13.09.2017

Espoolaiskodista tehty kymmenientuhansien eurojen arvoinen kultakolikkolöytö huutokaupataan ensi viikolla!

Maxi-marketin muovikassi kätki sisälleen kymennientuhansien eurojen arvoiset kolikot. Kuva: Mika Sirén, Huutokauppa Helander.

Maxi-marketin muovikassi kätki sisälleen kymennientuhansien eurojen arvoiset kolikot. Kuva: Mika Sirén, Huutokauppa Helander.

 

Useassa mediassakin uutisoidut, espoolaiskodista löydetyt kymmenientuhansien eurojen arvoiset kultakolikot huutokaupataan ensi viikolla. Etelä-Afrikasta peräisin olevat Krugerrand-kolikot päätyvät vasaran alle keskiviikkona 20.9., Helanderin iltahuutokaupassa. 


Yksi Huutokauppa Helanderin viime viikolla suorittamista asunnontyhjennyksistä sai erikoisen käänteen, kun logistiikkapuolella työskentelevä Girts Driksna teki tyhjennyksen viime hetkillä harvinaisen löydön. Driksnan löytämä, vanhaan Maxi-marketin muovikassiin kääritty pakasterasia kätkikin sisäänsä todellisen haudatun aarteen.

 

Löydetyn rasian sisältä paljastui peräti 32 kappaletta Etelä-Afrikasta peräisin olevaa Krugerrand-kultakolikkoa. -Kyseessä on 1960- ja 1970-luvuilta peräisin oleva Afrikkalainen kolikko. Krugerrand-kolikot kuuluvat maailman halutumpien kultarahojen joukkoon, kertoo Helanderin meklari Mika Sirén. 

 

Ensi viikon keskiviikkonna 20.9.2017 pidettävässä iltahuutokaupassa myytävät kolikot ovat arviolta noin 30,000 € arvoisia. Kolikoiden tämänhetkinen markkinahinta on noin 1200 – 1300 euroa kappaleelta. Painoa näillä 32 kolikolla on yhteensä noin 995 grammaa. Kolikot myydään poikkeuksellisesti ilman ostajan provisiota (20%) , joten niiden lopullinen hinta on kohteen vasarahinta ja 5 euron käsittelymaksu. 

 

Ilman ostajan provisiota ensi viikolla huutokaupattavat kolikot ovat säilyneet erinomaisessa kunnossa. Kuva: Mika Sirén, Huutokauppa Helander.Ilman ostajan provisiota ensi viikolla huutokaupattavat kolikot ovat säilyneet erinomaisessa kunnossa. Kuva: Mika Sirén, Huutokauppa Helander.

 

1970-luvulla ostetut kolikot oli säilötty erittäin tarkasti, joten ne ovat kaiken lisäksi loistavassa kunnossa. Osa kolikoista oli säilötty kansallisosakepankin muovikoteloihin ja osa taas voipaperimaisiin pusseihin. – Kolikot ovat niin sanotusti mint-kunnossa, eli ne ovat varmasti myös keräilijöiden mieleen, toteaa meklari Sirén.

 

Krugerrandien nimi on peräisin 1800-luvulla Etelä-Afrikassa eläneen buurijohtaja Paul Krugerin sukunimestä sekä maan oman randi-valuutan nimestä. Kyseistä krugerrand rahaa on lyöty jo vuodesta 1967 lähtien maan kultamarkkinoiden auttamiseksi ja 1980-luvulle tultaessa krugerrandit kattoivatkin lähes 90 prosenttia koko maailman kultakolikkomarkkinoista.

 

– Asunnosta löydettiin muutakin myytävää, kuten muita erilaisia vanhoja kolikoita, mutta vanhasta muovipussista tehtiin lopulta se kaikista uskomattomin löytö, Sirén kertaa tapahtumia. Onkin korostamisen arvoista, että kodin muutto sekä tyhjennystilanteissa muistettaisiin konsultoida asiantuntijoita, jottei tämänkaltaisia löytöjä päätyisi esimerkiksi roskikseen, jatkaa Sirén. 

 

 

Myytäviä kolikoita pääsee katsomaan livenä tulevan iltahuutokaupan näytössä. Kohteista voi jättää tarjouksia jo ensi maanantaista alkaen, kun tulevan iltahuutokaupan luettelo julkaistaan. Huutaminen onnistuu toki myös paikanpäällä ja huutokauppa starttaakin klo 17:00.

 

 

Tuleva Iltahuutokauppa: 

 

Huutokauppa: Keskiviikkona, 20.9.2017 klo 17:00 alkaen. 

Kohteiden näyttö: Keskiviikkona, 20.9.2017 klo 12-17:00. 

Ennakko- ja puhelintarjousten jättö aukeaa maanantaina 18.9. klo 10:00 ja päättyy keskiviikkona 20.9. klo 16:00.

Tavaran luovutus: Huutokaupan aikana, huutokauppaa seuraavana torstaina sekä perjantaina 21.-22.9. klo 12-17:00 sekä lauantaina 23.9. klo 10-14:00. 

 

 

Konsultoi asiantuntijaa:

 

Kysy ja tarjoa esineitäsi rohkeasti myyntiin! Intendenttimme vastaavat mielellään kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin. Arvointi onnistuu joko huutokauppakamarilla tai maksuttoman kotikäynnin kautta. Voit konsultoida asiantuntijoitamme myös sähköisesti, joko lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä Helanderin sähköisen arviointipyyntölomakkeen. Klikkaa tästä päästäksesi täyttämään lomaketta. 

 

Intendentti Hanne Siekkinen,  hanne@huutokauppahelander.com

Intendentti Tuomas Rossi, tuomas@huutokauppahelander.com

Intendentti Petri Parikka, petri.parikka@huutokauppahelander.com

Meklari Mika Sirén, mika@huutokauppahelander.com 

 

Muistathan lisätä arviointipyyntöön kuvia esineistäsi, mikäli päätät konsultoida asiantuntijaamme sähköpostitse tai sähköisen arviointilomakkeemme kautta! Lisääthän mukaan myös puhelinnumerosi, yhteydenottoa varten. Huomioithan kuitenkin, että esineiden tarkemman hinta-arvioin antaminen vaatii niiden tutkimisen paikan päällä. Kuvien perusteella annettava hinta-arvio on suuntaa antava. Annamme hinta-arvioita ainoastaan huutokauppaan myyntiin tarkoitetuista kohteista.


Teksti: Jenny Sirén.

Kuvat: Mika Sirén, Huutokauppa Helander. 

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: 

 

{{cta(’17211c19-4802-463c-97f2-1fd99289fd5c’)}}

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.