14.01.2022Hyväntekeväisyys

Helander huutokauppaa urheilulegenda Riikka Lehtosen muotokuvan – tuotot hyväntekeväisyyteen

Author

Suomen kaikkien aikojen parhaimpiin joukkueurheilijoihin lukeutuva Riikka Lehtonen ilmoitti marraskuussa 2021 lopettavansa pelaajauransa. Lehtonen on menestynein suomalainen lentopalloilija kautta aikain, joka nousi lähelle maailman huippua myös beach volleyssa. Nyt Lehtonen haluaa antaa takaisin, taiteen avulla.

 

Lehtosen ura on vailla vertaistaan suomalaisessa palloilussa. Lehtosella on hallussaan lentopallossa kaksi Mestarien liigan voittoa, huippusarjojen mestaruuksia neljässä eri maassa sekä 14 ammattilaiskautta ympäri maailmaa. Beach volleyssa Lehtoselle kertyi menestystä maailmankiertueella, jossa Lehtonen saavutti historiallisen hopeamitalin 4 tähden turnauksessa. Lisäksi Lehtonen saavutti useita arvokisapaikkoja, sijoittuen parhaimmillaan EM-kisoissa 5:ksi sekä MM-kisoissa 9:ksi

 

Lopettamispäätöksen jälkeen Lehtonen haluaa hyväntekeväisyyden kautta turvata kasvattajaseuransa LP Kangasalan junioreille mahdollisuuden harrastaa lentopalloa. Helander huutokauppaa taiteilija Jenni Emilia Aution (Jenniemilia Design) maalaaman Riikka -teoksen tammikuun Sisustus & Korut -verkkohuutokaupassa. Huutokauppa on käynnissä Helanderin verkkosivuilla perjantaista 14.1. – keskiviikkoon 19.1.2022.

 

 

Huutokauppaan Riikka on lahjoittanut ystävänsä Jenni Emilian maalaaman taulun ”Riikka”, joka kertoo vahvoin tuntein Riikasta itsestään ja se on koristanut hänen kodin seinää usean vuoden ajan.

 

Huutokaupattavan teoksen lähtöhinta on 2 600 euroa, ja sen tuotot menevät lyhentämättöminä Lehtosen kasvattajaseuran LP Kangasalan juniorilentopalloilun tueksi. Ensimmäinen tarjouskin on saatu, sen tekijänä urheilumanagerinakin toiminut Valavuori Live (Aleksi Valavuori).

 

Huutokauppa Helanderin omistaja, toimitusjohtaja Mika Sirén on innoissaan tulevasta huutokaupasta. –On aina hienoa, kun voimme osaltamme olla mukana tukemassa lapsia ja nuoria. Kun se vielä tapahtuu taiteen avulla, ollaan aivan Helanderin toiminnan ytimessä, Sirén kuvailee.

 

JENNI AUTIO (s. 1978), signeerattu a tergo 2014

Taiteilija Jenni Emilian teos Riikka on (signeerattu a tergo 2014) kuvaa Lehtosen matkaa ammattiurheilijana. Kuva: Huutokauppa Helander, Erkki Laine.

 

Teoksen aiheen takana on kaunis tarina Lehtosen pelaajauran haastavista hetkistä 2013, jolloin hän kohtasi monia loukkaantumisia.

 

–Unelmanani oli Olympialaiset ja juuri, kun olin 34-vuotiaana vaihtamassa lajia lentopallosta beach volleyhin minulta leikattiin molemmat polvet sekä lonkan alue. Olin juoksematta 292 päivää. Tästä alkoi uusi nousu ja siitä taulun tarina kertoo. Loukaantumisten myötä halusin nähdä toivon ja uskon edessä. Taulu kuvastaa minua etenemässä porras kerrallaan ylöspäin, kohti valoa, Lehtonen kuvailee.

 

IMG_8062

Kuva: FIVB

 

–Meillä oli joku yhteys välillämme. Hän puhui ystävistään ja perheestään, koska kaipasi heitä maailmalla. Siinä meni hetki, ennen kuin löysimme ne symbolit, jotka kuvastivat sitä tunnetilaa joka Riikalla oli silloin. Pelkoa ja häpeää, ajatusta, että miten uralleni nyt käy. Urheilussa ja taiteessa, se tärkein asia on välittää tunnetta, Jenni Emilia avaa.

 

 

”Urheilussa ja taiteessa, se tärkein asia on välittää tunnetta” – Jenni Emilia

 

 

Jenni Emilia (Jenniemilia Design) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta muotitaiteen maisteriksi vuonna 2008. Hän asuu perheineen Helsingissä ja toimii nykyään freelance-suunnittelijana sekä vapaana taiteilijana nimellä Jenniemilia Design. Hänen teoksiaan on ollut esillä myös Torontossa ja Pietarissa, Suomen nykytaiteen museossa Kiasmassa, Kulttuuritehdas Korjaamossa sekä Rakkautta ja Anarkiaa -filmifestivaaleissa Helsingissä.  Taiteilijalla on myös kokemusta urheilutähtien maalaamisesta. Vuonna 2015 Jenni Emilia oli julkisuudessa Hiidenlinnan Sport legends -näyttelyn yhteydessä. Hän maalasi näyttelyyn teossarjan Suomen tunnetuista urheilijoista – jääkiekkoilija Teemu Selänteestä, rallikuski Tommi Mäkisestä ja alppihiihtäjä Kalle Palanderista.

 

28276705_10156859689477069_3739540930002146082_n

Vapaa taiteilija, muotitaiteen maisteri Jenni Emilia Autio (Jenniemilia Design). Kuva: Teemu Pyhäniemi.

 


 

Voit osallistua huutokauppaan tästä: Sisustus & Korut -verkkohuutokauppa

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.