05.03.2019

Innostu BOHO-sisustuksesta Helanderin kanssa!

 

Boho Style, ’boho-tyyli’, on juuri nyt sisustuksen kansainvälisiä ykköstrendejä. Kokovalkoiset sisustukset ovat saaneet jo yhä useammassa kodissa väistyä lämpimän puun ja leiskuvien värien tieltä, ja tässä ilmiö viedään askelta pidemmälle. Boho-tyylin punainen lanka ulottuu 1960–1970-lukujen rentoon, boheemiin elämänkatsomukseen ja hippien suosimiin etnisiin vaikutteisiin.

 

Boho Mexico

 

Boheemiin elämäntyyliin eivät tarkat säännöt kuulu. Tätä periaatetta noudatetaan myös boho-kodin ilmeessä (samoin kuin boho-vaikutteisessa pukeutumisessa). Boho-sisustuksessa kaikki esineet mahtuvat sopuisasti saman katon alle, olipa niiden materiaali tai aikakausi mikä tahansa. Tyyliä voi soveltaa koko kotiin tai luoda asuntoon katseenvangitsijaksi yhden ainoan elämäniloisen boho-tilan. Ennen kaikkea kodin pitää näyttää juuri itsesi näköiseltä, sellaiselta, jossa sinulla on hyvä olla.

 

Boho Style

 

Boho-tyyli on värikkyytensä ansiosta kiinnostavimmillaan juuri näin kevään kynnyksellä! Trendin voisi jakaa vaikkapa kahteen eri alalajiin: Boho Mexicoon ja Boho Scandinaviaan. Meksikon mukaan nimetty suuntaus on niistä tunnetumpi ja kansainvälisempi. Se seurailee etenkin Väli- ja Etelä-Amerikan eksoottisten maiden tyylikulttuurien esimerkkejä, joissa kohtaavat perinpohjainen värikkyys ja näyttävät esineet.

 

Boho Scandinavia, kotoisesti ’skandiboho’ on hillitympi, meille suomalaisille ehkäpä meksikolaista tyyliä helpommin omaksuttava sisustusbohoilun muoto. Siinä sekoittuvat Lapin mystinen tunnelma, juuri sopivasti rustiikkiset elementit ja kuulas, luonnollinen värimaailma.

 Boho ScandinavianHieno esimerkki skandiboho-tyylistä eksoottisin maustein. 

 

 

Boho Mexico

 

Tämä tyyli rakentuu maanläheisistä materiaaleista, ekologisista kirpputori- ja huutokauppalöydöistä kuten vanhoista, raskaslinjaisista huonekaluista ja prameista valaisimista. Seinien vahvat sävyt rajaavat esineet kokonaisuudeksi. Aromikas väripaletti tuo mieleen eteläamerikkalaisen maustetorin, jonka tarjonnasta ei väriä ja eloa puutu. Kirsikkana kakun päällä hohtavat upeat metallinsävyt, erityisesti kulta ja pronssi. 

 

 

Boho Mexico

Eksoottiset värit karkottavat ulkona vaanivan kevättalven.

 

Boho Mexico -tyylin tavoitteena on tuottaa kotiin elämyksellinen, mukava ja rento ilmapiiri, josta jokainen haluaa kiireen keskellä pysähtyä nauttimaan. Olipa siis kyse seinien väreistä tai niille ripustetuista esineistä ja taiteesta, kankaista ja muista materiaaleista, huonekaluista tai käsinsolmituista matoista, rohkea väriloisto ja uniikkiesineiden ainutlaatuisuus tekevät boho-tyylistä kutsuvan ja helposti sovellettavan trendin.

 

Boho Scandinavian

Boho-kodin elävöittäjinä toimivat erilaiset ja monenkokoiset viherkasvit, joita voi asetella tasoille yksittäin tai ryhmissä. Kiireiseen arkeen sopivat helppohoitoiset ja näyttävät kasvit kuten jättipeikonlehdet, palmuvehkat ja kaktukset. Tässä skandinaavista boho-tyyliä.

 

 

Boho Scandinavian

 

Jos meksikolainen boho-suuntaus tuntuu oman silmään liian voimakkaalta, tarjoaa skandiboho hieman modernimman ja kevyemmän vaihtoehdon. Suuntausten filosofia ja komponentit ovat pitkälti samat, mutta värivaihtoehdot ovat heleämpiä. Perusväriksi voi valita valkoisen ja täydentää sitä rohkeasti erilaisilla tehosteväreillä. Kokeilemisen arvoisia ovat esimerkiksi vaaleanpunainen, petroli, okra, ruosteenpunainen, musta sekä aiemmin mainitut metallivärit kulta ja pronssi.

 

Boho Scandinavian

Skandinaavinen boho on lämpimien ja raikkaiden pintojen yhdistelmä.

