22.03.2016

Henkilökunta esittelyssä – Jenny Sirén

Haluamme asiakkaidemme tietävän kenen kanssa he ovat tekemisissä, joten päätimme julkaista lyhyen Henkilökunta esittelyssä– blogi sarjan. Tässä sarjassa kerromme hieman tarkempaa tietoa yrityksemme henkilökunnasta, heidän osaamisestaan ja historiastaan.

 

jennyslim.jpg 

Jenny Sirén

 

Jenny Sirén on Helanderin markkinoinnin monipuolinen työntekijä, joka toimii tällä hetkellä Helanderin markkinointipäällikkönä. Jenny valmistui englanninkielisestä lukiosta 2007 ja merkonomiksi hän pääsi vuoden 2016 alussa. Jennyllä on vuosien kokemus asiakaspalvelutyöstä, sillä hän on työskennellyt vuodesta 2004 lähtien asiakaspalvelutehtävissä, mm. Kansaneläkelaitoksella sekä Helsingin Sanomissa. Huutokaupan alalla hän on tehnyt töitä vanhempiensa myötä useiden vuosien ajan.  Helanderilla hän aloitti 2012. 

Jennyn työtehtäviin kuuluu mm. Helanderin markkinointisuunnitelman sekä budjetin laatiminen ja seuraaminen yhdessä Helanderin markkinointiassistentin Joonas Mutkalan sekä Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirénin kanssa.

-Seuraamme budjettia sekä suunnitelmaa käytännössä koko vuoden ajan ja raportoimme siitä sitten muille, kertoo Jenny. Jokapäiväset työni koostuvat kuitenkin käytännössä enimmäkseen sisällöntuotannosta, johon kuuluu kaikkea aina uutiskirjeiden laatimisesta, verkkosivujen päivittämiseen, blogiteksteihin ja sosiaalisen median kanaviin asti, jatkaa Jenny. 

Pienessä yrityksessä pääsee hoitamaan monipuolisesti eriliaisia tehtviä, joten työssään Jenny pääse tekemään myös kaikkea aina asiakaspalvelusta mainosten suunnitteluun saakka. Osaamista tältä nuorelta naiselta siis löytyy!

 

Historiaa

 

Jenny kävi aikanaan Englanninkielisien lukion, työskennellen samalla erilaisissa asiakaspalvelun tehtävissä mm. Stockmannilla.

-Menin englanninkieliseen lukioon hain koska koin, että en osaa englantia riittävän hyvin. Ajattelin, etten tule pärjäämään työelämässä ilman sitä, kertoo Jenny. Kävin peruskouluni Espoon Steiner koulussa, jossa ei ainakaan tuohon aikaan opetettu englantia kuin vasta ylästeella. Jennyn vanhemmat lähettivätkin nuoren naisen kielikylpyreissulle Maltalle.

 -Päästäkseni läpi koulun pääsykokeista, asuin kuukauden Maltalaisessa perheessä ja opsikelin englantia.

Kielikylvystä oli mitä ilmeisemmin apua, sillä Jenny pääsi pääsykokeista läpi. Lukion jälkeen Sirén on työskennellyt asiakaspalvelutehtävissä, avustaen vanhempiaan erilaisissa huutokaupoissa, vuosien varrella. 

 

 

Miten päädyit Helanderille?

-Oli vähän vahinko, että päädyin tänne. Minun piti tulla vain vähän auttamaan, kertoo Jenny naurahtaen.

Jenny työskenteli ennen Helanderia Turun Kansaineläkelaitoksella, vakituisessa virassa. Kaikki muuttui kun hän sai yhdeksän kuukautta kestäneen työkomennuksen Espossa sijainneeseen toimipisteeseen.  

-Alun perin oli tarkoitus, että työkomennukseni Espoossa olisi jatkunut, mutta sainkin siirron takaisin Turkuun. Minulla oli siinä vaiheessa jo asunto hankittuna pääkaupunkiseudulta, enkä halunnut niin pitkää työmatkaa itselleni, kertoo Jenny.

Merja ja Mika pyysivätkin tytärtään avuksi juuri ostamaansa huutokauppakamariin, Helanderille.

 -Muistan äitini sanonen minulle, että Helanderilla tarvittaisiin apua asiakaspalvelussa, joten päätin mennä sinne hetkeksi auttelemaan. Aluksi teinkin lähinnä asiakaspalvelutöitä, mutta sen jälkeen työtehtäväni ovat muuttuneet täysin. Ja tällä tiellä ollaan edelleen, jatkaa Jenny.

 

”Työtehtäväni ovat muuttuneet täysin”

 

DSC01784.jpg

Jenny Helanderin itämaisten mattojen asiantuntijaillassa.


 

 

Mikä sai sinut innostumaan huutokauppa-alasta?

-Innostus alaa kohtaan on ollut minulla jo pitkään, taitaa olla vähän verenperintöäkin, toteaa Jenny. Olen kuulemma ollut kaksi viikkoa vanha, kun olen ollut ensimmäistä kertaa huutokaupassa, enkä muista sen jälkeen aikaa jollon en olisi niissä käynyt. Vanhempani ovat myös itse pitäneet huutokauppoja, niin kauan kun muistan. Kerran he huutokauppasivat meidän koko kotimme irtaimiston, kun päättivät, että nyt muutetaan ja vaihdetaan sisustus. Muistan, että ainut asia jota ei myyty oli sänkyni, koska en suostunut luopumaan siitä, jatkaa Jenny naurahtaen.

