02.06.2021Hyväntekeväisyys

Helander järjestää hyväntekeväisyyshuutokaupan Luonnonperintösäätiön toiminnan tukemiseksi!

Huutokauppa Helander järjestää lauantaina 19.6. Luonnonperintösäätiön hyväntekeväisyyshuutokaupan. Huutokaupassa myytävät kohteet koostuvat yli 200 tunnetut taiteilijan lahjoittamista teoksista, taiteilijatapaamisista sekä muusta arvokkaasta esineistöstä. Huutokaupan tuotoilla tuetaan Luonnonperintösäätiön tärkeää työtä suomalaisen luonnon ja ikimetsien hyväksi. 

 

Kopio EMAILER PÄÄKUVAT KESÄKUU-2

Ikimetsien ja luonnonsuojelun hyväksi järjestettävään huutokauppaan ovat teoksiaan lahjoittaneet muiden muassa kuvataiteilija Riitta Nelimarkka, oopperalaulaja Jorma Hynninen, taidemaalari Kaj Stenvall ja kirjailija Rosa Liksom. Yhteensä mukana on yli 200 tunnettua taiteilijaa. Myytävänä on taidetta, antiikkia, taiteilijatapaamisia, retkiä ja kulttuuritekoja.

 

”Tämä on kulttuuriteko, joka osoittaa todellista luonnonsuojelutahtoa”

 

”On upeaa, että taiteilijat ja kulttuuriväki ovat lähteneet laajalla rintamalla mukaan hienoon hankkeeseen ikimetsien hyväksi. Tämä on kulttuuriteko, joka osoittaa todellista luonnonsuojelutahtoa”, kiittelee Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

 

Kohde 113- Polarbearboy, Kalle Mustonen 39 x 14 x 11 cmKohde 113, Polarbearboy, Kalle Mustonen, mitat 39 x 14 x 11 cm. Kuva: Huutokauppa Helander, Erkki Laine.

 

”Huutokauppa Helanderin koko henkilökunta on erittäin ylpeä saadessaan olla mukana tukemassa osaltaan Suomen luonnon ja sen ikimetsien suojelua. Ekologisuus, kestävä kehitys, kierrätys, sekä taiteen että kulttuurin saattaminen kaikkien saataville ovat arvojemme ytimessä. Luonnonperintösäätiön työn hyväksi pidettävä huutokauppa edustaa juuri näitä asioita ja on kunnia olla mukana tässä joukossa.”, toteaa Helanderin toimitusjohtaja ja meklari Mika Sirén

 

”Ekologisuus, kestävä kehitys, kierrätys, sekä taiteen että kulttuurin saattaminen kaikkien saataville ovat arvojemme ytimessä. Luonnonperintösäätiön työn hyväksi pidettävä huutokauppa edustaa juuri näitä asioita ja on kunnia olla mukana tässä joukossa.”

 

 

Kohde 95, Karhu Gobeliini, illustration 3550, Teemu Järvi, signeerattu a tergoKohde 95, Karhu, gobeliini, illustration 35/50, Teemu Järvi, signeerattu a tergo. Mitat 130 x 95 cm. Kuva Huutokauppa Helander. 

 

Vuonna 1995 perustettu Luonnonperintösäätiö suojelee Suomen luontoa, keskittyen ensisijaisesti uhanalaisten metsiemme suojeluun. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen, pysyvän rauhoituksen. Suojelualueiden määrä on kasvanut suhteellisen nopeasti: vuonna 2020 suojelualueita on jo yhteensä yli 100.

 

Kohde 46, Ilta, Leena Rantanen, signeerattu a tergo. 30 x 39 cmKohde 46, Ilta, Leena Rantanen, signeerattu a tergo. Mitat 30 x 39 cm. Kuva: Huutokauppa Helander, Erkki Laine.

 

Luonnonperintösäätiön hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotot ohjataan suoraan sen toimintaan. Normaalissa huutokaupassa vasarahinnan päälle tulee maksettavaksi ostajan provisio, joka on 22,5 % vasarahinnasta. Tässä hyväntekeväisyyshuutokaupassa ostaja ei tätä provisiota maksa.

”Ostajan provisiolla katetaan osa niistä kuluista, joita huutokappakamarilla tehtävä työ synnyttää. Sillä katetaan esim. henkilöstö- ja kohteiden valokuvauskustannuksia, toimitilojen kuluja yms. asioita. Tässä huutokaupassa halusimme kuitenkin, että kohteista saatavat tuotot nousisivat mahdollisimman suuriksi myyjän, eli Luonnonperintösäätiön kannalta. Näin huutokaupan tuotot saadaan ohjattua lyhentämättöminä suomalaisen luonnon suojelun hyväksi” kuvailee Helanderin toimitusjohtaja ja meklari Mika Sirén

 

Kohde 132, Madventures Riku ja Tunna twerkkauspöksytHuutokaupan kohteiden seasta löytyy humoristisempiakin kohteita, kuten kohde 132. Madventures tv-sarjan kuvauksissa käytetyt twerkkauspöksyt ovat Tunnan ja Rikun huutokauppaan lahjoittamat. 

 

TIETOJA HUUTOKAUPASTA

Luonnonperintösäätiön huutokauppa järjestetään lauantaina 19.6. klo 11 Huutokauppa Helanderin päärakennuksessa osoitteessa Hernepellonkuja 8-10, 00560 Helsinki.

Huutokauppaan voi osallistua verkossa joko ennakkoon tai huutokaupan aikana ns. LIVE-tilassa tai paikan päällä huutokauppasalissa. Tarjouksia voi jättää myös puhelimitse huutokaupan aikana. Puhelinlinja on varattava etukäteen joko soittamalla numeroon 02 900 319 50 tai täyttämällä sähköinen lomake. Ennakkotarjouksia voi jättää huutokaupan luettelon julkaisuhetkestä (10.6.) aina huutokauppapäivään 19.6. klo 11.00. saakka. Puhelintarjoukset tulee jättää 19.6. klo 10.00 mennessä. Tarjoaminen vaatii käyttäjän rekisteröitymisen, joka onnistuu esimerkiksi täältä.

Huutokaupan näyttö järjestetään torstaina ja perjantaina 17–18.6. klo 12–19.00, sekä huutokauppapäivänä 19.6. klo 10–11.00. 

Ikimetsän ystävät ry on tukenut huutokauppajärjestelyjä vapaaehtoisvoimin.

CTA alue

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.