17.02.2016

Henkilökunta esittelyssä -Merja Sirén

Haluamme asiakkaidemme tietävän kenen kanssa he ovat tekemisissä, joten päätimme julkaista lyhyen Henkilökunta esittelyssä– blogi sarjan. Tässä sarjassa kerromme hieman tarkempaa tietoa yrityksemme henkilökunnasta, heidän osaamisestaan ja historiastaan.

 

DSC07361-080508-edited.jpg

 

Merja Sirén

 

Huutokauppa Helanderin nykyisen omistajapariskunnan toisella osapuolella, Merja Sirénillä on vuosikymmenten kokemus huutokaupan alasta. Merja aloitti työskentelyn Helanderilla pariskunnan ostettua yrityksen liiketoiminnan vuoden 2012 helmikuussa. 

 

Merja vastaa Helanderilla henkilöstöpäällikön tehtävistä sekä hallinnollisten asioiden hoitamisesta. Merja on myös mukana yrityksen pyörittämisessä, aina hankinnoista suunnitelmiin saakka. Merjaan voi törmätä useimmiten huutokauppapäivinä, jolloin hän haluaa jalkautua asiakkaiden pariin. Nautin ehdottomasti eniten ihmisten kohtaamisesta, sillä loppujen lopuksi alan suola ovat ihmiset eivätkä ne esineet, vaikka sillä varjolla tätä hommaa pyöritetäänkin, toteaa Merja pieni virne kasvoillaan. 

 

Pukeutumiskouluttajana ja värikonsulttina toiminut Merja hoitaa Helanderilla myös vintage-, tekstiili- ja muotikohteiden arviointia, luettelointia sekä esillepanoa. Olen usein mukana kohteita kuvattaessa, ja teen kaikki tekstiileihin sekä muotiin liittyvät näyttöesillepanot itse, jatkaa Merja.  

 

 

Historiaa

 

Merjan innostus vanhaan tavaraan ja huutokauppoihin lähti jo lapsuudenkodista. Isäni oli vuosikaudet töissä Arabian keramiikkatehtaalla, jossa hän myös tutustui moniin keramiikkataitelijoihin. Tulihan siellä tehtailla juostua pikkutyttönä melko usein, toteaa Merja. Merjan äidin kiinnostus taiteeseen ja vanhoihin tavaroihin vaikutti omalta osaltaan Merjan intresseihin. Perheemme tuttavapiiriin kuului monia taitelijoita ja taide olikin usein keskustelunaiheena kodissamme. Olen myös visualisti ja se on ajanut minua tälle alalle omalta osaltaan, jatkaa Merja.

 

Merjan kiinnostus alaa kohtaan kasvoi entisestään hänen tavattuaan samoista asioista kiinnostuneen, silloin parikymppisen Mikan. Pariskunta teki ensimmäiset yhteiset huutokauppaostoksensa Malmin VPK-talolla pidetyistä huutokaupoista. Muistan nähneeni hesarissa ilmoituksen Malmilla järjestettävästä huutokaupasta. Totesin siinä sitten Mikalle, että:  ”Vitsi miten ihanaa, nyt mennään!”. En tainnut itsekkään tietää vielä silloin, mihin tuo lause meidät johdattaisi, naurahtaa Merja.

 

Merja ja Mika jatkoivat ahkerasti huutokaupoissa käymistä, myös esikoistyttären synnyttyä 80-luvun loppupuolella. Myös perheen nuorempi tytär pääsi huutokauppoihin mukaan, heti synnyttyään. Kävimme aika usein siellä Malmilla. Kun saimme lapsia, niin he tulivat sitten vain mukaan. 

 

Olemme Mikan kanssa tehneet vaikka mitä antiikkiin ja vanhaan tavaraan liittyvää viimeisen 35-vuoden aikana. Olemme mm. pitäneet huutokauppoja ympäri Suomea. Nämä huutokaupat olivat yksittäisiä toimeksiantoja ja paikka valikoitui aina myyjän mukaan. Huutokauppoja on tullut pidettyä mm. maalaistaloissa, kartanoissa ja jopa pienissä kerrostaloasunnoissa. Myimme huutokauppaamalla kaikkea mahdollista aina antiikista traktoreihin saakka. Lisäksi toimme tavaraa Suomeen monista eri Euroopan maista ja toki itsekkin keräilimme sitä siinä samassa. 

 

Juuri ennen Helanderia Merja toimi pukeutumisneuvojana, perustamassaan yrityksessä. Koulutin sekä muita pukeutumisneuvojia, että yksityisiä asiakkaita. Pidin myös yritysluentoja, joissa opastin ihmisiä business-pukeutumisessa, sekä värien käytössä, kertoo Merja. 

 

Tulevaisuus 

 

Miten näet Helanderin tulevaisuuden, mistä haluat pitää kiinni ja mitä asioita haluaisit muuttaa? 

Toivon, että Helander kansainvälistyy yrityksenä yhä enemmän. Haluan, että yrityksemme on luova, innovatiivinen sekä ammattimainen.  Haluan myös, että teemme yrityksenä erilaisia ratkaisuja ja pidän tärkeänä sitä, että olemme näkyvästi mediassa mukana. Laaja tavaravalikoimamme taas palvelee monia erilaisia ihmisiä ja myös tästä haluan pitää kiinni, kertoo Merja. 

En missään nimessä halua, että vasarahuutokaupan tuoma kontakti asiakkaisiin katoaa. On tärkeää, että tunnemme asiakkaamme. Se edellyttää mm. sen, että yrityksemme henkilöityy ja että lähikontakti asiakkaisiin säilyy.  Olisi täysin suunnitelmiemme vastaista jos yrityksestämme saisi liian jäykän tai etäisen kuvan, toteaa Merja. 

Mitä sitten ihan henkilökohtaisiin toiveisiin tulee, niin haluaisin oppia valokuvaamaan. Tämä on kyllä jo sitten ajankäyttöön liittyvä kysymys. 

 

Voit tavata Merjan Helanderin näyttö- sekä huutokauppapäivien aikana. Merja osallistuu myös Helanderin iltamiin ja asiantuntijailtoihin. Tarvittaessa hänet tavoittaa myös sähköpostitse. 


Teksti: Jenny Sirén

Kuva: Aki Syrjäläinen


 

 

 Sinua saattaa kiinnostaa myös: 

 

 {{cta(’8bc954fc-d9e2-4b92-9ed9-33b71501449f’)}} {{cta(’d6e82587-5ba8-446f-b22b-8dec04e9478c’)}} {{cta(’e9a9a590-0f81-4829-9e6f-72124bfe477a’)}} {{cta(’f2b7f1ac-8df1-4d06-807b-3681afff6c70’)}} 

{{cta(’a19da3b9-809d-4020-bc51-e555528a9a8a’)}} 

{{cta(’805c0d6f-4ded-4012-a982-80b5b2fe3f8c’)}}

{{cta(’64ad821c-00bb-4f06-a792-a6d6a9efb4bb’)}}

 

 

 


Teksti: Jenny Sirén

Kuva: Aki Syrjäläinen

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.