11.09.2018

”Jos emme lähde huviretkelle heti paikalla, meidän kaikkien käy hullusti!” Tiedätkö muumiaiheisten lastenastiastojen hinnat?

Muumiastiastot

Arabia, Muumi-lastenastiasto (1990-1994). Kuvan setti myyty Huutokauppa Helanderilla 29.9.2016, vasarahinta: 113 euroa. Nykyinen hinta-arvio kokonaisuudelle: 280 euroa.

 

 

Iki-ihanat muumiastiastot

 

Muumiaiheisia lastenastioita on valmistettu vuosikymmenien saatossa huomattavasti vähemmän kuin huikean suosittuja muumimukeja, mutta nekin ovat silti löytäneet tiensä keräilijöiden sydämiin. Aamu- ja iltapuurot on syöty ihanista muumiastioista jo 1950-luvulta lähtien, ja sama perinne jatkuu sukupolvesta toiseen tähän päivään asti, sillä astiastot ovat saavuttaneet suosiota vauvasta vaariin.

Muumiaiheiset lastenastiat ovat niin keräilijöiden kuin aamupuuroilijoidenkin keskuudessa haluttuja kohteita, samoin kuin monet muutkin muumiaiheiset tuotteet, ja niistä ollaan valmiita maksamaan jopa kolminumeroisia lukuja. Huutokauppa Helanderilla muumiastiastojen vasarahinnat nousevat vuosi vuodelta yhä korkeammaksi.

 

 

Rakkaudesta muumeihin

 

Niin uudet kuin iäkkäämmätkin muumiaiheiset lastenastiastot ovat erityisen suosittuja ristiäislahjoina ja lasten ensimmäisinä syntymäpäivälahjoina – onpa niitä annettu ylioppilaslahjoiksikin!

Muumiastiat

 

Listasimme muumiaiheiset lastenastiat tietoineen ja niiden tämän hetkiset hinta-arviot. Kuten muumimukienkin, myös lastenastiastoiden hintaan vaikuttavat kunto, mahdolliset värimuutokset, kiilto sekä se, onko alkuperäinen pakkaus tallella.

Vanhemmissa muumiastiastoissa hyvän hinnan ehtona on usein keräilijöiden keskuudessa kokonaisuus eli muki ja lautanen, toisinaan myös lusikka. Kokonaisuus myydään silloin settinä, jolloin hintakin on korkeampi.

 

 

”Minulta löytyy lautanen muttei mukia!”

 

Ei hätää!

Huutokauppa Helanderilla on myyty esimerkiksi 50-luvun lastenmuki ilman lautasta, ja sen vasarahinta nousi satoihin euroihin. Olipa sinulla siis pelkkä lautanen, lusikka tai muki, saattaa se sellaisenaankin olla varsin haluttu. Älä siis heitä pois parittomiakaan astioita, sillä myös niiden kautta löytyy varmasti tie onnelliseen Muumilaaksoon.

Alla on kattava lista muumiaiheisista lastenastiastoista ja niiden toteutuneista keskihinnoista Huutokauppa Helanderilla. Listassa ei ole huomioitu niitä muumiastiastoja, joita on edelleen saatavissa vähittäiskaupoista. Hinnat ovat vasarahintoja, joiden lisäksi ostajalle tulevat kulut + 22,32 % % ja 7 €:n vasaramaksu.

 

Muumiaiheisten lastenastiastoiden hinta-arviot, päivitetty 19.9.2018

 

Muumiastiasto 1950-luku

Arabia, muumimuki ja -lautanen. Niiskuneiti, 1950-luvun loppupuoli, suunittelijoina Tove Jansson & Kaj Frank. Hinta-arvio kokonaisuudelle 650 euroa.

 

Muumilautanen 1950-luku

 

Muumimuki 1950

Arabia, muumimuki ja -lautanen. Muumipeikko, 1950-luvun loppupuoli, suunittelijana Tove Jansson & Kaj Frank. Hinta-arvio kokonaisuudelle 670 euroa.

 

Muumiastiasto

Arabia, Muumi-lastenastiasto, 1990–1994. Kaikkien Arabian 1990-luvun muumiaiheisten lastenastiastojen kuvituksen on suunnitellut Tove Slotte-Elevant. Muotoilija on Richard Lindh. Hinta-arvio kuvan kokonaisuudelle 140 euroa. Hinta-arvio ilman lusikkaa 130 euroa.

