29.08.2018

Hopea, arjen loistava ylellisyys – erikoishuutokauppa 5.9.2018

Hopeahuutokauppa

Hopean jäljittelemätöntä hohtoa on arvostettu ja ihailtu jo vuosituhansien ajan, ja se on ollut hyvin suosittu materiaali esimerkiksi koruissa ja kolikoissa. Meidän mielestämme kodin hopeaesineet on syytä tuoda laatikoiden kätköistä jokapäiväiseen käyttöön!

 

Huutokauppa Helander järjestää keskiviikkona 5.9.2018 klo 17.00 hopeaesineiden erikoishuutokaupan, joka keskittyy kattaukseen ja aterimiin, keräilykohteisiin sekä sisustus- ja pienesineistöön. Huutokaupan ehdottomia helmiä ovat esimerkiksi Garrardin 36-osainen jälkiruoka-aterinkokonaisuus, Tapio Wirkkalan design sekä kauniisti viimeistellyt tarjoiluastiat. Myyntiin tulee esimerkiksi myös Tiffany & Co:n, Fabergén ja C.G. Hallbergin yksittäisiä esineitä sekä Paul Buhren hopeakuorisia taskukelloja. 

 

Garrard-aterimia

Kullasta, hopeasta ja helmiäisestä syntyy huikean kaunis aterin.

 

Englantilainen Garrard on tiettävästi maailman vanhin yhä toimiva jalokiviseppäliike. Vuonna 1735 Lontoon West Endiin avattu liike sai jo perustamisvuonnaan ensimmäisen kuninkaallisen toimeksiantonsa silloiselta Walesin prinssiltä Fredrikiltä. Yhteistyö palatsin kanssa on jatkunut vuosisatojen aikana tiiviinä: Garrard on palvellut jokaista Britannian valtaistuimelle noussutta monarkkia ja valmistanut lukemattomia tiaroja, kaula- ja rintakoruja sekä sormuksia myös Euroopan muille kuningashuoneille. Huutokauppa Helanderilla myydään Garrardin tuotannosta 36-osainen jälkiruoka-aterinsarja. Materiaali on kullattua hopeaa, aterimissa on helmiäiskahvat.

 

Garrard-aterimet

Garrardin tuotteet on pakattu tyylikkäästi.

 

Moni vintage-hopeaesine myös kantaa pysyvää muistoa omasta tarinastaan. Esimerkiksi aterimista voi tavata varsin upeita monogrammikaiverruksia. Tämä taidemuoto on hiljalleen katoamassa, joten vastaavat esineet jäänevät tulevaisuudessa harvinaisuuksiksi.

 

Tapio Wirkkalan Trumpetti ja maljakko

Tapio Wirkkala taivutti materiaalin kuin materiaalin haluamaansa muotoon.

 

Tapio Wirkkalan Trumpetti-kynttilänjalka ja maljakko ovat Kultakeskuksen mallistoa. Wirkkala suunnitteli yritykselle satoja erilaisia tuotteita, joista monista tuli hyvin nopeasti rakastettuja klassikoita. Erikoishuutokauppaan on tulossa tarjolle useita Wirkkalan muotoilemia esineitä.

 

Kultakeskuksen tuotantoon kuuluu myös alla oleva malja. Tiedot erikoisen mallin suunnittelijasta ja valmistajasta ovat kuitenkin kadonneet aikojen saatossa myös arkistojen ulottumattomiin, joten kyseessä saattaa hyvinkin olla uniikkikappale.

Kultakeskuksen malja

Koristeellinen malja on omiaan seinällä tai piirongin päällä; kaappiin sitä ei kannata piilottaa.

 

On tunnettua, että hopeaesineillä on taipumus tummua hapen vaikutuksesta. Ominaisuutta voi käyttää edukseen jättämällä osan esineestä kiillottamatta. Antamalla esimerkiksi kaiverrusten tummua mustaa peilipintaa muistuttavaksi saa hopeaesineen yksityiskohtiin upeaa syvyyttä.

 

Hopearasiat

Koristelu tulee esiin edukseen hopean tummuessa.

 

Hopeiset rasiat sopivat pienten aarteiden säilyttämiseen, sillä rasiat ovat jo aarteita itsessään. Yllä olevista leveä sikarirasia on alankomaalaista tuotantoa, savukekotelo puolestaan peräisin 1950-luvun Turusta. Pulleakylkisen rasian valmistajasta ei ole tietoa, mutta koristelu on yhtä kaikki varsin taidokasta työtä.

 

Erikoishuutokaupan luettelo julkaistaan sivuillamme maanantaina 3.9. klo 10.00. Kohteista voi jättää ennakko- ja puhelintarjouksia heti luettelon julkaisun yhteydessä huutokauppapäivään keskiviikkoon 5.9.2018 klo 16.00 saakka. Tämän jälkeen esineistä voi tehdä tarjouksia paikan päällä. Esineistöön voi tutustua huutokauppapäivänä keskiviikkona 5.9.2018 klo 12.00–17.00 päärakennuksessamme (Hernepellonkuja 8–10, 00560 Helsinki).

 

Tarkista esineistön noutoajankohdat täältä:

{{cta(’3ec7f420-721b-459c-8524-c7684ffedc2c’)}}

 

Kuvat: Aki Syrjäläinen ja Erkki Laine / Huutokauppa Helander 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.