17.02.2016

Henkilökunta esittelyssä -Hanne Siekkinen

Haluamme asiakkaidemme tietävän kenen kanssa he ovat tekemisissä, joten päätimme julkaista lyhyen Henkilökunta esittelyssä– blogi sarjan. Tässä sarjassa kerromme hieman tarkempaa tietoa yrityksemme henkilökunnasta, heidän osaamisestaan ja historiastaan.

 DSC07352-746334-edited.jpg

 

Hanne Siekkinen

 

Hanne Siekkinen on Helanderin tämän hetkisestä henkilökunnasta sen pitkäaikaisin työntekijä. Hanne on ennättänyt olla talossa jo huiman 12 vuoden ajan! Hanne toimii Huutokauppa Helanderin intendenttinä, työskennellen erityisesti kuolinpesien ja muuttoirtaimistojen, pienesineiden sekä korujen parissa. Hannen vastuualueisiin lukeutuvat myös näyttöjen visuaalisen ilmeen luominen sekä asiakaspalvelu niin arviointien antamisen muodossa kuin itse näyttö- ja huutokauppapäivienkin aikana.

 

-Työtehtäväni ovat hyvin moninaisia, joten niitä on vaikea rajata johonkin tiettyyn alueeseen. Vastuullani on mm. kuolinpesistä tulleiden, tai muuten noudettujen pienesineiden sekä korujen luettelointi. Tavarakirjo on näin ollen laaja, aina taide-esineistä, astioihin ja designinsta antiikiin saakka. Nautin suunnattomasti myös näytön rakentamisen tuomasta vaihtelusta, sekä asiakkaiden kohtaamisesta, summaa Hanne. 

 

Historiaa

 

Hanne valmistui Vallilan ammattikoulusta verhoilijaksi vuonna 2004, erikoisuutenaan perinteinen huonekaluverhoilu sekä -entisöinti. Opintojensa loppupuolella hän päätyi töihin Dom Helanderin huutokauppaan (nykyinen Huutokauppa Helander) -Toiminta entisten omistajien, Mikko ja Sirkka Helanderin aikaan oli tietysti pienimuotoisempaa mutta toisaalta Helander oli jo tuolloin edellä aikaansa, kertoo Hanne. Ja tässä Hanne ei ole ollenkaan väärässä, nimittäin Helander oli aikanaan mm. ensimmäinen Suomalainen kuvallinen nettihuutokauppa. 

 

-Helander sijaitsi minun aloittaessani Työpajankadulla ja siirtyminen Hämeentielle tapahtui vasta myöhemmin, muistelee 12 vuotta talossa ollut Hanne. Hannen ensimmäisiin töihin Helanderilla lukeutui monia eri tehtäviä, valokuvaamisesta ja tavaran purusta aina kotikäynteihin saakka. -Muistan, kuinka kuvasimme nykyisinkin osa-aikaisesti Helanderilla työskentelevät Thomas Ristojan kanssa esineitä. Myös näytön rakentamisen vastuu siirtyi minulle heti ensimmäisestä huutokaupastani alkaen, kertaa Hanne. 

 

Hannen mieleen yhtenä parhaimpana muistona vanhan Helanderin ajasta on jäänyt Mikko Helanderin ”koulu”. -Se häneltä saatu oppi on täysin korvaamatonta. Hän näytti minulle kädestä pitäen aluksi kaiken, otti minut mukaansa kotikäynneille ja kertoi tavaroista sekä niiden arvioimisesta. Nämä vuodet olivat osaltani tärkeitä, sillä opin ymmärtämään huutokaupan maailmaa, summaa Hanne. Hanne saikin entiseltä omistajapariskunnalta pian lisää vastuuta ja aloitti esineiden luetteloimisen sekä arvioimisen. 

 

Hannen kiinnostus koruja kohtaan kasvoi työnteon myötä mutta todellisuudessa se syttyi jo lapsena. Vietimme lapsuudessani veljeni kanssa paljon aikaa isäni kultaseppämestari Heikki Siekkisen työhuoneella ja koruliikkeessä. Voisi sanoa, että välillä melkein asuimme tuolloin Helsingin lapinlahdenkadululla sijaineissa toimitiloissa, kertoo Hanne. 

 

Mika ja Merja Sirénin ostettua Huutokauppa Helanderin vuonna 2012, muuttui moni asia. -Olen aina pitänyt työni monipuolisuudesta sekä sen tuomasta vaihtelusta mutta työnkuvani selkiintyminen uusien omistajien myötä on ollut positiivinen muutos, kertoo Hanne. 

