25.01.2016

Helanderin vuosi 2016

 

Uusi huutokauppavuosi 2016 tuo tullessaan erilaisia uudistuksia. Tavoitteenamme on vuonna 2016 selkeyttää palvelujamme, säätää aukioloaikojamme käytännöllisemmäksi ja tuoda asiantuntijapalvelumme helpommin saataville. Toivomme huutokaupan alalle vuonna 2016 lisää läpinäkyvyyttä, avarakatseisuutta sekä yhteistyömahdollisuuksia muiden taidealojen vaikuttajien kanssa. 

 _DSC0738-900763-edited

 

Vuosi 2016 on jo lähtenyt käyntiin ja Helanderin ensimmäinen huutokauppa on pidetty. Helanderin huutokauppavuoden 2016 aloitti tammikuun huutokauppailtama viime viikon keskiviikkona, 20.1.2016. Seuraavaksi katse kääntyy kohti vuoden ensimmäistä kuukausihuutokauppaa joka pidetään tulevana viikonloppuna.  

Helanderin vuosi 2016 tuo tullessaan mm. seuraavanlaisia muutoksia:

 • Muutoksia aukioloajoissa
 • Läpinäkyvyyttä kuluihin 
 • Kohtaamisten lisääntymistä

Muutoksia aukioloajoissa

Halusimme parantaa palveluitamme käytännöllisemmillä aukioloajoilla, aina tavaran vastaanotosta huutokaupan näyttöön saakka. Tästä johtuen olemme tehneet joitain muutoksia. 

 • Tavaran vastaanotto on tulevaisuudessa lähes kolmeviikkoinen ja avoinna tiettyinä lauantaipäivinä (arkisin klo 9-16:00 ja la klo 10-14:00.)
 • Kuukausihuutokauppa alkaa jatkossa klo 11:00, eli tunti aiempaa myöhemmin.
 • Huutokauppapäivän näyttö pidetään klo 10-11:00 välisenä aikana.
 • Tavaran luovutuspäiviä on jatkossa vähemmän mutta tavaranluovutuspäivä pitenee yhdellä tunnilla.

Esimerkiksi Maaliskuun huutokaupan tavaran vastaanotto pidetään ajalla 4-20.2.2016, jolloin mukaan mahtuu mm. kolme lauantaita!

 

Läpinäkyvyyttä kuluihin

Uskomme siihen, että toiminnan tulisi olla mahdollisimman läpinäkyvää ja helppoa varsinkin kun kysymyksessä on raha. Haluamme, että asiakkaillamme on turvallinen tunne ja varma tietämys siitä mitä he todellisuudessa maksavat ja miksi. Monelle huutokaupan kiemurat ovat tuntemattomia, joten pitkä lista erilaisista kuluista saattaa tuntua pelottavalta. Todellisuudessa Helander on edelleen Suomen edullisin paikka tehdä huutokauppaostoksia, ainakin jos kuluihin on katsomista. Haluamme edelleen olla Suomen edullisinta huutomaksua tarjoava kamari. Ilmoitamme kaikki kulut selkeästi ja totuudenmukaisesti.

Joitain muutoksia koetaan siis myös kulujen osalta, vaikkakaan muutokset eivät vaikuta suoranaisesti kulujen määrään. Tässä lista muutoksista:

 • Näkyvät pohjahinnat. Jos kohteilla on pohjahintoja, ilmoitamme ne selkeästi.
 • Ei pankki- tai luottokorttikuluja tai toimistomaksua. Jatkossa emme peri enää pankki- tai luottokortin käytöstä koituvia kuluja tai 3 euron toimistomaksua.
 • Vasaramaksu korvaa toimistomaksun ja pankki- sekä luottokorttikulut. Vasaramaksu on Helanderilla 3 euroa ja se peritään jokaisesta kohteesta. 
 • Minimitarjous on vuonna 2016 30 euroa. Tarjousraja koskee niin ennakkotarjouksia, poissaolevia tarjouksia kuin salissakin tehtyjä tarjouksia. Puhelintarjouksen alaraja (200 euroa) pysyy samana. Minimitarjous helpottaa erityisesti myyjien elämää.
 • Huutomaksu on 20% sis. alv:n. Varsinaista muutosta ei siis nähdä vaan huutomaksu ilmoitetaan jatkossa näin, eli sisältäen arvonlisäveron. Olemme edelleen ylpeästi yksi Suomen edullisimmista paikoista tehdä huutokauppaostoksia, ainakin huutomaksujen osalta.

 

Kohtaamisten lisääntyminen

Yksi hienoin asia huutokaupan alalla historian, kulttuurin ja esteettisen kauneuden lisäksi ovat ihmiset. Samanmielisten ihmisten kohtaaminen voi olla elämässä niitä tyydyttävimpiä asioita joita voi kokea. Haluammekin siis antaa interaktiolle mahdollisuuden ja järjestämme vuonna 2016 mm. erilaisia asiantuntijailtoja. Asiantuntijailtojen tarkoituksena on sekä jakaa tietoa että tuoda ihmisiä yhteen. 

Tässä muutamia aihealueita joiden osalta asiantuntijailtoja aiotaan pitää:

 • Korut ja kellot (Pukukorut, arvokorut, eri materiaalit ja niiden tunnistaminen)
 • Matot ja ryijyt (Mattojen tausta, tunnistettavuus ja kuvioinnin tulkitseminen)
 • Design (Eri muotoilijat ja aikakausien tunnusmerkit) 

Muita muutoksia 

Kamarillamme koetaan myös muita pieniä muutoksia kuten se, että kohteet huutokaupataan jatkossa numerojärjestyksessä. Aiemminhan esim. 2000- ja 3000-sarjan kohteet huutokaupattiin sunnuntaisin heti ensimmäisenä, mutta tämä käytäntö poistuu tammikuun huutokaupan yhteydessä. Lisäksi huutokauppakamarilta ostettavan huutokauppaluettelon hinta muuttuu ja se maksaa jatkossa 4 euroa. Huutokauppaluettelo on edelleen näkyvissä verkkosivuillamme kuvineen ja luetteloteksteineen, kuten aiemminkin. 


Vuosi 2016 tuo siis tullessaan mielenkiintoisia kohtaamisia, selkeyttä hintoihin ja maksamiseen sekä helpotusta aukioloaikoihin. Toivomme, että viihdyt kanssamme myös tänä vuonna. Tulevista asiantuntijailloista ilmoitetaan näillä sivuilla kun asia tulee ajankohtaiseksi. Toivotamme sinulle oikein hyvää alkanutta huutokauppavuotta 2016!

Onko sinulla kehitysideoita tai toiveita? Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan. Niitä voi jättää esimerkiksi palautteen muodossa. Kurkkaa myös kevään 2016 Huutokauppaikataulua!  

{{cta(’2a53bef2-7f8d-40cb-82b1-8845f1fe2e14’)}}    {{cta(’8b6b16fe-5086-44fb-ba84-f16f76554ba7’)}}


Teksti: Jenny Sirén

Editointi: Thomas Ristoja

Kuva: Huutokauppa Helander

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.