohuutokaupastamme löytyy upeita vintagekoruja.

Mutta mistä tietää minkälainen koru olisi lahjansaajan mieleen? Lahjansaajan persoonaa ja tyyliä voi miettiä. Sopisiko hänelle esimerkiksi paremmin klassinen koru tai vaikkapa jokin uniikki statement-koru. Voit myös tarkkailla käyttääkö lahjansaaja mieluummin esimerkiksi korvakoruja vai pitäisikö hän kaulakorusta tai rannekorusta.

Helanderilla on loppuvuodesta paljon upeita koruja myynnissä. Jos on epävarma lahjansaajan toiveista, on lahjakortti Helanderille aina mieluinen. Lahjaa voi etsiä itselleen myös joulun välipäivinä, sillä 24/7 -verkkohuutokauppa on käynnissä myös jouluna.

Tutustu pian sulkeutuviin kohteisiin alla:

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.