 

Iloinen perhe -muumiastiasto

Arabia, lastenastiasto, Iloinen perhe, 1995-2001. Sarjaan kuuluu mukin ja lautasen lisäksi lusikka ja kaadin. Lautasen ja mukin hinta-arvio yhteensä 60 euroa.

 

Vaarallinen juhannus -muumiastiasto

Arabia, lastenastiasto, Vaarallinen juhannus, 2001-2003. Hinta-arvio 170 euroa.

 

Lentävät muumit -lastenastiasto

Arabia, lastenastiasto, Lentävät muumit, 2003-2012. Hinta-arvio 60 euroa.

 

Muumipeikko ja pyrstötähti -muumiastiasto

Arabia, lastenastiasto, Muumipeikko ja pyrstötähti, 2005-2007. Hinta-arvio 170 euroa.

Viidakko-muumiastiasto

Arabia, lastenastiasto, Muumi Viidakko, 2012-2016. Hinta-arvio 40 euroa.

Roolileikki-muumiastiasto

Arabia, lastenastiasto, Muumi Roolileikki, 2012-2016. Hinta-arvio 40 euroa.

 

 

Lasten muumimukit

 

Arabia julkaisi myös kaksi lastenmukia, joihin ei kuulu lautasta tai lusikkaa. Huutokauppa Helander ottaa nämä kaksi muumimukia mukaan joukkoon iloiseen, sillä ne ovat lasten kokoon valmistettuina poikeuksellisia muiden muumimukien joukossa.

 

Muumityttö-muki

Muumityttö, 1992-1997. Hinta-arvio 80 euroa.

 

Muumipoika-muki

Muumipoika, 1992-1997. Hinta-arvio 80 euroa.

 

Milloin kannattaa ostaa ja milloin myydä?

 

Olivatpa kyseessä sitten muumiaiheiset lastenastiastot, muumimukit, muumifiguriinit tai -lusikat, muumit ovat tulleet selvästi jäädäkseen. Sen vuoksi muumituotteiden osalta ostamisen tai myymisen empinen sinänsä on turhaa – vaikka toki muumienkin kohdalla on ajoittain selvää hinta-aaltoilua. Muumituotteiden avulla voi tavoitella pesämunaa, mutta useimmille muumien keräily monessa eri muodossaan on puhtaasti keräilyn ilosta syntyvä harrastus.

Huutokauppa Helanderin hinta-arviot toimivat apuna, kun muodostat käsitystäsi astiastojen todellisesta arvosta. Kun arvio perustuu toteutuneisiin myyntihintoihin, sekä myyjien ja ostajien näkemykset ovat realistisella tasolla ja kaupat syntyvät tyytyväisten kauppakumppanien välillä.

 

Muumipapan hattu, atelier Fauni

Ateljier Fauni 1950-1960-luku, Muumipapan hattu. Myyty Helanderilla, 28.3.2016. Vasarahinta: 65 euroa.

 

 

Huutokauppa Helander on jokaisen oma Muumitalo

 

Toisinaan keräily saattaa tulla tiensä päähän ja on aika siirtää kokoelma seuraavalle harrastajalle. Ovathan muumiastiat keräilykohde, jonka suhteen voi koota aivan täydellisenkin kokoelman, ja tällöin keräilyn kohdetta voi vaihtaa (näin teki Hemulikin saatuaan postimerkkikokoelmansa valmiiksi). Ostajat puolestaan täydentävät kokoelmaansa esine kerrallaan odottaen, että kohdalle sattuu juuri se vielä puuttuva helmi. Mikäli siis haluat tehdä ainutlaatuisia löytöjä tai saada omistamistasi muumeista (Nipsun tavoin) pussillisen pennosia, kohdista katseesi kohti Huutokauppa Helanderia!

 

Maailmassa ei ole mitään mukavampaa kuin viihtyminen eikä mikään ole helpompaa.

 – Mymmeli

Minna Siren

 

Teksti & hinta-arviot: Minna Sirén

Kuvat: Huutokauppa Helander & Muumimuki.fi

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.