19.09.2017

Helanderin matkapäiväkirja – osa 4: Klauzal Terin antiikkihalli & Tonavan risteily

Helanderin matkapäiväkirja seuraa Helanderin ja Matkahaukan antiikkimatkaa Budapestiin. Yli kaksikymmentä vuotta alalla toiminut matkanjohtaja Antti Haukkamaan sekä Helanderin asiantuntijaoppaat Merja sekä Jenny Sirén dokumentoivat antiikkimatkan kohokohdat Aarre-blogin lukijoille. 

Matkamme kolmas päivä käynnistyi aamiaisen merkeissä ja jatkui julkisilla kulkuvälineillä Klauzal Ter-hallin antiikkitorille. Ennen Klauzal Terin antiikkihallille saapumista kävelimme pienen käsityöläisistä sekä antiikkimyyjistä koostuneen kujan lävitse. Vilkaalla kadulla riitti kuhinaa ja sen suojaisat kahvilat houkuttelivat ohikulkijoita istahtamaan hetkeksi ja nauttimaan kaupungin tunnelmasta. Minulle tuo pieni kuja julisti Budapesti monimuotoista kaupunkielämää, jälleen kerran.

 

huutokauppa helanderin antiikkimatka

Klauzal Ter antiikkihallilla oli myynnissä mm. koruja, posliinia, kävelykeppejä sekä militariaa. Kuva: Jenny Sirén.


 

Valitettavasti Klauzal Terin antiikkihallilla ei tällä kertaa ollut kovin montaa myyjää. Halli muistuttaa arkkitehtuuriltaan hieman suomalaisia kauppahalleja; se on kaksi kerroksinen -mutta toisin kuin suomessa monesti- keskeltä avoin. Hallin reunamilla on kahviloita, ruokakauppa sekä muita pieniä liikkeitä ja sen keskiosa on varattu kirpputorimaiselle antiikin myymiselle. Osa hallin kauppiaista on selvästi ammattilaisia, toisten muistuttaessa enemmän kirpputorimyyjiä. 

 

huutokauppa helanderin antiikkimatka

Ryhmämme odottelee illallisristeilyn alkua Tonavan rannalla. Laiturin päähän parkkeeratun veneen takana odottaa meidän ravintolaveneemme. Sinne päästäksemme, kävelemme kuvassa näkyvän veneen lävitse. Kuva: Jenny Sirén.


 

Vilkkaan päivämme päätteeksi ryhmämme kokoutui yhteen ja lähidimme kävellen Tonavan rantaan. Rannassa meitä odotti ns. ravintolavene. Ravintolaveneitä on Budapestissa useita, osa on kiinni laiturissa, toisten ajellessa edes takaisin pitkin Tonavaa. Veneet on rakennettu siten, että ne voidaan tarpeen tullen parkkeerata Tonavan rantaan kylki kylkeen. Tälläisessä tilanteessa veneiden keskiosassa sijaitsevat ovet avataan, jolloin rannalla veneeseen pääsyä odottavat asiakkaat voivat astella laiturilta yhden veneen kautta, kauemmaksi parkkeerattuun veneeseen. Näin mekin teimme!

 

 

 

Kapean ja pitkänomaisen veneemme sisältä löytyy, sen sisäosan melkein kokonaan kattava ravintola, piilossa oleva keittiö sekä laivan perällä oleva pieni baaritiski. Veneemme paras anti oli silti sen kannella, josta Budapestin upeat, historialliset ja näyttävästi valaistut rakennukset näkyivät parhaiten. Jos olet oikein onnekas (kuten me olimme) niin kannella soitetaan musiikkia, veneen lipuessa pitkin Tonavan laineita. 

 


Teksti: Jenny Sirén

Kuvat: Jenny Sirén

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: 

 

 {{cta(’fbc68b47-25df-4dac-9c43-a02540346a0c’)}}  

{{cta(’655aafce-3dc7-4250-a237-8ab210ae2321’)}}  

{{cta(’521d2c53-bc2c-48b4-a4ac-016e1fbe7a64’)}}

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.