20.05.2016

Henkilökunta esittelyssä: Aki Syrjäläinen

 

Haluamme asiakkaidemme tietävän kenen kanssa he ovat tekemisissä, joten päätimme julkaista lyhyen Henkilökunta esittelyssä– blogi sarjan. Tässä sarjassa kerromme hieman tarkempaa tietoa yrityksemme henkilökunnasta, heidän osaamisestaan ja historiastaan.

 DSC00233-917147-edited.jpg

Aki Syrjäläinen

 

Aki Syrjäläinen on yksi Helanderin kahdesta valokuvaajasta. Aki on alun perin ammatiltaan autonasentaja ja aloittikin työskentelynsä Helanderilla kuorma-autoa ajaen. Vuonna 2009 Helanderilla aloittanut nuorimies on ollut talossa toiseksi pisimpään kaikista sen nykyisistä työntekijöistä.

 

Vuosien saatossa Syrjäläisen työtehtävät ovat muuttuneet, päätyen lopulta esineiden kuvaamiseen ja luetteloimiseen. Aki kuvaa suurimman osan kuolinpesien ja muuttoirtaimistojen esineistä, jonka lisäksi hän myös luetteloi niistä osan. Joskus mies joutuu entisöijän rooliin, kun kamarille saapuu esine, joka vaatii pientä korjausta.

 

Aki osallistuu luonnollisesti myös huutokauppoihin, luovuttaen esineitä asiakkaille ja vastaten mm. huutokaupan audiovisuaalisesta tekniikasta. Suomeksi sanottuna Akin hartioilla ovat siis ne hektiset hetket huutokaupoissa, kun meklarin mikki ei jostain syystä toimi tai televisio screeneillä näytettävät esinekuvat menevät jumiin. Silloin paikalle saapuu Aki.

 

 

Historiaa

 

Aki aloitti työskentelyt Helanderilla, huutokauppakamarin ollessa vielä Hämeentiellä. Suoraan armeijasta Helanderille tullut nuorimies onkin ehtinyt työskennellä yrityksessä jo kuuden ja puolen vuoden ajan. -Olin armeijan jälkeen noin kuukauden verran työttömänä ja hain aktiivisesti töitä. Sainkin sitten paikan Helanderilta, kertoo Aki.

 

Lähes seitsemän vuotta sitten alkanut työsuhde on muuttunut vuosien saatossa melkoisesti. Kuorma-auton kuljettajana aluksi työskennellyt Aki siirtyi esineiden valokuvaamiseen, Helanderin omistajavaihdoksen myötä.  -Helanderilla aloitettuani työskentelin ensimmäiseksi ihan huutokaupoissa ja luovutin tavaraa asiakkaille. Olin myös mukana asuntojen tyhjentämisessä eli tavaran noudoissa. Sittemmin työtehtäväni ovat muuttuneet ja nykyisin päiväni kuluvat lähinnä esineitä kuvaten ja luetteloiden. Toki osallistun myös huutokauppoihin. 

 

Akilla ei ollut taustaa valokuvaamisesta ennestään ja hän kertookin lähteneensä siihen ihan kylmiltään. -Minulle aukesi ihan uusi ala. Opin nopeasti, sillä olin valokuvaamisesta todella kiinnostunut, toteaa Aki.

 

 

-En voisi kuvitellakaan vaihtavani tätä mihinkään, toteaa Syrjäläinen tyytyväisenä. 

 

 

Syrjäläinen jatkaa kertomalla, että huutokaupan ala itsessään oli hänelle aluksi täysin tuntematon. -Haaveilin joskus armeija aikoihin vielä siitä, että lähtisin ajamaan kuorma-autoa Eurooppaan, mutta se haave on jäänyt ajat sitten. Kiinnostukseni huutokauppoihin ja näihin esineisiin on kasvanut vuosien saatossa, samalla tavalla kun tietämyksenikin niistä. En voisi kuvitellakaan vaihtavani tätä mihinkään, toteaa Syrjäläinen tyytyväisenä. Eniten pidän työssäni siitä, että saan tehdä sitä rauhassa. Minun ei tarvitse esimerkiksi vastata puhelimeen tai sähköposteihin työpäivän aikana. 

 

_DSC0741-988423-edited.jpgAki työn touhussa Helanderin edellisessä osoitteessa, Helsingin Hämeentiellä.

 

Tulevaisuus

 

Aki näkee Helanderin tulevaisuuden valoisana. -Huutokaupat kasvavat koko ajan, ainakin jos kohdemääriä katsoo. Lisäksi hinnat ovat mielestäni ihan hyvässä nousussa. Toivon, että Helander jatkaa hyvää kehittymistään jatkossakin, toteaa Aki. Sitten asia, josta en halua luopua, itseni lisäksi, on vasarahuutokaupat, napauttaa Aki naurahtaen. Huutokaupoissa on tunnelmaa ja ne saavat ihmisiä vähän liikkeelle. 

Palo oppia lisää näkyy miehen tulevaisuuden suunnitelmissa. –Mitä omaan ammatilliseen kehitykseeni tulee niin kyllähän sitä voi oppia vielä vaikka kuinka paljon. Aki jatkaa kertomalla halustaan oppia lisää erityisesti eri huonekalujen tyylilajeista sekä materiaaleista. -Puulajien opiskeleminen sekä tyylisuuntien tuntemus helpottavat työtäni. Designhuonekalut kiinnostavat minua eniten, joten niihin olen perehtynyt ehkä muita enemmän. Yleensä ne kiinnostavimmat huonekalut tulevat tanskasta ja jos minulta kysytään niin myös ne parhaat.

 

Voit tavata Akin Huutokauppa Helanderin näytöissä ja huutokaupoissa. 


 

 

Teksti Jenny Sirén

Kuvat: Huutokauppa Helander, Tuomas Rossi

 


 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

{{cta(’f2b7f1ac-8df1-4d06-807b-3681afff6c70’)}} {{cta(’78429b64-8d9d-48ce-827a-65e6636f71f6′)}} {{cta(’64ad821c-00bb-4f06-a792-a6d6a9efb4bb’)}} {{cta(’d6e82587-5ba8-446f-b22b-8dec04e9478c’)}} 

 

{{cta(’a19da3b9-809d-4020-bc51-e555528a9a8a’)}}

 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.