19.02.2024

Josef Hoffmannin geometrinen vaasi

Josef Hoffmannin

Helanderilla on ilo tarjota osana helmikuun Design-huutokauppaa, 1900-luvun alun Wiener Werkstätte-tuotantoa, Josef Hoffmannin ”Blumenkörbchen” -vaasi, malli S768.

Vuonna 1870 syntyneen itävaltalaisen arkkitehdin ja muotoilijan Josef Hoffmanin tuotanto ilmentää muotoilun muutoksia 1800- ja 1900-luvun vaihteessa ja hänen monipuolinen tuotantonsa koostuu niin arkkitehtuurisista kohteista kuin huonekaluista ja pienemmistä kodin esineistä. Luovan työnsä lisäksi hänet tunnetaan yhtenä Wienin sesessionistisen liikkeen keskeisenä hahmona sekä yhtenä Wiener Werkstätten perustajista. Wiener Werkstätte oli taidekäsityöläisten osuustoiminnallinen yritys, jota pidetään modernin muotoilun edelläkävijänä vaikuttaen muun muassa Bauhausiin.

Vuosien varrella Hoffmannin tyyli kehittyi Vienna sesessionistisestä tyylistä ”lohkomaisempaan” geometriseen tyyliin, joista esimerkkinä yksi hänen tunnetuimmista töistään, Palais Stoclet-kartano Brysselissä sekä Kubus-nojatuoli, joka on kuuluisa neliöteemastaan. Wiener Werkstätten geometriaan nojaava ”neliötyyli” saavutti mainetta ja Hoffmannin jatkuva neliöiden ja kuutioiden käyttö ansaitsi hänelle lempinimen ”Quadratl-Hoffmann” (”Square Hoffmann”).

 

“Blumenkörbchen”, malli S768

 

Design-huutokaupasta löytyvä ”Blumenkörbchen” (kukkakori) vaasi, malli S768, valmistettiin Wiener Werkstättelle Itävallassa noin vuonna 1905. Vaasi on valmistettu metallista taipuisan suorakaiteen muotoon. Sivuilla ja kahvassa on neliönmuotoiset rei’itykset, jotka muodostavat suuremman kuvion, ja maljakon pohjassa on pyöreä reikä. Maljakko on noin 26 cm korkea ja 7 cm leveä. Vaasin pohjassa on monogrammi ”Wiener Werkstätte & D. Entwerfer”.

 

Tutustu kohteeseen TÄSTÄ.

 

Selaa luetteloa: Design Auction Helander 16 helmikuuta – 3 maaliskuuta 2024.

Josef Hoffmann Flower Basket

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.