02.06.2023Huutokaupat

Huuda itsellesi taideteos Luonnonperintösäätiön taidehuutokaupasta ja tue suomalaisen luonnon suojelua

”Niin kuin luonnonsuojelukin, taide tavoittelee pysyviä, sukupolvelta toiselle siirtyviä arvoja. Jokainen taideteos on osaltaan rakentamassa luonnon ja kulttuurin symbioosia.”

Huutokaupan kuraattori ja taiteilija Taneli Eskola

Huutokauppa Helanderilla on ilo olla jo kolmatta kertaa mukana järjestämässä Luonnonperintösäätiön taidehuutokauppaa 2.–10.6.2023. Perjantaina 2.6. alkavan huutokaupan luettelosta löytyy niin Suomen eturivin taiteilijoita ja artesaaneja kuin nuoria tekijöitä eri taiteenaloilta. Taidehuutokaupan myyntituotot käytetään lyhentämättöminä ikimetsien ostoon.

 

Taiteella on ollut tärkeä rooli Luonnonperintösäätiön varainhankinnassa – kahtena aiempana vuonna taidehuutokauppa on onnistunut keräämään huomattavia summia luonnonsuojeluun ja vuosien aikana töitään lahjoittaneita taiteilijoita ja yksityishenkilöitä on jo lähes 200. Luonnonperintösäätiön kautta jo yli 4600 hehtaaria suomalaista metsää on suojeltuna. Hankkimalla teoksen taidehuutokaupasta saat uniikkia taidetta kotiisi ja osallistut suomalaisen luonnon suojeluun.

Taidehuutokauppa tapahtuu verkossa ja myynnissä oleviin taideteoksiin voi tutustua paikan päällä Huutokauppa Helanderilla, kaikille avoimessa näytössä. Näyttö on avoinna koko huutokaupan ajan arkisin 12–18 sekä lauantaisin 10–14 osoitteessa Hernepellonkuja 8–10, 00560 Helsinki. Lämpimästi tervetuloa!

Poimintoja taidehuutokaupan kohteista:

Anna Retulainen: Kevät, Kesä 2020 (mesipistiäiset)

 

”Värit ja muodot paljastavat olennaisen. Sen mikä jää piiloon, pidän itselläni. Katsoja saa lukea maalauksia ja tulkita niitä itsensä ja oman taustansa ehdoilla. En halua kirjoittaa enkä selittää.” -Anna Retulainen

Huutokaupattava luontoaiheinen vesivärityö on taiteilijan lahjoitus Luonnonperintösäätiölle.

Anna Tuori: Dare

 

Anna Tuorin maalauksissa esittävän ja ei-esittävän välillä ei ole hierarkiaa. Teoksia määritää kerronnallisen, suunitellun ja esittävän ristiriita suhteessa moniääniseen, spontaaniin ja ei-esittävään. Taiteilijalle ”kuvattava ei merkitse enempää kuin se materiaali, josta se on tehty – viittaava osa maalauksessa ei saa liikaa määrittää tai ohjata lukutapaa”.

Tuorin maalaukset ovat vain näennäisesti tyttömäisen iloisia. Pikemminkin ne ovat nyrjähtäneen subliimeja teoksia, joissa onnellisen ihana on kriittisen katseen kohteena.” -Kari Immonen

Hevonen ja ratsastaja-aiheinen maalaus

Anna Tuori: Dare (signeerattu 2008), maalaus, 50 x 60 cm

Kim Simonsson: Pieni Sammalfilosofi

 

Kim Simonssonin veistos on nylonkuidulla päällystetty 3D-tulostus, joka on pienoisversio vuonna 2022 taidefestivaali Utopiaan toteutetusta alkuperäisestä, suuremmasta Sammalfilosofista. Teos oli osa kymmenen suuren veistoksen installaatiota Lillen keskustassa, Ranskassa.

Sammalfilosofi 3D-veistos Luonnonperintösäätiö-taidehuutokauppa

Kim Simonsson: Pieni Sammalfilosofi (signeerattu), nylonkuidulla päällystetty 3D-tulostus, numeroitu 49/50, korkeus 20cm.

Howard Smith: Litografia sarjasta Paperiseppä

 

Kuvataiteilija ja muotoilija Howard Smith tunnetaan kirkkaista väreistä ja selkeistä muodoista. Huutokaupattava vedos on litografiaa Paperiseppä-sarjasta vuodelta 1993.

Howard Smith litografiavedos-signeerattu -03

Howard Smith: Litografia sarjasta Paperiseppä (1993, signeerattu 03), 28 x 19 cm

Taneli Eskola: Morning Mist

 

Hämeen maisemat ja lumi ovat Taneli Eskolan valokuvataiteen ydin. Varhaistuotannon kultuurimaisemanäkökulman rinnalle on viime vuosina tulleet metsät ja eri seutujen lähiluonnon pienimuotoiset ihanuudet. Talvella 1978 erittäin kovana pakkasaamuna Eskola Matkusti ’lättähattu’-paikallisjunalla Leppäkoskelle ja kapusi korkealle kalliolle. Juuri nousseen aamuauringon säteet palkitsivat vaivan.

Mustavalkoinen, talvinen maalaismaisema

Taneli Eskola: Morning Mist, Leppäkoski, Janakkala, pigmenttivedos 3/3, 100 x 100 cm.

Marja Kolu: Sun set, Auringonlasku

 

Marja Kolun monialainen taide on maalauksia, veistoksia ja tilataidetta. Niissä on usein kirpputoreilta ja kaatopaikoilta löytyneitä esineitä. Hän ei keräile materiaaleja varastoon, vaan ”esineet pyytävät päästä mukaan”. Yksittäisillä esineillä on tärkeä osa; ne merkkaavat tapoja, toiveita, rituaaleja ja yksinkertaisia arjessa toistuvia tapahtumia. Pyhäinkuvia nykyihmiselle syntisen maallikon näkökulmasta.

Auringonlasku-aiheinen mosaiikkityö

Marja Kolu: Sun set, Auringonlasku (signeerattu 2001), mosaiikkityö, kipsiä, 31 x 41 cm.

Selaile taideteoksia täältä.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.