10.07.2018

Helanderilaiset vierailivat Fiskarsin Antiikkipäivillä

 

Fiskarsin Antiikkipäivät ry järjesti perinteeksi muodostuneen antiikin, designin, taiteen ja vintagen monipuolisen kesätapahtuman 5.–8.7.2018. Helanderilaiset lähtivät tutustumaan tarjontaan ja löysivät esineistön joukosta omat suosikkinsa.

 

Fiskarsin kylä

Sadetta enteilevät pilvet maalasivat rehevän maiseman värit entistäkin vaikuttavimmiksi.

Fiskarinjoki

 

Fiskarin kylä syntyi 1600-luvun puolivälissä Fiskarinjoessa kuohuvan kosken äärelle perustetun rautaruukin ympärille. Nykyään vehreä puistomaisema, viehättävä kylämiljöö puoteineen sekä paikalla toimiva aktiivinen taiteilija- ja käsityöläisyhteisö vetävät matkailijoita puoleensa vuoden ympäri. Fiskarsin Antiikkipäivät ry järjestää joka kesä nelipäiväisen messutapahtuman. Näytteilleasettajina on noin 70 alan ammattikauppiasta, joiden tarjonnasta messuvierailla on mahdollisuus hankkia yksilöllistä antiikki-, taide- ja vintage-esineistöä.

  

Lipastoasetelma

Osastoille oli tehty toinen toistaan upeampia asetelmia. 

 

Hopeahaarukat

Pelkistetty vai koristeellinen – kummasta pidät enemmän?

 

”Vierailu Antiikkimessuilla on muodostunut meille helanderilaisille jokavuotiseksi tavaksi”, sanoo meklari Mika Sirén”Päivän aikana on erittäin hauska kierrellä osastoja, moikata vanhoja tuttuja ja jutella uusien ihmisten kanssa. Jos mietit, kannattaako paikalle tulla, vastaus on: ehdottomasti kyllä, sillä valikoima on todella hyvä. Eikä sovi unohtaa ulkona nautittua perinteistä lohikeittolautasellista!”

 

Kierros Antiikkipäivillä on myös hyvä tilaisuus seurata käyttö- ja keräilyesineistön muotivirtauksia ja yleistä hintatasoa. Vaikka talonpoikaisantiikin ja Myrna-astiastojen uutta nousua vielä odotellaankin, monet esineet, kuten suomalainen design-lasi ja kotimaisten suunnittelijoiden korut ovat jo useamman sukupolven kestosuosiossa.

 

Antiikkipäivien messuhallina toimi Fiskarsin vanha veitsitehdas, ja se täyttyi toinen toistaan puoleensavetävämmistä osastoista. Ne suorastaan notkuivat värikästä lasia, huikeita valaisimia, kepeää grafiikkaa, monumentaalisia maisemamaalauksia, hellyttäviä leluja vuosikymmenten takaa, hohtavaa hopeaa, takorautaisia kalusteita sekä kaikille tuttuja nostalgisia Arabian astiasarjoja.

 

Valencia ja Paratiisi

Ulla Procopén Valencia ja Birger Kaipiaisen Paratiisi ovat Arabian sarjojen kestosuosikkeja.

 

Punaista lasia

Punainen lasi luo taianomaisia heijastuksia.

 

Koiranmuotoinen aterinpidike

Koiranmuotoinen aterinpidike on voiveitsen terhakka vartija.

 

Meidän helanderilaisten mielestä tunnelma oli luonnollisestikin hyvin kotoisa, sillä onhan jokapäiväinen työympäristömme – Fiskarsin messuhallin tapaan – kauniiden, ihmeellisten, ainutlaatuisten ja suurenmoisten esineiden täyttämä. Mutta koska olimme nyt paikalla yleisön roolissa, saatoimme keskittyä etsimään omia henkilökohtaisia suosikkejamme upean tarjonnan joukosta. Esimerkiksi intendenttimme Hanne penkoi esiin hienoa työtä olevan vanhan hyytelömuotin, logistiikassa toimiva Saku huomasi itämaisen pienoisveistosparin, Merja taas löysi mieleistään kuvataidetta, minä tarrasin Taisto Kaasisen eläinveistokseen – ja Minna tuntui tapansa mukaan pitävän joka ikisestä esineestä. Katso poimintoja videolta! 

 


Valaisimet

Kauniit valaisimet toivat tunnelmaa sadepäivään.

 

Arabian Luumu-purkit

Arabian komeat Luumu-purkit pörhistelivät ryhdikkäästi esillä.

 

Pikkutavarat

Monella osastolla oli tarjolla kiehtovia kuriositeetteja.

 

Tulossa Helanderille!

 

Mikäli itse et ole kesän aikana ehtinyt vierailla antiikkitapahtumissa, voit täydentää kokoelmaasi Helanderin heinäkuun Iltahuutokaupassa, joka järjestetään keskiviikkona 25.7.2018 klo 17.00. Luettelo julkaistaan maanantaina 23.7.2018 klo 10.00.

 

Kesällä on mainio tilaisuus käydä läpi kotiin ja mökille kertynyttä esineistöä, tuoda sitä intendenttiemme nähtäväksi ja jättää kauttamme myyntiin. KOTI-teema valtaa tavaran vastaanoton lauantaina 4.8.2018 klo 10.00–14.00. Arviointipäivä on varattu erityisesti kodin aarteille, kuten militarialle, postimerkeille, leluille ja muulle keräilyesineistölle sekä tietysti huonekaluille ja valaisimille. Tule tapaamaan asiantuntijoitamme aarteidesi kanssa! Seuraavana lauantaina 11.8.2018 klo 10.00–14.00 on vuorossa MÖKKI-teema. Arviointipäivä on varattu erityisesti kalastusvälineille, 1950–1960-lukujen huonekaluille, vintage-astiastoille ja talonpoikaisesineistölle. Vieheiden ja muiden kalastusvälineiden asiantuntijana toimii tietokirjailija Ilkka Jukarainen.

 

Otamme KOTI- ja MÖKKI-teemapäivinä vastaan myös muuta esineistöä. Arviointi on maksutonta eikä ajanvarausta tarvita. Tervetuloa!

 

Katso tulevat huutokauppamme ja näyttöjen aikataulut tapahtumakalenteristamme:

{{cta(’2b034c61-fddc-44d2-ba27-aa75c54d8b13’)}}

 

Kuvat ja teksti: Virva Kolho / Huutokauppa Helander

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.