13.09.2016

HELANDER VISITS HABITARE 2016

Habitare16_Vaakabanneri_1-768x410.jpg

 

Habitare 2016, olihan se ihana. Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestettiin viime viikonloppuna 27. kerran. Habitaren kanssa samanaikaisesti järjestettiin myös ValoLightHifiExpo, AntiikkiArtHelsinki, Helsinki Design Weekin tuottama muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattitapahtuma Showroom sekä sisustus- ja lahjatavara-alan ammattitapahtuma Forma Syksy. Alustavien tietojen mukaan messuilla vieraili hieman yli 50 000 kävijää ja näytteilleasettajia oli jälleen satoja.

 

Habitare 2016, olihan se ihana.

 

Samaan aikaan messukeskuksessa järjestetty Antiikki (antiikin, vintagen ja vanhan taiteen myyntitapahtuma) veti myös sisään hyvän määrän kävijöitä ja erityisen suositulta vaikutti heti messujen alussa järjestetty Keräilijöiden ilta. Keräilijöiden illassa nähtiin Antiikki- ja Design -lehden asiantuntijoiden (taidehistoroitsija Tuija Peltomaan sekä museoalan ammattilaisen Kari-Paavo Kokin) palkintojenjako sen kertaisille Antiikki tapahtuman näytteilleasettajille, mieletön antiikkiaiheinen burleskitaitelija Bettie Blackheartin “keräilyharvinaisuus” -esitys, sekä tietenkin kauan odotettu Hiort af Ornäs Muotojen mestari -kirjan julkaisu. 

 

Pro_Tip.jpg

 

Messujen aikana valittiin monen monta alansa onnistujaa. Ehkä kiinnostavimmat palkinnot jakoi silti brittiläinen designkriitikko Alice Rawsthorn. Rawsthorn kirjoittaa designista New York Timesiin sekä taidelehti Frieze Magazineen. Hänet tunnetaan myös alan puhujana ja hän esiintyykin vuosittain useissa kansainvälissä tapahtumissa. Tämän lisäksi Rawsthorn istuu usean taidegallerian sekä yhden nykytanssiryhmän hallituksessa. Hänet palkittiin työstään muotoilun ja taiteen puolesta The Order of the British Empire (OBE) -palkinnolla vuonna 2014. 

 

Ja nyt tämä Habitaren ensimmäinen Kansainvälinen Ystävä, The International New York Timesin designkriitikko Alice Rawsthorn valitsi messujen tarjonnasta kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt. Palkittavat kategoriat olivat siis: paras osasto, mielenkiintoisin tuote, materiaali, ilmiö, konsepti sekä next. Voit käydä tarkistamassa kategorioiden voittajat tästä!

 

Parhaan konseptin -palkinnon vei monelle tuttu, Fasetti Oy:n uudelleen tuotantoon ottama Siesta -lepotuoli. Vielä muutama vuosi sitten unholassa uinunut Siesta -tuoli on ollut kovassa pyörityksessä viimeisten vuosien aikana. Ensin sen hinta pompsahti huutokaupoissa, sitten se nähtiin jokaisen alan lehden etukannessa, tämän jälkeen siitä tuoli muotoilijansa Ornäsin tuotannon symboli ja nyt se sai kunniakseen vielä paras tuotekonsepti palkinnon. Niin ja esiintyyhän tämä tuolikaunotar myös juuri julkaistussa Hiort af Ornäs Muotojen mestari -kirjassakin. Ko. kirjan saa muuten nyt tilattua Helanderilta erikoishintaan 30€. Kirja pitää sisällään mm. Hiort af Ornäsin suunnittelemien tuotteiden tunnistusosion, joka johdattelee mestarin jäljille. 

 

On siis turvallista sanoa, että sekä Siesta -tuoli, kuin itse muukin Ornäsin tuotanto kiinnostaa niin kotimaista kuin kansainvälistäkin designkansaa ja on vain ajan kysymys, kun alkuperäisiä 60-luvun “Ornäsejä” ei saa enää mistään. Onneksi Fasetti on aloittanut niiden uustuotannon ja valmistaa Ornäsin tuotteita perinteitä kunnioittaen. 

 

Jos siis omistat yhtään Ornäsin suunnittelemaa esinettä, kannattaa sinun harkita tarkkaan missä ja kenelle ne myyt vai pidätkö ne kenties itse. Myyntiaikeissa olevien tulisikin kääntyä asiantuntijoiden puoleen tai tehdä hyvä selvitys omistamansa esineen hinta-tasosta markkinoilla, jotta ei jälkikäteen jää harmittamaan liian edullisesti myyty Ornäs. 


Teksti: Jenny Sirén

Kuvat: Fasetti Oy, Habitare 2016 -tapahtuma


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS:

 

 {{cta(‘5c31503c-3690-471f-a4b5-878555beac4e’)}}

{{cta(‘a19259fc-e3d2-4ecd-9e96-2c6b6172ccac’)}}

{{cta(‘5940230c-7c4f-417b-8927-dcacd5df1884’)}}

  

Subscribe to our newsletter and stay up to date!

Subscription form
I agree with Helander's Privacy policy

© Huutokauppa Helander 2023. All rights reserved.