26.02.2018

Pihistä vs. Panosta – Kannattaako korujen ostaminen huutokaupasta?

Jutun kirjoittaja Minna Sirén työskentelee Huutokauppa Helanderilla vastaten muun muassa sosiaalisesta mediasta. Kuva: Erkki Laine, Huutokauppa Helander.

Jutun kirjoittaja Minna Sirén työskentelee Huutokauppa Helanderilla vastaten muun muassa sosiaalisesta mediasta. Kuva: Erkki Laine, Huutokauppa Helander.

 

Jonkin aikaa sitten, Helander julkaisi Häät- lehdessä jutun otsikoinnilla: Pihistä vs. Panosta? Jutussa (kuva alempana) vertaillaan Helanderilla myynnissä olleiden korujen loppullisa myyntihintoja. Tämä sai minut pohtimaan korujen ostamista monista eri näkökulmista. Mietin esimerkiksi sitä, mistä omat korut kannattaa hankkia ja mitä asioita olisi syytä huomioida?

 

 

 

Pihistä vs. Panosta

Häät lehdessä julkaistu juttu sai minut pohtimaan asiaa syvällisemmin. Grafiikka: Jenny Sirén, Huutokauppa Helander. Kuvat: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander. 


 

Käydään hieman läpi, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun olet ostamassa esimerkiksi sormusta.

 

Onko sormuksen tai muun korun arvolla merkitystä, mikäli se mielyttää omaa silmää? Kannattaa myös pohtia, mikä koruni todellinen jälleenmyyntihinta on, jos ostan sen uutena ja päädynkin myymään sen tulevaisuudessa?

 

Olisiko kannattavampaa ostaa korut ns. second handina, esimerkiksi huutokaupasta? Huutokaupoissa on ainakin se hyvä puoli, että myytävien korujen hintataso on realistinen. Esimerkiksi huutokauppakamarilla alan asiantuntijan punnitsevat korun painon ja määrittävät sen arvon sekä tämän, että mahdollisten kivien tai muun materiaalin perusteella.

  

Korut myydäänkin huutokaupoissa usein täysin niiden materiaalin arvon perusteella. Toki ostajat päättävät päivän hinnan. Jos taas vertaamme tilannetta alan liikkeisiin, missä korut myydään tietyllä könttäsummalla, on hinta-taso melko erilainen. Usein liikkeestä lähtiessä korun arvo tipahtaa nopeasti noin 30% alkuperäisestä summasta.

 

Kohde 1270: Valkokultainen sormus brilijanttihiotuilla timanteilla. Kuvan sormus myydään Maaliskuun kuukausihuutokaupassa, 2.maaliskuuta. Sen hinnaksi on arvioitu noin 1000 euroa. Kuva: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander. Kohde 1270: Valkokultainen sormus brilijanttihiotuilla timanteilla. Kuvan sormus myydään Maaliskuun kuukausihuutokaupassa, 2.maaliskuuta. Sen hinnaksi on arvioitu noin 1000 euroa. Kuva: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander. 


 

No mikä olisi sitten juuri se oikea koru minulle, the one? Meillä jokaisella on mielikuva siitä millaisen korun haluaisimme hankia tai minkä tyylisistä koruista pidämme. Usein tähän mielikuvaan saattaa vaikuttaa esimerkiksi sosiaalinen media, jossa näyttävät, tämän hetkiset sekä tulevat korutrendit kimaltelevat kilpaa keskenään. Valitettavasti näiden korujen kohdalla hintalappu on myös kimalluksen mukainen.

 

 

Oma kipurajani ylittyy näiden uutuksien kohdalla aika lailla heti, kun näen hintalapun. Joskus omasta koruhaaveesta voi olla miltei mahdotonta päästä yli ja löydät itsesi etsimässä kyseistä korua verkon hakukonepalveluista joka ikisellä kahvitauolla. Mitä jos kuitenkin ennen sitä kävisit Helanderin luettelon läpi ja inspiroituisit laajasta valikoimasta, ehkä juuri se oikea sormus odottaa sinua siellä?

 

 

Kohde 2068 myydään myös tulevassa Maaliskuun kuukausihuutokaupassa. 18k kullasta valmistettu, brilijanttihiotuin timantein koristeltu sormus on vuodelta 1966. Tämän sormuksen hinta-arvio on 900 euroa. Kuva: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander.

Kohde 2068 myydään myös tulevassa Maaliskuun kuukausihuutokaupassa. 18k kullasta valmistettu, brilijanttihiotuin timantein koristeltu sormus on vuodelta 1966. Tämän sormuksen hinta-arvio on 900 euroa. Kuva: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander. 