 DSC07345-376069-edited.jpg

Nykyisin suurin osa Hannen työpäivästä kuluu kuolinpesistä ja asiakkailta noudettujen pienesineiden parissa. Työpäiviin kuuluu myös olellisena osana huutokauppaan tarjottavien esineiden arvioiminen sekä arviointikäyntien sopiminen.


  

-Kuolinpesien ja pienesineiden lajittelu sekä luettelointi poikkeaa muusta tavaran vastaanotosta melkoisesti. Ensinnäkin logistiikkaporukkamme pakkaa esineet asiakkaan luona, jonka jälkeen he kuljettavat ne kamarille. Kamarilla esineet puretaan pöydille, jonka jälkeen varsinainen lajittelutyö voi alkaa. Lajittelen esineet ryhmiksi ja teen niistä lyöntejä. Tämän jälkeen luetteloimme valmiit lyönnit, syöttämällä niiden tiedot Helanderin huutokauppaohjelmaan, kuvailee Hanne.

-Työni vaatii organisointikykyä sekä pitkäjänteisyyttä, sillä tavaramäärät ovat yleensä suuria. Toisaalta tämä on aikaa vievää mutta sitten taas erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaa, pohtii Hanne.

Hanne muistuttaa vielä kuolinpesän asioita hoitavia siitä, kuinka tärkeää on kysyä alan ammattilaisen apua raskaan tehtävän edessä. -Koskaan ei voi tietää mitä vastaan tulee ja moni heittää tietämättään rahan arvoista tavaraa pois. Kaappien kätköistä tai laatikoiden pohjalta voi löytyä ihan mitä tahansa, esimerkiksi historiallisesti arvokasta materiaalia. Tai sitten isovanhempien 50-luvulla keittiöön hankkima valaisin saatta olla tämän päivän arvokas designklassikko. 

 

Tulevaisuus 

 

Mitä toivot tulevalta tai onko joitain sellaisia asioita joiden et haluaisi muuttuvan? 

-Olen innoissani esimerkiksi Helanderille juuri ostetusta röntgenlaitteesta, sillä se mahdollistaa erilaisten materiaalien tutkimisen aivan uudenlaisella tasolla. Voimme esimerkiksi määrittää lasin iän, metallin koostumuksen sekä hyvin monia muita asioita, kertoo Hanne.  

 

-Asia johon en haluasi muutosta ovat vasarahuutokaupat. Toivon niiden säilyvän entisellään vielä pitkään. Olen aivan varma siitä, että ihmiset kaipaavat vasarahuutokauppoja ja niiden väheneminen muualla näkyy selkeästi meidän asiakasmäärissä, toteaa Hanne. 

Toinen asia, josta olen erityisen ylpeä, on Huutokauppa Helanderin kuolinpesille tarjoama palvelukokonaisuus. Helander on tietääkseni tällä hetkellä ainoa yritys Suomessa, joka tarjoaa näin kokovaltaista palvelua. Mehän ensin arviomme kuolinpesän arvon, jonka jälkeen tyhjennämme tarvittaessa asunnon kellareineen, autotalleineen ja vintteineen. Tämän jälkeen vielä realisoimme esineet ja maksamme voitot kuolinpesälle. Prosessi kestää yhdestä kuukaudesta kahteen ja on tuonut monelle kuolinpesää hoitavalle omaiselle helpotusta vaikeisiin aikoihin. Jos ei muuta niin haluaisin kehittää tätä palvelua vielä entistä paremmaksi! 

 

Voit tavata Hannen Helanderilla tavaran vastaanotossa, näytöissä sekä itse huutokaupassa. Hanne vastaa myös sähköisiin arviointipyyntöihin sekä puhelintiedusteluihin. 

 


Teksti: Jenny Sirén

Kuva: Tuomas Rossi


 

 

 Sinua saattaa kiinnostaa myös: 

 

  {{cta(’d6e82587-5ba8-446f-b22b-8dec04e9478c’)}}   {{cta(’64ad821c-00bb-4f06-a792-a6d6a9efb4bb’)}}{{cta(’78429b64-8d9d-48ce-827a-65e6636f71f6’)}}{{cta(’805c0d6f-4ded-4012-a982-80b5b2fe3f8c’)}}{{cta(’f2b7f1ac-8df1-4d06-807b-3681afff6c70’)}}

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.