10.11.2023Huutokaupat

Aika on arvokasta ja 3 muuta hyvää syytä myydä huutokaupassa

Aika on arvokasta ja 3 muuta hyvää syytä myydä huutokaupassa.

Päätät laittaa käytetyn, hyväkuntoisen tuolin myyntiin internetissä toimivalle kauppa-alustalle. Ensimmäinen potentiaalinen ostaja yrittää tinkiä hinnasta yli puolet pois. Toinen ostajaehdokas vaatii tuolille postitusta, vaikka olet alleviivannut myynti-ilmoituksessa, että vain nouto sopii. Kolmannen viestittäjän kanssa pääset sopuun hinnasta, mutta ostaja ei ilmaannukaan sovittuna ajankohtana noutamaan tuolia, ja niin edelleen…Kuulostaako tutulta? Moni jakaa hyvin samankaltaisia, turhauttavia kokemuksia piinallisen hitaista ja hyödyttömistä myyntiyrityksistä käytetyn tavaran markkinoilla. Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa, että on olemassa palvelu, jonka avulla voit välttää edellä mainitut sudenkuopat: Mitä jos myisit huutokaupassa? 

1. Aika on arvokasta

 

Myynti-ilmoituksen laatiminen, myytävän esineen kuvaaminen, kiinnostuneiden ostajien viesteihin vastaaminen, noutojen sopiminen, ja esineiden pakkaaminen ja postittaminen käyvät työstä, eikä myydystä tavarasta saatu korvaus ole usein kuin nimellinen. Pahimmassa tapauksessa myyntiprosessin päätteeksi saldona on useita menetettyjä tunteja ja kärähtänyt pinna. Entä jos joku toinen tekisi tämän kaiken puolestasi ja voisit sillä aikaa nauttia arvokkaimmasta hyödykkeestä mitä meillä nykypäivänä on; omasta ajasta?

Helanderilla voit valita ns. avaimet käteen -palvelun, jolloin arvioimme myytävän kokonaisuuden, kuten kuolinpesän, joko arviointikäynnillä tai etäarviointina ja pakkaamme jopa koko irtaimiston puolestasi. Myyntiin soveltuvan esineistön valokuvaamme ja luetteloimme huutokauppoihimme, myyntiin sopimattomat esineet kierrätämme. Arvioimme ja tyhjennämme kotien lisäksi esimerkiksi kesämökkejä ja varastoja.

Huutokauppa Helander arviointikäynti ja kotien tyhjennyspalvelu

2. Asiantuntijan arvio tuo mielenrauhaa

 

Myytävän esineen hinnoittelu on oma taiteenlajinsa. Jos hintapyyntö on liian korkea, riskinä on, ettei tavara mene ollenkaan kaupaksi. Ja entäpä, jos kyseessä onkin esine, jonka todellinen arvo on sinulle pimennossa? Jos kiinnostuneita ostajia ilmaantuu ovelle jonoksi asti, voi hinta olla asetettu aivan liian alas.

Kun tuot esineen asiantuntijan arvioitavaksi, saat varmuuden esineen todellisesta arvosta, sen historiasta ja mahdollisesta harvinaisuudesta. Parhaassa tapauksessa esine voi olla paljon arvokkaampi, kuin olit kuvitellutkaan! Arvioituttamalla esineesi kokeneella asiantuntijalla ja myymällä sen luotettavalla toimijalla et tule vahingossa myyneeksi esimerkiksi satojen tai tuhansien eurojen arvoista valaisinta parilla kympillä.

 

1900-luvun puolivälin valaisin

Valaisin, 1900-luvun puoliväli, tuntematon suunnittelija.

3. Turvalliset ja luotettavat kaupat

 

Kiire päästä tavarasta eroon ja tarve nopealle omaisuuden realisoimiselle luo otollisen ilmapiirin huijauksille. Verkkohuijaukset ovatkin yleistyneet erilaisilla nettikirpputoreilla, huijareiden keinot ovat monipuolistuneet ja vilpillisiä ostajia tai myyjiä on entistä vaikeampi havaita. Kuluttajansuoja ei myöskään ulotu yksityishenkilöiden välisiin sopimuksiin.

Erityisesti jos aikomuksenasi on myydä arvokasta tavaraa, on entistä tärkeämpää valita myyntikanava, joka mahdollistaa turvalliset kaupat. Helanderilla myydessäsi rahansiirrot suoritetaan turvallisesti meidän kauttamme, ja sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin odottaa myyntivoittojen tilitystä.

 

 

Maalaus, Reidar Särestöniemi, Signeerattu -711

Maalaus, Reidar Särestöniemi.

4. Myytävän esineen näkyvyys ja monipuolinen yleisö

 

Käytetyn tavaran myyntikanavia ja second hand-myyntialustoja on tänä päivänä lukemattomia erilaisia. Myyntiaikeissa olevan täytyy paneutua jo ennen myyntiprosessin aloittamista siihen, missä omat esineet kannattaa myydä, milloin, ja miten. Pitää tietää, missä myyntikanavassa esimerkiksi suomalainen laadukas muotoilu kiinnostaa eniten, tai missä muuton yhteydessä ylimääräiseksi jääneen sohvan saisi myytyä nopeimmin.

Lisäksi oikeanlaisen näkyvyyden saaminen omalle tuotteelle on hankalaa ja ruuhkaisilla kauppa-alustoilla oma myynti-ilmoitus saattaa hetkessä hukkua uusien, toisinaan epärelevanttienkin ilmoitusten sekaan. Huutokaupassa sen sijaan asiantuntijat arvioivat mihin huutokauppaluetteloon esineesi sopii myytäväksi ja se luetteloidaan tarkasti antaen ostajalle tarpeellinen tieto esineen yksityiskohdista ja kunnosta ammattilaisen ottamien, havainnollistavien kuvien lisäksi.

Huutokauppa Helanderilla saat kaupan päälle myytävälle esineellesi tehokkaan markkinoinnin sekä monipuolisen ja kansainvälisen asiakaskunnan. Ajankohtaisia huutokauppoja ja esineitä markkinoidaan niin uutiskirjeissä, sosiaalisen median kanavissa, kuin mediassakin. Mitä useampi silmäpari näkee ja kiinnostuu esineestäsi huutokaupassa, sen varmemmin saat siitä parhaan hinnan!

Eero Aarnio, Juttujakkarat
Valaisin, Alberto Meda ja Paolo Rizzatto
Veistos, Anna-Mari Osipow

Haluatko myydä aarteesi eteenpäin?

Loppuvuoden ajan voit myydä Helanderilla kulta- ja hopeaesineitä sekä jalokiviä alennetuin myyntiprovisioin! Myytävistä kohteista veloitetaan vain 10 % provisio sekä 10 euron käsittelymaksu.

Lue lisää…

 

Myy Helanderilla

Lue lisää palveluistamme

Ota yhteyttä ja varaa maksuton arviointikäynti

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.