 

 

Hyvä puoli korujen ostamisessa second handina on myös se, että harvalla tulee vastaan identtistä sormusta tai rannekorua. Lisäksi huutokaupoista ostaminen on yksi ekologisimpia tapoja tehdä ostoksia. Samalla kohtaavat sekä hinta että laatu.

 

 

Moni vanhempi koru kantaa mukanaan myös historiaa. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että korulla on oma elämäntarina. Ehkä juuri kyseinen sormus kuului rouvalle, joka salaa rakasti tuntematonta ihastusta ja he eivät koskaan saaneet toisiaan, koska aika ja paikka eivät silloin kohdanneet. Kannan nyt sitä sormusta ja juuri tämä ”the one” – sormus yhdistää minut ja tulevan valittuni koko loppuelämäkseni, muistuttaen että mitään elämässä ei kannata pitää itsestäänselvyytenä.

 

 

Kohdenumerolla 2066 perjantaina 2.maaliskuuta huutokaupattava sormus on todellinen herkku, ihanine väreineen. Kultakeskuksen vuonna 1986 valmistama sormus on koristeltu timanteilla sekä synteettisellä rubiinilla. Sormuksen on arviotu menevän kaupaksi noin 160 euron hintaan. Kuva: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander. Kohdenumerolla 2066 perjantaina 2.maaliskuuta huutokaupattava sormus on todellinen herkku, ihanine väreineen. Kultakeskuksen vuonna 1986 valmistama sormus on koristeltu timanteilla sekä synteettisellä rubiinilla. Sormuksen on arviotu menevän kaupaksi noin 160 euron hintaan. Kuva: Aki Syrjäläinen, Huutokauppa Helander. 


 

Palataan takaisin maanpinnalle (lopetan oman, sattumoisin käytettynä ostetun sormukseni tuijottamisen) ja alkuperäiseen kysymyksen pariin. Haluaisitko sinä panostaa vai kenties pihistää hankinnassasi? Ehkä jokin välimuoto olisi sinulle sopiva vaihtoehto? Kenties sellainen, jossa korun ulkoasu, arvo ja hintataso ovat kaikki juuri sinulle sopivia. Silloin huutokauppa voisi olla sinulle se oikea paikka tehdä koruhankintoja.

 

Ja niille tiedoksi, jotka nyt kokevat pikkuisen huonoa omatuntoa mahdollisesta tulevasta koruostoksesta, johon ei ollut mitään kunnollista syytä (vaikka olen edelleen sitä mieltä, että korujen ostamiselle on aina jokin hyvä syy); Vanhan sanonnan mukaan vihkisormukseen tulisi käyttää kolmen kuukauden palkka ja kihlasormukseen yhden kuukauden palkka. Pieni hiljainen hetki sille. Onneksi huutokaupan koruostoksille ei tarvitse varata näin suurta budjettia.

 

 

 Kohde 2022 kaltaista kaulakorua ei varmasti tule kenelläkään vastaan. 1800 –luvulta peräisin olevan pukukorun on arvioitu menevät kaupaksi noin 180 euron hintaan.  Kohde 2022 kaltaista kaulakorua ei varmasti tule kenelläkään vastaan. 1800 –luvulta peräisin olevan pukukorun on arvioitu menevät kaupaksi noin 180 euron hintaan. 


 

 

Ostoksille!

Huutokauppa Helanderin luetteloon pääset tästä, suosittelen olemaan rohkea ja tekemään tarjouksen! 

 

Voit tutustua kotisivujemme kautta tulevan huutokaupan aikatauluun ja tarkistaa esimerkiksi sen, milloin sinua kiinnostava kohde on myynnissä. Suosittelen myös, että saavut Helanderin kaikille avoimeen ja maksuttomaan näyttöön. Hääteemaisesta esineistöstä kiinnostuneiden kannattaa tulla paikalle tulevana keskiviikkona, jolloin sinulla on mahdollilsuus tavata asiantuntijamme, sovittaa myynnissä olevia hääpukuja ja sormuksia ja maistella ihania hääkakkuja!

 

 

Tässä vielä muutama ihana kuva tällä viikolla myyntiin tulevista koruista, joilla voit herkutella googlen sijaan! Nähdään huutokaupassa!

DSC09533.jpg DSC09510.jpg DSC09255.jpg DSC09276.jpg

DSC09278.jpg DSC09280.jpg

DSC09247.jpg DSC09495.jpg

Teksti: Minna Sirén

Kuvat: Huutokauppa Helander.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös: 

 

{{cta(’d0c59074-6212-4056-865e-87ad74df3d53’)}}

 

{{cta(’63e98d81-e998-43c5-b166-e29457b04b34′)}}

 

{{cta(’1292afbc-a9a2-4399-8116-e4857988a09f’)}}

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.