Jenny kertoo olleensa ensimmäisen kerran töissä huutokaupassa yläasteikäisenä. Helander on silti ensimmäinen huutokauppakamari, jossa hän on työskennellyt. Ensimmäiset huutokauppaostokset hän teki yläasteen loppupuolella. 

Jennyn mieleenpainuvin ja samalla ensimmäinen huutokauppamuisto on Töölönlahden läheisyydessä järjestetystä suuresta huutokaupasta, jossa yleisö istui luentosalin tyylisessä tilassa. Jenny oli tuolloin noin kahdeksan vuotias.

-Muistan kun minulle sanottiin, etten saa huutaa tai nostaa käsiä ilmaan. Jossain välissä sitten kuitenkin venyttelin, ja samalla tein ilmeisesti tarjouksen. En muista enää kiusasiko meklari minua vai teinkö oikeasti tarjouksen, mutta hauska muisto siitä jäi. Ainakin minulle. En ole varma joutuiko isäni maksumieheksi, muistelee Jenny.

 

Tulevaisuus 

 

Miten näet Helanderin tulevaisuuden? 

-Toivon, että Helanderista tulisi niin sanottu ”house hold” -nimi Suomessa. Eli haluaisin, että kaikki tietäisivät mikä Huutokauppa Helander on. En siis tällä toivo Helanderista mitään isoa organisaatiota, johon ihmiset hukkuvat. Mielestäni on kiva, että olemme pieni firma mutta uskon oikeasti siihen, että moni olisi todella kiinnostunut. Huutokauppan ala on niin mielenkiintoinen, että toivoisin ihmisten löytävän meidät, kertoo Jenny. 

Ylipäänsä tiedon leviäminen huutokaupoista alana on Sirénin mielestä hyvä asia, mutta hän muistuttaa, että huutokauppojakin on paljon erilaisia.

-Huutokauppojen välimuotoja on miljoona, ihan samalla tavalla kun ruokakauppojakin on aina pienistä maalaiskaupoista, nykyaikaisiin verkkoruokakauppoihin saakka, toteaa Jenny

-Pidän tärkeänä myös sitä, ettemme yrityksenä ole vain tyrkyttämässä itseämme vaan, että meistä olisi tavaroiden huutokauppaamisen lisäksi myös muuta hyötyä ihmisille. Juuri tästä syystä sisällön tuottaminen on hirveän kivaa työtä. Me ollaan oikeasti kaikki tosi innostuneita tästä alasta, toivottavasti se näkyisi myös ulospäin, toteaa Jenny. 

 

”Me ollaan oikeasti kaikki tosi innostuneita tästä alasta, toivottavasti se näkyisi myös ulospäin”

 

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Jenny haluaisi Helanderin verkkopalveluiden kehittyvän. Toivomuslistalla on muun muassa omat sivut asiakkaille, josta he pääsisivät katsomaan esimerkiksi aikaisempia ostoksiaan. Tämä ei valitettavasti ole vielä teknisesti mahdollista, mutta sitä selvitellään kyllä, toteaa Jenny. Pidän vanhanaikaisesta vasarahuutokaupasta, joten varsinaista verkkoon siirtymistä en haluaisi, mutta olisi kiva jos huutokauppa tilaisuudesta näkyisi esim. livevideota verkkosivuillamme. Eli vanhat periaatteet, mutta uusilla tekniikoilla, toteaa Jenny.

 

Mitä haluaisit vielä oppia?

-No siis mähän oon ”perfect”, no ei! Haluan oppia vaikka mitä, haluaisin oppia alasta enemmän, haluaisin nähdä miten muut huutokauppakamarit toimii, haluaisin tietää enemmän esineistä, sitten haluaisin oppia erilaisia tekniikoita aina videoiden editoimisesta mainosten tekoon saakka, jotta saisimme luotua parempaa sisältöä asiakkaille, ilmoittaa Jenny.  

Tästä voi hyvin päätellä miten paljon intoa Jennyllä on uuden oppimiseen. Jenny kertookin vielä, että parhaiten oppii esineistä työskentelemmällä Helanderilla ja tekniset jutut kuten videoiden editointi tai hakukoneoptimointi on vain opiskeltava. Mitä tahansa noista opin, niin se helpottaa mun työtä, toteaa Jenny.

  

Voit tavata Jennyn Helanderin näyttöpäivillä sekä huutokaupoissa. Jenny lähtee viemään osaamistaan myös muualle kevään 2016 aikana, siirtymälläyksityiseksi yrittäjäksi. Hän ei kuitenkaan katoa Helanderilta kokonaan, vaan jatkaa mm. sisällön tuottamista sekä markkinoinnin suunnittelua. 

 


Teksti: Joonas Mutkala

Kuva: Tuomas Rossi


 

 

 Sinua saattaa kiinnostaa myös: 

 

{{cta(’78429b64-8d9d-48ce-827a-65e6636f71f6’)}} {{cta(’e9a9a590-0f81-4829-9e6f-72124bfe477a’)}} {{cta(’d6e82587-5ba8-446f-b22b-8dec04e9478c’)}} {{cta(’8bc954fc-d9e2-4b92-9ed9-33b71501449f’)}} 

{{cta(’a19da3b9-809d-4020-bc51-e555528a9a8a’)}} 

{{cta(’805c0d6f-4ded-4012-a982-80b5b2fe3f8c’)}} 

{{cta(’64ad821c-00bb-4f06-a792-a6d6a9efb4bb’)}}

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.