 

Tekstiilit saavat olla paksuja ja tukevia. Niissä suositaan villaa ja samettia, huonekalujen materiaaleissa puolestaan pääosassa ovat monensävyiset puulajit, nahka ja rottinki. Kalusteissa voi mainiosti olla myös metalliosia. Skandiboho-kodin seinille sopivat erityisen hyvin muhkeat ryijyt ja värikkäät seinävaatteet, pehmeät taljat, kauniisti harmaantuneet keloesineet, vanhat kehykset ja peilit sekä näyttävät taideteokset. Älä unohda huonekasveja ja tunnelmallisia valaisimia!

  

bohoskandi5

Tässä vaaleaan sisustukseen on poimittu harkittuja boho-elementtejä.

 

Vaikka skandibohon luonne on meksikolaista versiotaan hieman hillitympi, kummankin tavoitteena on rento tunnelma, joka kutsuu asukkaita ja vieraita viihtymään ja nauttimaan mukavuudesta maanläheisten materiaalien ja eksoottisten värien keskellä.

 

 

Inspiroidu Helanderilla!

 

Olipa vallitseva sisustustrendi mikä tahansa tai etsitpä tietyn aikakauden esineistöä, varmaa on se, että Huutokauppa Helanderilta teet jokaiseen kotisi huoneeseen löytöjä, yksityiskohtia myöten.

 

Rottinkituoli

Rottinkituoli on boho-sisustajan silmäterä. Myyty Helanderilla 2017, vasarahinta 137 euroa.

  

Moni sisustaja tekee hankintoja vähitellen. Omaan suosikkiliikkeeseen ehkä saapuu uutuuksia harvakseltaan tai huonekalukauppojen valikoima ylipäänsä ei tunnu riittävän yksilölliseltä. Usein myös suurten, laadukkaiden huonekalujen kuten sohvien, säilytyskalusteiden tai ruokailuryhmien hankkiminen uutena vaatii merkittävää taloudellista panostusta, joten ostoa on harkittava huolella. Vilkaisepa silloin Huutokauppa Helanderin tarjontaa! Huutokaupan etuina ovat tietysti edulliset hinnat ja vintage-hankintojen ekologisuus, mutta myös runsaat, jatkuvasti vaihtuvat ainutlaatuisten esineiden valikoimat. Erityisesti monissa keskiviikkoisin pidettävissä huutokaupoissamme on tarjolla aarrelaatikoita, joiden sisältö on koottu esimerkiksi kattaustarvikkeita, lasitavaraa tai tiettyjä keräilyesineitä etsiviä asiakkaita ajatellen.

Muistathan – kun uusit kotisi sisustusta, etsimme halutessasi nykyisille kalusteillesi uuden omistajan! 

 

Teak ja metalli

Tuo keramiikka, puu ja metallinsävyt myös kattaukseen.
Myyty Helanderilla 2012, vasarahinta yhteensä 80 euroa.

 

Kelim-matto

Käsinsolmitun kelim-maton sävyistä löytyy mainioita ehdokkaita myös seinän väriksi!
Myyty Helanderilla 2018, vasarahinta 401 euroa
.

 

Siniset nojatuolit

Muhkea nojatuolipari täyttää huoneen lämpimällä kodikkuudella.
Myyty Helanderilla 2018, vasarahinta 160 euroa.

 

Värikäs lasi

Kaj Franckin ja Nanny Stillin astioissa heijastelevat punaisen, okran ja petrolin sävyt.
Myyty Helanderilla 2019, vasarahinta 90 euroa.

 

Cokis-lokerikko

Mahtavan Cokis-laatikon värit ovat kuin suoraan Havannan katukuvasta.
Myydään Helanderilla 13.3.2019.

 

Sänky

Näyttävän sängyn suurin mahdollinen patjakoko on nykynäkökulmasta katsoen kummallinen (100 x 173 cm).
Ehkei kalustetta kannata piilottaa makuuhuoneeseen lainkaan vaan tehdä siitä olohuoneeseen taivaallinen lukunurkkaus.
Myydään Helanderilla 20.3.2019.

 

Baarijakkarat

Rennoissa baarijakkaroissa on paksu kangasverhoilu ja rouhea jalka.
Myydään Helanderilla 20.3.2019.

 

Seinäkaapit

Seinäkaappien metallivetimet ja ovien koristeaiheet tuovat mieleen meksikolaiset akaasiakalusteet.
Myydään Helanderilla 20.3.2019.

 

Kun sisustusinspiraatio iskee, olet tervetullut Helanderille! Seuraavat huutokaupat:

  • keskiviikkona 13.3.2019 klo 17.00 (tarjolla monenlaista sisustus- ja käyttöesineistöä)
  • keskiviikkona 20.3.2019 klo 17.00 (tarjolla mm. huonekaluja, taidetta, mattoja ja valaisimia)
  • lauantaina 6.4.2019 klo 11.00 (tarjolla mm. koruja, design-huonekaluja ja -valaisimia, taidelasia ja -keramiikkaa)

 

{{cta(’5243779b-e2a7-4967-b785-a6efa0831ba9’)}}

 

Kuvat: 

@auctionhousehelander

@tatjanas_world_

@kararosenlund

@noemionebohostreet

 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.